Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

3 augustus 2017
Voordelen investeringen in dijken op wereldschaal bekend
Alexandra Timmer
1 augustus 2017
Dr. Alexandra Timmer (SIM) krijgt een Veni-subsidie voor haar onderzoek naar onrechtvaardigheid binnen Europa op het gebied van gender.
25 juli 2017
Indonesische ambassadeur bezoekt Summer Schoolprogramma Islamic Banking aan U.S.E.

1 september 2017 16:15 - 17:15
Promotie Kim van der Kraats: De eigen(aardig)heid van de kantonrechter
8 september 2017 09:00 - 18:00
Het focusgebied Cultures, Citizenship and Human Rights opent het academisch jaar op 8 september met een internationale conferentie met gerenommeerde sprekers.
11 september 2017 12:45 - 13:45
Promotie Maryam Imanpour