Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

14 februari 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Ton van den Brink de volgende vraag: Mag je voor het Europese parlement vooral Natiestaatburgers of Europese burgers kiezen?
Leerlingen in een klas
13 februari 2018
In duo’s bezoeken de studenten middelbare scholen om leerlingen bij te brengen wat de invloed is van de Europese Unie op hun dagelijks leven.
Seline Trevisanut
9 februari 2018
Uitdagingen zoals klimaatverandering kunnen volgens Trevisanut efficiënt worden aangepakt door internationale samenwerking met behulp van internationaal recht.
© iStockphoto.com/Bet_Noire
6 februari 2018
Nederland is een meertalige samenleving geworden en daar is beleid voor nodig, schrijft de KNAW in het rapport Talen voor Nederland.
Een rij Nederlandse politieagenten
6 februari 2018
De game helpt rechercheurs om spelenderwijs kennis op te doen over juridische middelen die ze kunnen inzetten bij internationale opsporingszaken.
RSS

Events

3
mrt
3 maart 2018 09:30 - 16:00
Op zaterdag 3 maart 2018 vindt de Bachelor Open Dag van de Universiteit Utrecht plaats.
9
mrt
9 maart 2018 13:15 - 15:00
Het evenement wordt op vrijdag 9 maart georganiseerd door het Utrecht Centre for International Legal Studies.
14
mrt
14 maart 2018 15:00 - 17:00
De macht van de mega-stad. Ran Hirschl bestudeert de constitutionele status van megasteden met voorbeelden uit China, Korea, Japan en Brazilië.
22
mrt
22 maart 2018 13:00 - 17:00
Symposium van het Utrecht Centre for European Research into Family Law over nieuwe ontwikkelingen in het recht, met sprekers uit wetenschap en praktijk.
23
mrt
23 maart 2018 15:00 - 17:00
Tijdens de jaarlijkse Artikel 1-lezing van de Universiteit Utrecht nemen vier sprekers aspecten van historische ongelijkheid onder de loep.
RSS