Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Majed Nabod
20 september 2017
Majed Nabod is de winnaar van de Master's Thesis Award 2017 van de Utrecht University School of Economics.
LinC Utrecht
18 september 2017
In oktober 2017 start Leiderschap in Cultuur Utrecht, het eenjarige leerprogramma voor cultuurprofessionals in de provincie Utrecht.
Lars Tummers
12 september 2017
Lars Tummers (USBO) en Nadine van Engen (EUR) ontvingen een NWO/NRO subsidie voor onderzoek naar ‘teacher leadership’ in het onderwijs.

27 september 2017 10:30 - 17:00
De Utrecht University School of Economics (U.S.E.) opent het academisch jaar 2017 met het thema 'Urban Futures'.
29 september 2017 15:30 - 17:15
Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten nodigt u uit voor de lezing door Eduard Nazarski (directeur van Amnesty International Nederland).
Wapen Entree Janskerkhof 3