Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

John Robinson at 2018 Pathways to Sustainability conference
25 juni 2019
Samenwerken met stakeholders is de sleutel om een duurzamere samenleving te bereiken. Maar hoe kun je dit goed doen? Interview met gasthoogleraar John Robinson.
cfe-oceanquest
24 juni 2019
Ocean Quest is een extracurriculaire track die zich focust op het opzetten van een sociale onderneming.
Hong Kong 1 July Protests
24 juni 2019
Op 18 juni verscheen een opiniestuk van Antoine Buyse over de protesten in Sudan en Hong Kong in The Guardian.

mrt jun
5 maart 2019 10:00 - 25 juni 2020 21:00
Leiderschap in perspectief is een los te volgen masterclass van de Master Management van Publieke Vraagstukken.
jun
27 juni 2019 18:00 - 19:00
Joram Feitsma verdedigt zijn proefschrift 'Inside the Behavioural State'.
jun
27 juni 2019 18:00 - 29 juni 2019 17:00
De zesde International Workshop on the Sharing Economy (ISWE) vindt plaats op 28-29 juni, 2019.
Wapen Entree Janskerkhof 3