Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
17 juli 2019
Dr. Katharine Fortin (SIM) heeft een VENI-subsidie ontvangen van NWO voor haar onderzoeksproject ‘Les Liaisons Dangereuses.
Hong Kong 1 July Protests
24 juni 2019
Op 18 juni verscheen een opiniestuk van Antoine Buyse over de protesten in Sudan en Hong Kong in The Guardian.
REBO U Awards
20 juni 2019
Het project Skyscraper heeft een HeelUtrechtU Award gewonnen.
Robert Oosterbroek Walvis einde middag
18 juni 2019
De walvis wordt pas in de derde week van september afgebroken. De komst van Skyscraper werd mogelijk gemaakt door een groot aantal partners.
Verzakte huizen
12 juni 2019
Een breed nationaal consortium o.l.v. de Universiteit Utrecht krijgt 5 miljoen euro om de bodemdaling in Nederland te onderzoeken.
Aanpak stikstof
5 juni 2019
Prof. Chris Backes (Universiteit Utrecht) en Marieke Kaajan briefen commissies voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Infrastructuur en Waterstaat.
5 juni 2019
Skyscraper, de elf meter hoge plastic walvis die op initiatief van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie naar Utrecht kwam, valt in de prijzen.
Merijn Tinga
4 juni 2019
Met de Skyscraper walvis in de stad was het logisch dat de Impact Night 2019 van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie over duurzaamheid ging.
Dunja Mijatovic
28 mei 2019
De lezing van Mijatovic aan de Universiteit Utrecht heeft als titel: Van vijandigheid tot verzoening: hoe maak je mensenrechten relevant voor iedereen?
VAR pleitwedstrijd rechtsgeleerdheid
27 mei 2019
Verschillende teams van rechtenstudenten uit heel Nederland streden tegen elkaar in een bestuursrechtelijke procedure.
Daan van Uhm
23 mei 2019
"Steeds meer groene criminaliteit wordt niet alleen als schadelijk, maar ook als strafbaar gezien", aldus van Uhm van de Universiteit Utrecht.
Gekleurde laarzen in ondergelopen gebied
21 mei 2019
Verschillende types woonwijken worden met extra geld gewapend tegen de gevolgen van hetere zomers en heftigere buien, de Universiteit Utrecht monitort dit.
Academiegebouw in de lente met mensen erbij en een bloembak
16 mei 2019
Rechtenstudenten van acht Nederlandse universiteiten nemen het tegen elkaar op in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht op 22 mei.
Glasvezel kabel, lichtjes, netwerk
15 mei 2019
Montaigne-onderzoeker Stefan Philipsen onderzoek naar de mogelijke impact van kunstmatige intelligentie in de rechtspraak op de bescherming van grondrechten.
Code op een computerscherm
15 mei 2019
De Universiteit Utrecht onderzoekt de kansen en risico’s bij algoritmische besluitvorming en de bescherming en realisering van publieke waarden.