logo Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law

Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

4 september 2019
Via de VSNU-pilot 'You share, we take care!' zijn meer dan 1000 publicaties nu open access beschikbaar. Erik Molenaar heeft hieraan een grote bijdrage geleverd.
Marleen van Rijswick
22 augustus 2019
Prof. mr. Marleen van Rijswick is benoemd als plaatsvervangend lid van het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO).
16 augustus 2019
Berthy van den Broek is benoemd tot lid van de adviescommissie beoordeling normaal maatschappelijk risico in het kader van het verbod op laagcalorisch gas.
RSS

Agenda

18
sep
18 september 2019 16:00 - 17:30
Het slotevent 'Vaarwel Skyscraper' met een lezing van astronaut André Kuipers
26
sep
26 september 2019 13:15 - 18:30
Utrecht University organizes an Expert Dialogue to engage in the discussion on the EU’s attempts to enhance the goal of sustainability.
RSS