Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

16 november 2017
Een samenwerking van Strategisch thema Institutions for Open Societies van Universiteit Utrecht en Autoriteit Consument & Markt
Eerste lezing The Future of Work met Joop Schippers (foto: Koen Peters)
8 november 2017
Op 18 januari 2018 vindt de tweede lezing plaats in het kader van The Future of Work, met hoogleraar Paul Boselie.
ouderen en nieuwe media
7 november 2017
De Universiteit Utrecht gaat de komende drie jaar internationaal onderzoek doen naar de manier waarop ouderen nieuwe media gebruiken in hun dagelijks leven.

20 november 2017 10:30 - 11:30
Op maandag 20 november om 10.30 uur verdedigt Michael Pfiffner MBA zijn proefschrift.
23 november 2017 09:00 - 17:00
Tijdens een gratis studiedag leert u meer over die onderdelen van het Handvest die relevant zijn voor de vreemdelingenrechtpraktijk.
24 november 2017 12:30 - 18:00
Thema: 'Strategisch Human Resource Management, A balanced Approach', met prof. dr. Paul Boselie.
Wapen Entree Janskerkhof 3