REBO Bestuur enOrganisatie fill

Publieke vraagstukken, publieke waarde

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) richt zich op het besturen en organiseren van publieke vraagstukken, in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. De leidende vraag daarbij is hoe publieke organisaties en particuliere organisaties met een publieke taak met actuele maatschappelijke vraagstukken omgaan, hun publieke verantwoordelijkheden vormgeven en publieke waarde leveren.

Ons academisch onderzoek staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. De nadruk ligt op de kernthema’s verantwoording, professionaliteit, ‘public service performance’, organisatieverandering, innovatie en publiek leiderschap. We kijken in het bijzonder naar publieke organisaties als de Europese Unie, de rijksoverheid, gemeenten, politie, leger, de rechterlijke macht, en naar particuliere organisaties met een publieke taak, zoals ziekenhuizen, scholen, woningbouwcorporaties, sportorganisaties en culturele instellingen.

Kleinschalig en interactief onderwijs, ook voor professionals

In het onderwijs richten we ons op gemotiveerde mensen met uiteenlopende achtergronden die betekenisvol willen zijn in het oplossen van maatschappelijke problemen en willen bijdragen aan publieke waarde. Zowel de bachelor- en de masteropleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) als het onderwijs voor professionals zijn kleinschalig, intensief en interactief van karakter.

Betrokken advies, toegepast academisch onderzoek

We bieden hoogwaardig organisatieadvies en toegepast academisch onderzoek, in samenwerking met opdrachtgevers en partners. Maatschappelijk betrokken, praktisch toepasbaar en zeer toegankelijk.

Nieuws

16 november 2017
Een samenwerking van Strategisch thema Institutions for Open Societies van Universiteit Utrecht en Autoriteit Consument & Markt
Eerste lezing The Future of Work met Joop Schippers (foto: Koen Peters)
8 november 2017
Op 18 januari 2018 vindt de tweede lezing plaats in het kader van The Future of Work, met hoogleraar Paul Boselie.
ouderen en nieuwe media
7 november 2017
De Universiteit Utrecht gaat de komende drie jaar internationaal onderzoek doen naar de manier waarop ouderen nieuwe media gebruiken in hun dagelijks leven.
Scriptieprijs BZK 2017
6 november 2017
Lysanne van Schaik heeft de eerste BZK scriptieprijs gewonnen voor 'Professionalism als uitdaging tegen burn-out'. De derde prijs ging naar Erik Jan van Dorp.
The Future of Work
2 november 2017
Executive Onderwijs Recht, Economie, Bestuur en Organisatie organiseert samen met TivoliVredenburg drie inspirerende avonden rondom ‘Future of Work’.

Pagina's

RSS

Agenda

24
nov
24 november 2017 12:30 - 18:00
Thema: 'Strategisch Human Resource Management, A balanced Approach', met prof. dr. Paul Boselie.
10 - 13
jan
10 januari 2018 09:00 - 13 januari 2018 17:00
Een ervaringsgerichte werk- en leerconferentie over werken met onbewuste processen.
18
jan
18 januari 2018 19:30 - 21:30
De tweede van drie lezingen in TivoliVredenburg over de toekomst van ons werk, met hoogleraar Paul Boselie over de werknemer van de 21e eeuw.
24
jan
24 januari 2018 17:30 - 21:00
Evenement voor alumni, studenten, medewerkers en partners van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
9
feb
9 februari 2018 13:30 - 18:30
Tijdens de Master's Open Day van de Universiteit Utrecht geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting.

Pagina's

RSS