Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Elisabetta Manunza en Jan Telgen
17 mei 2017
Over het belang om inschrijvers op de hoogte te stellen van de beoordelingsmethodiek bij een aanbesteding.
Stefanie Jansen en Otto Spijkers
11 mei 2017
Het ministerie van OCW heeft het projectvoorstel Public and International Law van Stefanie Jansen-Wilhelm en Otto Spijkers (Rechtsgeleerdheid) goedgekeurd.
8 mei 2017
Ton van den Brink en Anna Gerbrandy schrijven in een column voor NRC over de juridische uitdagingen in de EU.

30 mei 2017 19:00 - 21:30
De film 'Looking for Eric' wordt ingeleid door prof. dr. Mark Bovens.
31 mei 2017 18:00 - 19:00
Promotie Bahar Rezaei: Essays in de Informatie Economie
jun
1 juni 2017 09:30 - 17:00
Het derde Misdaadcongres gaat over de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van en voor mensen met een geestelijke stoornis.
Wapen Entree Janskerkhof 3