De afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie verzorgt onderwijs op het terrein van het staatsrecht, bestuursrecht en rechtstheorie. De medewerkers van de afdeling zijn ook betrokken bij verschillende onderzoeksprogramma’s.

Onderwijs

Ons onderwijs is divers. Het omvat een groot aantal vakken binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid. Bovendien verzorgt de afdeling de master Staats- en bestuursrecht.

Medewerkers van de afdeling dragen ook bij aan andere masterprogramma’s, zoals de master European Law en de Legal Research Master. Verder participeert de afdeling in executive onderwijsprogramma’s.

Onderzoek

Medewerkers van onze afdeling zijn betrokken bij de volgende onderzoeksprogramma’s:

Ook participeert de afdeling in de interdisciplinaire onderzoeksscholen Ius Commune en Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM).

Onderzoek in opdracht

Naast het reguliere, universitair gefinancierde onderzoek verricht de afdeling ook onderzoek in opdracht van onder andere NWO, KNAW en Hiil (tweede geldstroomonderzoek) en ten behoeve van externe opdrachtgevers, voornamelijk voor Europese, nationale en decentrale overheidsinstanties (derde geldstroom).

U kunt de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie inschakelen voor onderzoek op het gebied van bestuursrecht, omgevingsrecht, staatsrecht en rechtstheorie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

E-mail: sbr.secretariaat@uu.nl

Afdeling Staats- en bestuursrecht
Achter Sint Pieter 200
3512 HT Utrecht

Receptie: tel. (030) 253 7038
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur