Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

19 april 2018
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 21 nieuwe leden gekozen. Judith van Erp is een van hen.
12 april 2018
Het nieuwe beurzenprogramma is afgelopen najaar geïntroduceerd en heet voluit de de Law, Economics and Governance- International Talent Scholarships.
Linda Senden
12 april 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Linda Senden dat een vrouwenquota in Nederland dichterbij komt door de druk uit Europa.

24 april 2018 11:00 - 12:30
Klimaatverandering vergroot de welvaartskosten dramatisch. Het is ook een versneller van de volatiliteit van de belangrijkste macro-economische variabelen.
25 april 2018 12:45 - 14:00
Mevrouw J. Pravattiyagul (departement rechtsgeleerdheid) verdedigt haar proefschrift.
25 april 2018 20:00 - 21:30
Wie profiteert er van vrijhandelsverdragen? Met politicoloog dr. Ferdi De Ville (UGent) en europarlementariër Marietje van Schaake (D66).
Wapen Entree Janskerkhof 3