Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Donald Trump © iStockphoto.com/Bastiaan Slabbers
26 juni 2017
Elke dag groeien de twijfels over de competentie van Donald Trump. Dr. Mallory Compton, onderzoeker aan de Unversiteit Utrecht, bespreekt vier scenario's.
Prof. dr. Elaine Mak.
20 juni 2017
Professor Elaine Mak (departement Rechtsgeleerdheid) hield haar oratie op 19 juni 2017.
UGlobe
16 juni 2017
UGlobe, het Utrecht Centre for Global Challenges, heeft een nieuwe website.

27 juni 2017 11:00 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker Bart Golsteyn (Maastricht University).
29 juni 2017 13:00 - 14:00
Presentaties studenten onderzoeksmaster.
30 juni 2017 10:30 - 11:30
Op 30 juni verdedigt Qinxuan Peng LLM (departement rechten) haar proefschrift over mensenrechten van Chinese vrouwelijke arbeidsmigranten