In het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging bundelt de Universiteit Utrecht multidimensionale expertise op het terrein van rechtsstaat en rechtspleging. Lees meer over ons profiel.

Het Montaigne Centrum houdt zich bezig met multidisciplinair onderzoek, advies en onderwijs. Maak kennis met ons team van onderzoekers of neem contact op.

Hong Kong 1 July Protests
24 juni 2019
Op 18 juni verscheen een opiniestuk van Antoine Buyse over de protesten in Sudan en Hong Kong in The Guardian.
Dunja Mijatovic
28 mei 2019
De lezing van Mijatovic aan de Universiteit Utrecht heeft als titel: Van vijandigheid tot verzoening: hoe maak je mensenrechten relevant voor iedereen?
VAR pleitwedstrijd rechtsgeleerdheid
27 mei 2019
Verschillende teams van rechtenstudenten uit heel Nederland streden tegen elkaar in een bestuursrechtelijke procedure.

20 september 2019 10:30 - 12:30