Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

9 december 2019
In opdracht van het WODC heeft de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar hoe uitwisseling van informatie over seksueel misbruik momenteel is geregeld.
VK Klimaattop Madrid #COP25
5 december 2019
Hoe kunnen milieudelicten wereldwijd beter worden bestraft? Hoogleraar John Vervaele, van de Universiteit Utrecht, sprak in Madrid bij de VN klimaattop.
Charlotte Mol, rechtsgeleerdheid
2 december 2019
De Vereniging Familie- en Jeugdrecht bekroont een publicatie van Charlotte Mol, verbonden aan de Universiteit Utrecht, vanwege kwaliteit en originaliteit.
RSS

Events

13
dec
13 december 2019 16:15 - 17:15
Lucas Roorda verdedigt zijn proefschrift over het ter verantwoording roepen van transnationale ondernemingen voor hun impact op mens en milieu.
17 - 31
dec jan
17 december 2019 16:00 - 31 januari 2020 19:00
United under a Red Umbrella is tot medio januari 2020 te zien in de hal van het universiteitsgebouw Janskerkhof 2-3.
15
jan
15 januari 2020 16:15 - 17:15
Gijs Molkenboer (departement Rechtsgeleerdheid) verdedigt zijn proefschrift aan de Universiteit Utrecht op 15 januari 2020.
RSS