Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

Facebook
14 februari 2019
In Duitsland en in Nederland proberen zowel de rechter als de overheid via het mededingingsrecht en andere middelen die macht te beteugelen.
Mannen met laptops
13 februari 2019
Algoritmes bepalen in toenemende mate ons leven. Vier sprekers uit wetenschap en praktijk belichten ethiek, technologie en de rol van het recht.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
13 februari 2019
Voorbijgangers staan even stil en denken na over het gebruik van plastic, bij de Skyscraper walvis in Utrecht.
RSS

Events

20
feb
20 februari 2019 09:00 - 15:00
Conferentie van studievereniging ECU'92 met als sprekers onder meer vicepremier Kajsa Ollongren en Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht.
20
feb
20 februari 2019 19:45 - 21:30
Tijdens deze bijeenkomst, tegenover de Skyscraper walvis, kijken we naar de impact van kleding op het klimaat met ondernemers, onderzoekers en andere experts.
26
feb
26 februari 2019 20:00 - 21:30
Gender inequality is still a worldwide problem. Why is it so important to fix it? With legal scholar Dr Sarah Carmichael.
RSS