Academiegebouw in de lente met mensen erbij en een bloembak
16 mei 2019
Rechtenstudenten van acht Nederlandse universiteiten nemen het tegen elkaar op in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht op 22 mei.
Glasvezel kabel, lichtjes, netwerk
15 mei 2019
Montaigne-onderzoeker Stefan Philipsen onderzoek naar de mogelijke impact van kunstmatige intelligentie in de rechtspraak op de bescherming van grondrechten.
Code op een computerscherm
15 mei 2019
De Universiteit Utrecht onderzoekt de kansen en risico’s bij algoritmische besluitvorming en de bescherming en realisering van publieke waarden.
Festival Europa
8 mei 2019
Het Festival Europa is een vrolijke voorbereiding op de Europese verkiezingen van 23 mei met wetenschap (politiek, economie) en cultuur.
International Whistleblowing Research Network Conference
7 mei 2019
Op 20 en 21 juni 2019 organiseert USBO de conferentie van het International Whistleblowing Research Network (IWRN).
Paper Niels Uenk
3 mei 2019
Niels Uenk, onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht, schreef samen met Finse collega de winnende publicatie.
Bestek podcast logo
3 mei 2019
Willem Janssen van de Universiteit Utrecht spreekt met mr. Erik Plas over "wezenlijke wijziging": is dat schieten op een bewegend doelwit?
EU Green Week
30 april 2019
Studenten uit verschillende lidstaten krijgen een bijzondere kans om te zien hoe Europees recht werkt in de praktijk, thuis en in Brussel.
geurhinder
29 april 2019
Frank Groothuijse, universitair hoofddocent Omgevingsrecht, was lid van de commissie die aanbevelingen doet om geurhinder vanuit veehouderijen te beperken.
Skyscraper walvis REBO
23 april 2019
Impact Night is een inspirerend avondprogramma over duurzaamheid in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht met onder meer deltacommissaris Peter Glas.