Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

#MeToo popup college
20 november 2017
Utrechtse wetenschappers uit verschillende disciplines gingen afgelopen vrijdag het debat aan over het verleden, heden en de toekomst van de #MeToo beweging
16 november 2017
Een samenwerking van Strategisch thema Institutions for Open Societies van Universiteit Utrecht en Autoriteit Consument & Markt
Prof. dr. Marijk van der Wende.
1 november 2017
Prof. dr. Marijk van der Wende zal de interdisciplinaire samenwerking binnen de faculteit en de internationale positionering bevorderen.
logo World University Rankings van Times Higher Education
30 oktober 2017
Het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht staat op een prima 34e plaats in de World University Rankings 2018.
Daphina Misiedjan
30 oktober 2017
Daphina Misiedjan (promovendus Rechtsgeleerdheid) won een Black Achievement Award. Zij kreeg de Stimuleringsprijs voor jong talent.
RSS

Events

23
nov
23 november 2017 09:00 - 17:00
Tijdens een gratis studiedag leert u meer over die onderdelen van het Handvest die relevant zijn voor de vreemdelingenrechtpraktijk.
30
nov
30 november 2017 13:30 - 17:30
Ter ere van het afscheid van hoogleraar Adriaan Dorresteijn organiseert het departement Rechtsgeleerdheid een symposium.
1
dec
4
dec
4 december 2017 12:45 - 13:45
Waarom zijn er (escalerende) conflicten tussen gerechtsdeurwaarders en schuldenaren en nemen die in aantal toe?
RSS