Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Integriteit en Nederlandse voetbal
21 januari 2019
Een diepgaand onderzoek naar twee voorvallen in het Nederlands voetbal waarbij integriteit in de media ter discussie werd gesteld.
Duikers en bouwvakkers installeren het plastic op het geraamte van de walvis
14 januari 2019
De Skyscraper walvis, die door de Universiteit Utrecht hierheen is gehaald, vraagt aandacht voor het afvalprobleem van plastic in zeeën en rivieren.
Juridisch Spreekuur Gedetineerden met Anne-Wil-Dijkstra (jurylid)
10 januari 2019
Jury beloont studenten en medewerkers van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, die via hun studie en werk impact hebben op de maatschappij.

22 januari 2019 16:15 - 17:15
Op 22 januari 2019 houdt Dr. Frans van Dijk (departement rechtsgeleerdheid) zijn oratie op het gebied van ‘Empirische analyse van rechtssystemen’
24 januari 2019 09:00 - 18:30
Op de jaarlijkse conferentie van Pathways to Sustainability komen alle onderzoekers en partners samen die werken aan duurzaamheid.
24 januari 2019 13:30 - 17:30
Deze conferentie is een initiatief van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en de Hub ‘Future of Work’ van de Universiteit Utrecht.
Wapen Entree Janskerkhof 3