logo Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law

Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

Daphina Misiedjan in het Jeugd Journaal
27 maart 2017
Onderzoeker Daphina Misiedjan vertelt in het Surinaamse 10 Minuten Jeugd Journaal dat iedereen recht heeft op schoon en betaalbaar drinkwater.
Deelnemers VMR Actualiteitendag 2017
27 maart 2017
Tijdens deze zevende VMR Actualiteitendag namen dertien deskundige sprekers de deelnemers mee langs de belangrijkste onderwerpen in het omgevingsrecht.
Deelnemers cursus water governance in Suriname
13 maart 2017
Aan de Universiteit van Suriname is een driedaagse cursus ‘water governance’ gehouden, verzorgd door professor Marleen van Rijswick.
RSS

Agenda

excursie naar boezemgemaal Gouda
13 april 2017 13:30 - 17:00
Deze dag voor en door waterjuristen gaat over de invoering van de Omgevingswet.
RSS