Vetscience

Niew!_Cover_Vetscience nr 9

Nieuwe kennis over kanker

'Als je een systeem in balans kunt houden, kun je kanker een chronische ziekte maken.’ Marca Wauben en Leon Terstappen onderzoeken celblaasjes en hun rol bij kanker. Lymfeklierkanker komt veel voor bij honden en mensen. Alain de Bruin en Monique Minnema werken aan een nieuwe therapie. Radioactieve bolletjes injecteren in een hersentumor. Een nieuwe therapie voor honden en in de toekomst hopelijk ook voor mensen. Dat en nog veel meer in de nieuwste Vetscience!

Cover_Vetscience nr 8

Opkomende infectieziekten

Hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers? Zeven onderzoekers van Diergeneeskunde over de rol van hun vakgebied. Marion Koopmans en Hans Heesterbeek geven antwoord op de vraag of we voldoende voorbereid zijn op een volgende corona-uitbraak en hoogleraar Cécile van Els neemt ons mee op de hobbelige weg van vaccinontwikkeling. Dat en nog veel meer in dit extra dikke zomernummer van Vetscience.

Cover Vetscience nr.7, april 2020

Nieuw leven

Is de populatie grote grazers in de Oostvaardersplassen te beheren via anticonceptie? Voortplantingsexpert Tom Stout en zijn collega’s denken van wel. Een gezonde fokkerij voor honden en katten; minister Carola Schouten en dierenarts en geneticus Hille Fieten over hun samenwerking, het succes van de Nederlandse aanpak en een soort Tinder voor honden. Dat en nog veel meer in Vetscience nr.7.

Vetscience nr 6_dec 2019 cover

Verandering en vernieuwing

De wereld verandert en wetenschap en praktijk veranderen mee, net als de kameleon die de cover siert. Betere Europese testen voor hormoonverstorende stoffen, genetische modificatie in de kliniek, geautomatiseerde gezichtsherkenning bij paarden, oefenen met levensechte hondmodellen en nog veel meer in Vetscience nr. 6.

Over Vetscience

Als faculteit Diergeneeskunde gaan wij graag in gesprek met de partners om ons heen. Dat doen wij onder andere via ons magazine Vetscience dat wij in maart 2018 hebben gelanceerd. In dit magazine laten we niet alleen onszelf, maar vooral ook onze relaties aan het woord. Wat houdt hen bezig? Wat willen zij in de toekomst bereiken? En hoe kunnen we elkaar helpen om dat te realiseren? Vetscience wordt in een gedrukte vorm verspreid onder relaties, medewerkers en studenten en is daarnaast ook online beschikbaar.