Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

14 februari 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Ton van den Brink de volgende vraag: Mag je voor het Europese parlement vooral Natiestaatburgers of Europese burgers kiezen?
Leerlingen in een klas
13 februari 2018
In duo’s bezoeken de studenten middelbare scholen om leerlingen bij te brengen wat de invloed is van de Europese Unie op hun dagelijks leven.
Seline Trevisanut
9 februari 2018
Uitdagingen zoals klimaatverandering kunnen volgens Trevisanut efficiënt worden aangepakt door internationale samenwerking met behulp van internationaal recht.

19 februari 2018 12:45 - 13:45
Promotie Li Lin. Dit proefschrift ''Leiderschap in Culturele Context'' richt zich op de leiderschapskwesties in verschillende culturele contexten.
19 februari 2018 17:30 - 18:30
Kunnen we de mens achter de misdaad écht doorgronden? Jurist en psycholoog dr. Lydia Dalhuisen over het profilenvan criminelen.
20 februari 2018 11:00 - 12:30
U.S.E. Seminar met spreker: Bodgan Dima, West University of Timisoara, Roemenië