Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Kust
23 februari 2017
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht maakten voor het Kustpact een inventarisatie van het juridisch instrumentarium.
EU-vlaggen
22 februari 2017
Geen enkele hervorming van de EU zal voor populisten ooit genoeg zijn, betoogt Ton van den Brink in de Volkskrant.
20 februari 2017
Voor onderzoek naar de verhouding tussen lokale overheden en internationale mensenrechten ontvangt prof. Barbara Oomen een Vici-beurs van NWO.

2 maart 2017 18:00 - 21:00
Voorafgaand aan de verkiezingen, op 15 maart, is dit het moment het huidige functioneren van de (Nederlandse) democratie te analyseren.
4 maart 2017 10:00 - 16:00
Open dag met informatie over alle bacheloropleidingen en honoursprogramma's.
7 maart 2017 11:00 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker: Stefano Eusepi (Federal Reserve Bank of New York).
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie