Departement Rechtsgeleerdheid

De afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie verzorgt het onderwijs en onderzoek op het terrein van het staatsrecht, bestuursrecht en rechtstheorie.

Onderwijs

Het onderwijs is divers. Het omvat een groot aantal vakken binnen de bachelor Rechtsgeleerdheid. Bovendien verzorgt de afdeling de master Staats- en bestuursrecht.

Andere masters waarin de afdeling participeert zijn de Internationaal en Europees Recht en de Legal Research Master. Ook participeert de afdeling in een groot aantal postacademische cursussen van Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. 

Onderzoek

De afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie neemt deel aan verschillende grensverleggende onderzoeksprogramma’s:

Ook participeert de afdeling in de interdisciplinaire onderzoeksscholen Ius Commune en Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM).

Onderzoek in opdracht

Naast het reguliere, universitair gefinancierde onderzoek verricht de afdeling ook onderzoek in opdracht van o.a. NWO, KNAW en Hiil (tweede geldstroomonderzoek) en ten behoeve van externe opdrachtgevers (derde geldstroomonderzoek).

U kunt de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie inschakelen voor onderzoek op het gebied van bestuursrecht, omgevingsrecht, staatsrecht en rechtstheorie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

E-mail: sbr.secretariaat@uu.nl

Afdeling Staats- en bestuursrecht
Achter Sint Pieter 200
3512 HT Utrecht

Receptie: tel. (030) 253 7038
Fax: (030) 253 7226

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur

Departement Rechtsgeleerdheid