Onderzoek Internationaal en Europees Recht

Internationaal en Europees Recht (IER)

De afdeling Internationaal en Europees Recht (IER) van het departement Rechtsgeleerdheid verzorgt onderwijs en verricht onderzoek inzake het internationaal publiekrecht, Europees recht, sociaal recht, economisch publiekrecht en mensenrechten. Aparte leerstoelgroepen zijn opgericht voor deze terreinen.

Aan de afdeling zijn hoogleraren verbonden op deze algemene terreinen, maar ook op meer specifieke gebieden, met name internationaal recht van de zee, internationaal recht en duurzaamheid, mensenrechteneducatie, cross-cultureel recht, aanbestedingsrecht, alsook interne markt en mensenrechten.

Aan de afdeling zijn een aantal centra verbonden:

Onderzoekers participeren in alle departementale onderzoeksprogramma’s:

Renforce
Montaigne 
Water en Duurzaamheid
Ucall 
UCERF 

IER verzorgt onderwijs in de Utrechtse bacheloropleiding in een groot aantal vakken. Ook biedt IER de masters Public International Law, European Law, Law and Economics aan, en participeert in de master onderneming en recht. Een actueel overzicht van vakken is beschikbaar in de onderwijscatalogus.

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van IER:

Secretariaat.ier@uu.nl of (030) 2537929

Onderzoek in opdracht

IER verricht onderzoek in opdracht voor onder meer de overheid, internationale organisaties, NGOs, advocatenkantoren, bedrijven en andere organisaties.

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van IER:
secretariaat.ier@uu.nl of (030) 253 7038.