Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

Nieuwsbrief, newsletter
8 oktober 2019
SIM-nieuwsbrief najaar 2019, met het belangrijkste nieuws van SIM-onderzoekers plus aankondigingen van nieuwe evenementen.
EU stars
4 oktober 2019
Een consortium van wetenschappers zal onderzoek doen en onderwijs ontwikkelen rondom het thema handhaving van EU-recht.
26 september 2019
De drie masters zijn: European Criminal Justice in a Global Context, Law and Technology in Europe en Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie.
RSS

Events

18
okt
18 oktober 2019 12:00 - 18:00
Digitalisering, flexibel werken, kwetsbare werknemers, de rol van instituties en actoren bij het stimuleren van "fatsoenlijk" en zeker, versus onzeker werk.
30 - 31
okt
30 oktober 2019 09:50 - 31 oktober 2019 12:40
Het Japan-Europe Export Control Symposium 2019 behandelt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van sancties en exportcontrole.
RSS