Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

Niko Wanders en Erik van Sebille
7 november 2019
Hydroloog Niko Wanders en Erik van Sebille wonnen beide in 2018 de UU-Publiprijs vanwege hun sterke én frequente mediaoptredens.
Herman Havekes
6 november 2019
Herman Havekes, bijzonder hoogleraar Publieke organisatie van het (decentrale) waterbeheer aan de Universiteit Utrecht werkte mee aan dit boek.
Skyscraper walvis
26 september 2019
Onderzoekers van de faculteiten Recht, Economie, Bestuur & Organisatie en Geowetenschappen onderzoeken klimaatbestendigheid Utrechtse wijken.
RSS

Agenda

26
nov
26 november 2019 16:15 - 17:15
Oda Essens verdedigt haar proefschrift over effectieve handhaving van het omgevingsrecht, op 26 november 2019 aan de Universiteit Utrecht.
RSS