Wil je later werken als ambassadeur van het dier, zonder daarbij de eigenaar en de maatschappij uit het oog te verliezen? Ben je geïnteresseerd in vragen die samenhangen met het verantwoord houden van dieren? Of wil je meer weten over de samenhang tussen de gezondheid van mens, dier en leefomgeving? Dan is Diergeneeskunde misschien iets voor jou.

In onderstaande film vertellen Ferdi, Erik en Anne-Fleur meer over de studie diergeneeskunde. Via het linkermenu kom je meer te weten over het studieprogramma, waarom in Utrecht, open dag etc. en kun je naar de studievergelijker. Onderaan deze pagina vind je een samenvatting van de opleiding en testimonials van studenten diergeneeskunde.

Om dierenarts te worden volg je na de bacheloropleiding Diergeneeskunde de masteropleiding Diergeneeskunde.

Je wordt opgeleid tot een wetenschappelijk geschoolde professional op het gebied van dierenwelzijn en hoogwaardige diergeneeskundige zorg, zowel van individuele dieren als groepen dieren. Deze deskundigheid is van groot belang in een wereld waarin dieren en mensen intensief met elkaar samenleven en waar de samenleving steeds meer eisen zal gaan stellen aan het verantwoord en duurzaam houden van dieren.

Je kunt vervolgens gaan werken in een praktijk voor gezelschapsdieren, paarden of landbouwhuisdieren, maar je kunt ook het onderwijs in of als onderzoeker aan de slag binnen een universiteit, de overheid, de industrie of het bedrijfsleven en in het binnen- of buitenland.

  • Kimberly Monpellier
    Je leert van elkaar en je motiveert elkaar. Door anderen ontdek je ook je (minder) sterke kanten.
  • Pim Ariaens
    Het onderwijs is veelzijdig en afwisselend. Theorie en praktijk wisselen elkaar in rap tempo af.

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2017-2018): € 2.006
  • Instellingstarief 2017-2018: € 17.993 (EU), € 20.223 (niet-EU)
Aangeboden door:
Diergeneeskunde
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56570