Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Executive onderwijs
19 november 2018
Binnen het toezicht is er behoefte aan innovatieve, kennisgedreven en risicogerichte aanpakken. De Wetenschapsagenda Toezicht kan hierbij helpen.
parkeerplaats voor gehandicapten
19 november 2018
Vacature voor een Nederlandstalige promovendus op het thema kwetsbare werknemers en de rol van werkgevers.
Londen in de schemering, drukke staat, Big Ben, bussen
15 november 2018
Ton van den Brink, universitair hoofddocent Europees Recht aan de Universiteit Utrecht, geeft commentaar op de Brexit deal.

21 november 2018 12:45 - 13:45
Promotie van Stefan Kulk (departement rechtsgeleerdheid)
22 november 2018 10:00 - 23 november 2018 17:00
Conferentie met onder meer onderzoeksresultaten over regelgeving en handhaving in de EU, met de nadruk op migratie en burgerschap, strafrecht en de markt.
23 november 2018 10:30 - 11:30
Marco Sartirana verdedigt zijn proefschrift ‘Hybrid managers'.
Wapen Entree Janskerkhof 3