Sol Iustitiae Illustra Nos: zon der gerechtigheid, verlicht ons
Dit is al 380 jaar de lijfspreuk van de Universiteit Utrecht en Rechtsgeleerdheid.

Onderzoek

Het juridisch onderzoek in Utrecht richt zich op privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en internationaal recht. Dit gebeurt vooral vanuit een Europese en rechtsvergelijkende invalshoek. Onze onderzoekers werken intensief samen met buitenlandse partners. Voor externe organisaties voert Rechtsgeleerdheid onderzoek en advies in opdracht uit.

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van Rechtsgeleerdheid in Utrecht bestaat uit een brede bachelor, het intensieve Utrecht Law College en specialistische masters. Het stimuleren van internationale studentenuitwisseling en samenwerking met universiteiten wereldwijd zijn belangrijke kenmerken. Daarnaast bieden wij opleidingen voor professionals aan.

Medewerkers en onderdelen

Zoekt u een specifieke medewerker van Rechtsgeleerdheid? Ga dan naar het overzicht met medewerkers. Of bekijk onze algemene contactinformatie. Bij Onderdelen vindt u afdelingen, onderzoeksprogramma's en (onderzoeks)instituten.

News

waterkraan met druppel
11 december 2018
Het onderzoek van Dr. Daphina Misiedjan, actief op het gebied van mensenrechten aan de Universiteit Utrecht, vormt een belangrijk onderdeel van dit project.
Incluusion student screenshot
10 december 2018
Vluchtelingenstudenten aan het woord over studeren in Nederland, via het Incluusion programma van de Universiteit Utrecht.
NILOS Moot Court Competition
10 december 2018
Een verzonnen vis en twee imaginaire landen die het oneens zijn, behoren tot de elementen van de NILOS Moot Court Competition aan de Universiteit Utrecht.
RSS

Events

14
dec
14 december 2018 12:00 - 13:30
Twee senior beleidsadviseurs van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onderzoeker Machiko Kanetake van de Universiteit Utrecht geven een lezing.
14
dec
14 december 2018 16:15 - 17:15
Promotie van Sander van Hees LLM (departement Rechtsgeleerdheid)
17
dec
17 december 2018 12:45 - 13:45
Promotie van Joep Rottier (departement rechtsgeleerdheid)
RSS