logo Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law

Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid.

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia.
Lees meer over UCWOSL

Plastic Walvis met pleintje en toerist die fotografeert
26 november 2018
Op initiatief van de Faculteit REBO komt er een ruim 11 meter hoge plastic walvis in de Catharijnesingel te liggen.
windmolen.jpg
7 november 2018
Omdat maatschappelijke acceptatie essentieel is om de energietransitie succesvol te maken, verdient publieke participatie meer aandacht, zegt Sanne Akerboom.
Rights for the River workshop
8 oktober 2018
De recente ontwikkelingen om rechten toe te kennen aan rivieren, was het thema van een workshop, gehouden door drie onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

22 mei 2019 09:00 - 24 mei 2019 18:00
Het Nederlands Instituut voor het Recht van de Zee (NILOS) houdt een internationale pleitwedstrijd aan de Universiteit Utrecht op 22, 23 en 24 mei 2019.
aug
28 augustus 2019 09:00 - 30 augustus 2019 18:00
Op 28-30 augustus 2019 organiseert het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law het jaarlijkse congres van het European Environmental Law Forum.