Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Brexit oktober 2019
18 oktober 2019
Femke van Esch ziet constanten in de ogenschijnlijke chaos rondom Brexit.
17 oktober 2019
28 november publiceert Routledge "Culture, Citizenship and Human Rights" van prof. dr. Rosemarie Buikema, prof. dr. Antoine Buyse en prof. dr. Antonius Robben.
Seed Money. Foto: Tax Credits
15 oktober 2019
Zoals inmiddels gebruikelijk willen we dit najaar wederom de mogelijkheid voor het aanvragen van ‘zaaigeld’ onder de aandacht brengen.

23 oktober 2019 14:30 - 15:30
Markus Meinzer verdedigt zijn proefschrift 'Bestrijding van grensoverschrijdende belastingontduiking en -ontwijking'.
25 oktober 2019 12:45 - 13:45
Zornitza Kambourova verdedigt haar proefschrift 'Women’s Adverse Health Events and Labor Market Participation'.
30 oktober 2019 09:50 - 31 oktober 2019 12:40
Het Japan-Europe Export Control Symposium 2019 behandelt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van sancties en exportcontrole.
Wapen Entree Janskerkhof 3