Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Michel van Slobbe: Onder Ons
15 februari 2019
Interventies in vrijwilligersorganisaties zoals sportverenigingen kunnen onbedoeld de maatschappelijke verhoudingen juist verslechteren.
14 februari 2019
In Duitsland en in Nederland proberen zowel de rechter als de overheid via het mededingingsrecht en andere middelen die macht te beteugelen.
Robotarmen productielijn
14 februari 2019
Na 5 jaar verlaat ongeveer 8 procent van de werknemers het bedrijf als gevolg van automatisering, blijkt uit onderzoek van onder meer de Universiteit Utrecht.

18 februari 2019 12:45 - 13:45
Jordy Meekes zal zijn proefschrift Local labour markets, job displacement and agglomeration economies verdedigen aan de Universiteit Utrecht.
20 februari 2019 09:00 - 15:00
Conferentie van studievereniging ECU'92 met als sprekers onder meer vicepremier Kajsa Ollongren en Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht.
26 februari 2019 20:00 - 21:30
Gender inequality is still a worldwide problem. Why is it so important to fix it? With legal scholar Dr Sarah Carmichael.
Wapen Entree Janskerkhof 3