Benieuwd naar morgen

Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

© iStockphoto.com
14 juni 2018
In het boek "Voor wie is de erfenis?" pleiten onder meer Janneke Plantenga en Ingrid Robeyns dringend voor een erfbelasting die beter past bij onze tijd.
Een boer besproeit een sojaveld.
4 juni 2018
Volgens jurist Natalie Dobson tast het klimaatbeleid in sommige gevallen de soevereiniteit van non-EU landen aan.
29 mei 2018
Ze wint de prijs voor haar scriptie over de begroting van arbeidsvermogensschade in het licht van het non-discriminatiebeginsel.
RSS

Events

27 - 29
jun
27 juni 2018 08:30 - 29 juni 2018 22:00
Conferentie met sprekers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Argentinië van 27 tot 29 juni 2018 in Utrecht.
3
jul
3 juli 2018 14:30 - 15:30
Mistale Taylor LLM (departement Rechtsgeleerdheid) verdedigt haar proefschrift.
3
okt
3 oktober 2018 17:00 - 21:30
Tijdens de Master's Open Day van de Universiteit Utrecht geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting.
RSS