Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

kayak op de Waal bij hoogwater, foto: Jos Zwaan op Unsplash
22 januari 2020
De grootste evacuatie in Nederland ooit vanwege watersnood is 25 jaar geleden. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht blikken terug én vooruit.
Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening van energiemarkten
22 januari 2020
Aan de Universiteit Uytrecht zal Annelies Huygen zal energiemarkten onderzoeken vanuit een multidisciplinair juridisch-economisch perspectief.
Rianka Rijnhout
13 januari 2020
De staat is door de rechter verplicht om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Wat brengt deze uitspraak teweeg? Experts geven uitleg.
RSS

Agenda

3
mrt
3 maart 2020 20:00 - 21:30
Aan ambities om de energietransitie vorm te geven geen gebrek. Maar aan politieke daadkracht lijkt het te ontbreken. Welke pijnlijke keuzes zijn er nodig?
RSS