logo Montaigne Centrum

In het Montaigne Centrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing bundelt de Universiteit Utrecht multidimensionale expertise op het terrein van rechtspleging en conflictoplossing. Lees meer over ons profiel.

Het Montaigne Centrum houdt zich bezig met multidisciplinair onderzoek, advies en onderwijs. Maak kennis met ons team van onderzoekers of neem contact op.

Hilke Grootelaar
13 november 2017
Hilke Grootelaar start als postdoc met een onderzoeksproject naar de manier van terugkoppeling tussen rechters en andere staatsinstellingen.
Proefschrift Liesbeth Hulst
2 november 2017
Op 1 november promoveerde Liesbeth Hulst, verbonden aan het Montaigne Centrum voor Rechtshandhaving en Conflicthantering.
dr. Tanja van Veldhuizen
5 oktober 2017
Tanja van Veldhuizen (Montaigne Centrum) is op 22 september in Maastricht gepromoveerd.

Bijeenkomsten

De weegschaal van Vrouwe Justitia.
17 november 2017 09:00 - 17:00
Tijdens deze gratis studiedag leert u meer over die onderdelen van het Handvest die relevant zijn voor de bestuursrechtpraktijk.
#metoo Pop-up college
17 november 2017 16:30 - 18:00
De Universiteit Utrecht organiseert i.s.m. TivoliVredenburg een pop-up college waarin Utrechtse wetenschappers in gesprek gaan over de #MeToo beweging.
De weegschaal van Vrouwe Justitia.
23 november 2017 09:00 - 17:00
Tijdens een gratis studiedag leert u meer over die onderdelen van het Handvest die relevant zijn voor de vreemdelingenrechtpraktijk.