Dialoog dierwaardige veehouderij

Op 2 oktober 2023 gaan onderzoekers, veehouders, politici, dierenartsen, dierenbeschermers, ambtenaren en andere professionals met elkaar in gesprek over dierwaardige veehouderij.

Dialoog: Samen op weg naar een dierwaardige veehouderij, maar hoe?
Datum: Maandag 2 oktober 2023, van 16:00 tot 18:00 uur, aansluitend een borrel
Plaats: De Landgoederij, Bunnik

Eigenwaarde van het dier centraal

Het kabinet wil op weg naar een dierwaardige veehouderij waarin het welzijn en de gezondheid van dieren het uitgangspunt zijn. Dat betekent onder meer respect voor de eigenwaarde van het dier, een comfortabele omgeving en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. Maar hoe willen we dat bereiken? Wat zijn de kansen en uitdagingen? Hoe versnellen we de transitie en hoe kan de wetenschap daaraan bijdragen? Tijd om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te gaan. We katapulteren onszelf naar 2040, waarin we dieren in de veehouderij op een dierwaardige manier houden. Hoe zijn we daar gekomen?

In gesprek met onze stakeholders

Als veterinair kenniscentrum willen we maximale impact hebben op belangrijke maatschappelijke thema’s. Daarom gaan wij graag in gesprek met onze omgeving, bijvoorbeeld door dialogen te organiseren. Praat en denkt u mee?


De dialoog is onderdeel van de Utrecht Science Week, een jaarlijks terugkerend evenement rondom het thema 'Samen naar een gezonde, duurzame samenleving'.