Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Hans Biezenaar
17 april 2019
De scriptie van Hans Biezenaar is een onderzoek naar de houdbaarheid van bezittersaansprakelijkheid in de deeleconomie.
Festival Europa
11 april 2019
Vijf dagen voor de Europese Parlementsverkiezingen organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg het Festival Europa met politiek, cultuur en wetenschap.
EVENING
9 april 2019
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht gaan met een 'natuurlijk experiment' het effect meten van de uitbreiding van voorschoolse educatie.

23 april 2019 11:00 - 12:30
U.S.E Seminar met Hans Degryse van de KU Leuven: “Inspect what you expect to get respect” Can bank supervisors kill zombie lending?
26 april 2019 10:30 - 11:30
Minou de Ruiter verdedigt haar proefschrift 'Walking the Tightrope. Political accountability, blame and ministerial survival in two Parliamentary systems'.
9 mei 2019 13:00 - 15:00
Op 9 mei 2019 organiseert Leiderschap in Cultuur Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst.
Wapen Entree Janskerkhof 3