Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

18 januari 2017
De eerste hoogleraar mensenrechteneducatie in Nederland wordt Felisa Tibbitts.
Societal Impact Award
12 januari 2017
Lees meer over de winnaars van de Maatschappelijke Impact Prijs 2016 van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
Omslag Horen, zien en spreken
11 januari 2017
Bevindingen en aanbevelingen van het onderzoek ‘Horen, zien en spreken’ van Judith van Erp en Kim Loyens.

19 januari 2017 12:00 - 13:00
U.S.E. Internal Seminar met spreker: Stephanie Rosenkranz
20 januari 2017 16:15 - 17:15
Op 20 januari 2017 promoveert Marie Elske Gispen LLM (departement rechtsgeleerdheid).
24 januari 2017 11:00 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker: Aart Gerritsen (Max Planck Institute).
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie