In het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging bundelt de Universiteit Utrecht multidimensionale expertise op het terrein van rechtsstaat en rechtspleging. Lees meer over ons profiel.

Het Montaigne Centrum houdt zich bezig met multidisciplinair onderzoek, advies en onderwijs. Maak kennis met ons team van onderzoekers of neem contact op.

Glasvezel kabel, lichtjes, netwerk
15 mei 2019
Montaigne-onderzoeker Stefan Philipsen onderzoek naar de mogelijke impact van kunstmatige intelligentie in de rechtspraak op de bescherming van grondrechten.
Code op een computerscherm
15 mei 2019
De Universiteit Utrecht onderzoekt de kansen en risico’s bij algoritmische besluitvorming en de bescherming en realisering van publieke waarden.
22 maart 2019
In zijn nieuwe boek ontrafelt hoogleraar Sociale Psychologie Kees van den Bos het radicaliseringsproces.

jun
6 juni 2019 10:00 - 17:00
De Vereniging voor Wijsbegeerte van het Recht organiseert deze vergadering samen met het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging.