Nieuws faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Bekijk het nieuws van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Voor persvragen en vragen over nieuws kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van de faculteit: tel. (030) 253 8356, rebo.nieuws@uu.nl.

Michel van Slobbe: Onder Ons
15 februari 2019
Interventies in vrijwilligersorganisaties zoals sportverenigingen kunnen onbedoeld de maatschappelijke verhoudingen juist verslechteren.
14 februari 2019
In Duitsland en in Nederland proberen zowel de rechter als de overheid via het mededingingsrecht en andere middelen die macht te beteugelen.
Robotarmen productielijn
14 februari 2019
Na 5 jaar verlaat ongeveer 8 procent van de werknemers het bedrijf als gevolg van automatisering, blijkt uit onderzoek van onder meer de Universiteit Utrecht.
Vrouw op bankje in station, trein rijdt voorbij
14 februari 2019
Jordy Meekes promoveert aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de gevolgen van baanverlies, lokale arbeidsmarkten en agglomeratievoordelen.
Mannen met laptops
13 februari 2019
Algoritmes bepalen in toenemende mate ons leven. Vier sprekers uit wetenschap en praktijk belichten ethiek, technologie en de rol van het recht.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
13 februari 2019
Voorbijgangers staan even stil en denken na over het gebruik van plastic, bij de Skyscraper walvis in Utrecht.
Computer punch card detail. Foto: Flickr/NeilHester
13 februari 2019
De datawerkplaats verbindt de wereld van overheden met de wereld van onderzoek en onderwijs.
12 februari 2019
Dr. Tibbitts' onderwijs richt zich op het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit, met aandacht voor vrouwenrechten.