© iStockphoto.com/pidjoe
20 maart 2019
Onderzoeker Andrea Keessen van de Universiteit Utrecht is verkiesbaar voor het waterschap Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Waarom zette ze die stap?
Janskerkhof
28 februari 2019
De Universiteit Utrecht organiseert het European Environmental Law Forum (EELF) 2019 met als titel: Environmental Law for Transitions to Sustainability.
14 februari 2019
In Duitsland en in Nederland proberen zowel de rechter als de overheid via het mededingingsrecht en andere middelen die macht te beteugelen.
Mannen met laptops
13 februari 2019
Algoritmes bepalen in toenemende mate ons leven. Vier sprekers uit wetenschap en praktijk belichten ethiek, technologie en de rol van het recht.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
13 februari 2019
Voorbijgangers staan even stil en denken na over het gebruik van plastic, bij de Skyscraper walvis in Utrecht.
12 februari 2019
Dr. Tibbitts' onderwijs richt zich op het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, met aandacht voor vrouwenrechten.
11 februari 2019
Belle Derks, Anna Gerbrandy, Petra de Jongh en Guus Velders zijn benoemd tot nieuwe leden van de KHMW
boek eduardo arenas catalan
5 februari 2019
De jury prijst het belang van het onderzoek en de innovatieve benadering van het onderwerp door Dr. Eduardo Arenas Catalán.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
28 januari 2019
Otto Spijkers ,docent internationaal publiekrecht aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij NILOS en UCWOSL blogt over de Skyscraper walvis en SGD 14.
Duikers en bouwvakkers installeren het plastic op het geraamte van de walvis
14 januari 2019
De Skyscraper walvis, die door de Universiteit Utrecht hierheen is gehaald, vraagt aandacht voor het afvalprobleem van plastic in zeeën en rivieren.
Juridisch Spreekuur Gedetineerden met Anne-Wil-Dijkstra (jurylid)
10 januari 2019
Jury beloont studenten en medewerkers van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, die via hun studie en werk impact hebben op de maatschappij.
Gender
8 januari 2019
Deze speciale editie gaat over de effecten van genderregistratie en de mogelijkheden om dit gebruik te schrappen. Deadline voor indienen: 4 februari 2019.
Penitentiaire Inrichting Nieuwegein
19 december 2018
Rechtenstudenten van de Universiteit Utrecht bezoeken elke week gevangenen in Nieuwegein en Nieuwersluis, om hen te helpen met juridische vragen.
Vuurwerk boven Nederland tijdens de jaarwisseling
19 december 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht over de stand van zaken rond vuurwerk tijdens Oud & Nieuw.
Presentatie sectorbeelden VSNU OCW
18 december 2018
Bert Meijer (TU/e) en Mark Bovens (UU) presenteren voorstellen voor prioritering in onderzoek aan het ministerie van OCW.