Overhead power lines (iStock/photovs )
19 oktober 2017
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie huisvest vanaf oktober 2017 het Centrum voor Energievraagstukken.
Johan Willem (Wim) Beyen
12 oktober 2017
Prof. dr. Hakan Yilmaz verzorgt de jaarlijkse Johan Willem Beyen-lezing. Hij zal spreken over de relaties tussen de EU en Turkije.
Organdonatie in operatiekamer
11 oktober 2017
Het verbod op orgaanhandel en de toenemende vraag naar organen sindsdien heeft tot een winstgevende zwarte markt geleid.
Protestmars met Catalaanse vlaggen tegen dreigende lucht
6 oktober 2017
Hoogleraar Internationaal recht Cedric Ryngaert kritisch over Catalaanse afscheiding
vliegtuigen op Schiphol
5 oktober 2017
FD publiceerde de column 'Herdenking Bijlmerramp vestigt aandacht op veiligheid van Schiphol' van hoogleraar Annetje Ottow.
28 september 2017
Promovenda Daphina Misiedjan (RGL) is genomineerd voor de Black Achievement Award.
sigaretten
7 september 2017
Een interdisciplinair team van juristen en criminologen gaat onderzoeken hoe de handhaving van illegale tabakshandel binnen de EU verbeterd kan worden.
Alexandra Timmer neemt G.J Wiarda-prijs in ontvangst
7 september 2017
De G.J Wiarda-prijs 2017 is uitgereikt aan Alexandra Timmer voor haar publicatie 'Judging Stereotypes'.
Katadreuffeprijs 2017 voor Aart de Vries
6 september 2017
Aart de Vries heeft de Katadreuffeprijs 2017 ontvangen, de prijs voor de de meest opmerkelijke rechtenstudent van het afgelopen academische jaar.
5 september 2017
Student Roos Ykema won de prijs voor bijzondere verdiensten.
28 augustus 2017
Elk mens heeft recht op drinkwater. En er is genoeg voor iedereen.
Europa flag and EU building
28 augustus 2017
De Universiteit Utrecht verzorgt in oktober en november 2017 gratis cursusdagen voor rechters, advocaten en officieren over het EU-Grondrechtenhandvest.
Illustration MOOC
23 augustus 2017
De Universiteit Utrecht biedt vanaf 4 september 2017 weer een 'Massive Open Online Course' over mensenrechten aan.
Alexandra Timmer
1 augustus 2017
Dr. Alexandra Timmer (SIM) krijgt een Veni-subsidie voor haar onderzoek naar onrechtvaardigheid binnen Europa op het gebied van gender.
Antoine Buyse
18 juli 2017
Antoine Buyse: "Ik denk dat deze trend een soort wake-up call is."