Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

Aanpak stikstof
13 februari 2020
Chris Backes, hoogleraar omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht, schrijft een blog over de aanpak van de stikstofcrisis.
kayak op de Waal bij hoogwater, foto: Jos Zwaan op Unsplash
22 januari 2020
De grootste evacuatie in Nederland ooit vanwege watersnood is 25 jaar geleden. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht blikken terug én vooruit.
Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening van energiemarkten
22 januari 2020
Aan de Universiteit Uytrecht zal Annelies Huygen zal energiemarkten onderzoeken vanuit een multidisciplinair juridisch-economisch perspectief.
RSS

Agenda

14
apr
14 april 2020 15:00 - 17:00
Willem Janssen en Katharine Fortin organiseren een webinar over podcasten voor wetenschappers aan de Universiteit Utrecht.
13 - 15
mei
13 mei 2020 - 15 mei 2020
De mondelinge finale in het Academiegebouw van de NILOS pleitwedstrijd 2020 is afgelast vanwege Coronavirus maatregelen.
RSS