SIM is het expertisecentrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) biedt internationaal georiënteerd onderwijs, voert interdisciplinair onderzoek uit en organiseert vele activiteiten op het gebied van de rechten van de mens. Lees meer over het SIM.

Nieuws

UItzicht op de gebouwen van de Tweede Kamer vanaf de Hofvijver in Den Haag, links 'het Torentje'
12 oktober 2017
10 oktober werd het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Enkele Utrechtse wetenschappers geven op basis van hun expertisegebied een eerste reactie.
Organdonatie in operatiekamer
11 oktober 2017
Het verbod op orgaanhandel en de toenemende vraag naar organen sindsdien heeft tot een winstgevende zwarte markt geleid.
Illustration MOOC
23 augustus 2017
De Universiteit Utrecht biedt vanaf 4 september 2017 weer een 'Massive Open Online Course' over mensenrechten aan.

23 oktober 2017 16:15 - 17:15
Oratie van bijzonder hoogleraar Felisa Tibbitts.