SIM is het expertisecentrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) biedt internationaal georiënteerd onderwijs, voert interdisciplinair onderzoek uit en organiseert vele activiteiten op het gebied van de rechten van de mens. Lees meer over het SIM.

Nieuws

© iStockphoto.com/shironosov
6 maart 2018
In het maart nummer (volume 36, issue 1) staan onder meer artikelen over mensenrechten en een handicap en over klokkenluiders als deel van de democratie.
Agnites Vrolikprijs
23 februari 2018
Mr. dr. Daphina Misiedjan, juridisch onderzoeker naar duurzaam waterbeheer, heeft op donderdag 22 februari de Agnites Vrolikprijs gewonnen.
© iStockphoto.com/KIVILCIM PINAR
15 februari 2018
Het belangrijkste nieuws van onderzoekers, verbonden aan het SIM, plus aankondigingen van nieuwe SIM evenementen.
31 januari 2018
Het project van Lorena Sosa is gericht op het aanpakken van geweld tegen personen die traditionele gendernormen en -verwachtingen uitdagen.
Janneke Gerards en Antoine Buyse in de MOOC Mensenrechten
30 januari 2018
Bestudeer in zes weken onder meer het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, stemrecht, demonstratierecht en vluchteligenproblematiek.
RSS

Agenda

grondwet Artikel 1
23 maart 2018 15:00 - 17:00
Tijdens de jaarlijkse Artikel 1-lezing van de Universiteit Utrecht nemen vier sprekers aspecten van historische ongelijkheid onder de loep.
2 mei 2018 12:00 - 17:30
Vier de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op dit seminar en discussieer mee over leiderschap.
RSS