Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

Hans Biezenaar
17 april 2019
De scriptie van Hans Biezenaar is een onderzoek naar de houdbaarheid van bezittersaansprakelijkheid in de deeleconomie.
Festival Europa
11 april 2019
Vijf dagen voor de Europese Parlementsverkiezingen organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg het Festival Europa met politiek, cultuur en wetenschap.
© iStockphoto.com
5 april 2019
De regering-Trump wil het alleen nog mogelijk maken dat militairen zich presenteren als hun biologische geslacht.
RSS

Events

15
mei
15 mei 2019 09:30 - 17:00
De Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam belichten de omgangsregeling vanuit rechtsvergelijkend en sociaalwetenschappelijk perspectief.
17
mei
17 mei 2019 12:00 - 18:00
"Het klimaat van het recht: Onze veranderende wereld; veranderende wetten" is het thema van de Legal Research Master Conference 2019 in Utrecht.
18 - 19
mei
18 mei 2019 19:00 - 19 mei 2019 01:00
Festival Europa is politiek,wetenschap en literatuur, georganiseerd door de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg in samenwerking met de Gemeente Utrecht.
RSS