Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Suzanne, Yvette en Johanneke
17 september 2018
Johanneke en Suzanne schreven voor hun master Onderwijswetenschappen hun scriptie over ondernemerschap en hoe ondernemers leren van hun sociale netwerk.
Kind speelt met blokken (het spel Jenga)
16 september 2018
Onderzoekers in het familierecht van de Universiteit Utrecht (UCERF) waarschuwen de overheid voor risico's in nieuwe jeugdbeschermingsmaatregelen sinds 2015.
Ziek thuis op de bank onder een dekentje
12 september 2018
Er is sterk bewijs dat werknemers zowel op negatieve als positieve prikkels reageren, die verzuim verminderen, schrijft Wolter Hassink in IZA World of Labor.

20 september 2018 13:00 - 14:00
Laura Henderson legt met een recent Utrechts voorbeeld uit, hoe mensenrechten hebben bijgedragen aan de transformatie van burgerschap.
20 september 2018 15:00 - 17:00
Hoe ontwerp je je cursussen om ondernemend denken en doen te stimuleren?
21 september 2018 13:30 - 17:30
Every month UtrechtInc organises workshops for (future) entrepreneurs and scientists who want to train their basic skills in entrepreneurship.
Wapen Entree Janskerkhof 3