Future of Work podcast: het vrouwenquotum in Nederland anno 2024

Chantal Remery en Ronald Dekker
Chantal Remery (Universiteit Utrecht) en Ronald Dekker (TNO).

Het vrouwenquotum werkt, maar 2 op 10 beursgenoteerde bedrijven halen de norm niet, concludeerde onlangs het CPB. Niet beursgenoteerde bedrijven moeten sinds twee jaar een streefcijferbeleid voeren. Werkt dit? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Chantal Remery, die vanuit de Utrecht University School of Economics onder meer het vrouwenquotum onderzoekt, geeft haar kijk haar hierop in de nieuwste Future of Work podcast van de Universiteit Utrecht.

Vanuit TNO is ook onderzoeker Ronald Dekker in de studio. Hij geeft een wat bredere kijk op de arbeidsmarkt. Wat moet er gebeuren zodat de arbeidsmarkt past bij deze tijd? Wat kunnen bedrijven of overheden doen om personeelskrapte aan te pakken? Werkgevers blijven nu nog hetzelfde doen zonder succes, zegt hij onder meer.

Over de Future of Work podcast

Onderzoekers van de Future of Work van de Universiteit Utrecht delen, samen met mensen uit de praktijk, de nieuwste inzichten over werk én de actualiteit in deze maandelijkse podcast. Hij wordt gemaakt in samenwerking met People Power, een programma op New Business Radio. 

Luisteren en abonneren

Je kunt de Future of Work podcast ook op Spotify beluisteren, bij Apple Podcasts, Google Podcasts en op Soundcloud. Elke maand wordt één aflevering van het programma People Power gemaakt door de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht. 

Wil je op de hoogte blijven van alle podcasts? Meld je dan aan voor People Power op WhatsApp. Sla het nummer 06 45 66 75 48 op in je contacten en stuur een bericht “PODCAST AAN”, dan houden wij jou op de hoogte over nieuwe afleveringen.

Elke maandag van 15 tot 17 uur hoor je People Power op New Business Radio. Wil jij de programma’s gratis en automatisch op je mobiel? Abonneer je hier op de Podcast

Wil je weten hoe je onze podcast op je iPhone, Android, Computer of SONOS krijgt, klik dan hier voor onze handleiding.