Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Paul Adriaanse
21 juni 2018
Column van drs. Paul Adriaanse over het leerproces van de professional.
Europa in crisis?
21 juni 2018
Femke van Esch (Europese integratie) en Hans Vollaard (Europese desintegratie en euroscepsis) zijn ondanks alles optimistisch over de toekomst van Europa.
FIRES project logo
19 juni 2018
Veel lof vanuit Brussel voor het FIRES project over het stimuleren van ondernemerschap, waar de Universiteit Utrecht de leiding aan gaf.

26 juni 2018 11:00 - 12:30
De titel van dit seminar is: "Deviations in real exchange rate levels across the OECD members and their structural determinants".
26 juni 2018 19:00 - 21:00
De film ‘King of the Belgians’ wordt ingeleid door prof. dr. Job Cohen.
27 juni 2018 08:30 - 29 juni 2018 22:00
Conferentie met sprekers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Argentinië van 27 tot 29 juni 2018 in Utrecht.
Wapen Entree Janskerkhof 3