SIM is het expertisecentrum voor onderzoek en onderwijs op het gebied van mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) biedt internationaal georiënteerd onderwijs, voert interdisciplinair onderzoek uit en organiseert vele activiteiten op het gebied van de rechten van de mens. Lees meer over het SIM.

Illustration MOOC
23 augustus 2017
De Universiteit Utrecht biedt vanaf 4 september 2017 weer een 'Massive Open Online Course' over mensenrechten aan.
Alexandra Timmer
1 augustus 2017
Dr. Alexandra Timmer (SIM) krijgt een Veni-subsidie voor haar onderzoek naar onrechtvaardigheid binnen Europa op het gebied van gender.
Antoine Buyse
18 juli 2017
Antoine Buyse: "Ik denk dat deze trend een soort wake-up call is."

Eduard Nazarski
29 september 2017 15:30 - 17:15
Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten nodigt u uit voor de lezing door Eduard Nazarski (directeur van Amnesty International Nederland).
16 oktober 2017 13:30 - 17:00
This seminar addresses climate change from a gender perspective.