REBO Bestuur enOrganisatie fill

Publieke vraagstukken, publieke waarde

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) richt zich op het besturen en organiseren van publieke vraagstukken, in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. De leidende vraag daarbij is hoe publieke organisaties en particuliere organisaties met een publieke taak met actuele maatschappelijke vraagstukken omgaan, hun publieke verantwoordelijkheden vormgeven en publieke waarde leveren.

Ons academisch onderzoek staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. De nadruk ligt op de kernthema’s verantwoording, professionaliteit, ‘public service performance’, organisatieverandering, innovatie en publiek leiderschap. We kijken in het bijzonder naar publieke organisaties als de Europese Unie, de rijksoverheid, gemeenten, politie, leger, de rechterlijke macht, en naar particuliere organisaties met een publieke taak, zoals ziekenhuizen, scholen, woningbouwcorporaties, sportorganisaties en culturele instellingen.

Kleinschalig en interactief onderwijs, ook voor professionals

In het onderwijs richten we ons op gemotiveerde mensen met uiteenlopende achtergronden die betekenisvol willen zijn in het oplossen van maatschappelijke problemen en willen bijdragen aan publieke waarde. Zowel de bachelor- en de masteropleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) als het onderwijs voor professionals zijn kleinschalig, intensief en interactief van karakter.

Betrokken advies, toegepast academisch onderzoek

We bieden hoogwaardig organisatieadvies en toegepast academisch onderzoek, in samenwerking met opdrachtgevers en partners. Maatschappelijk betrokken, praktisch toepasbaar en zeer toegankelijk.

Nieuws

LinC Utrecht
18 september 2017
In oktober 2017 start Leiderschap in Cultuur Utrecht, het eenjarige leerprogramma voor cultuurprofessionals in de provincie Utrecht.
Lars Tummers
12 september 2017
Lars Tummers (USBO) en Nadine van Engen (EUR) ontvingen een NWO/NRO subsidie voor onderzoek naar ‘teacher leadership’ in het onderwijs.
The Pivot of Power
29 augustus 2017
Recent verschenen: 'Diplomademocracy', "The Pivot of Power', 'The Leadership Capital Index' en 'Openbaar Bestuur'.
Onvrede psychologen over financiering GGZ
21 augustus 2017
Binnen de GGZ is nog steeds onvrede over het beleid m.b.t. de diagnose behandelplan combinatie.
EK Damesvoetbal 2017, Frank van Eekeren en Rutger de Kwaasteniet
14 juli 2017
Frank van Eekeren en Rutger de Kwaasteniet over de impact van grote sportevenementen en de toename van vrouwenvoetbal.

Pagina's

RSS

Agenda

30
sep
30 september 2017 09:30 - 16:00
Hoe ervaren wij de wereld waarin we leven, wat doen recente en eerdere gebeurtenissen met ons als burger en hoe houdt dit ons bezig?
3
okt
3 oktober 2017 14:30 - 18:00
Onderzoekers, professionals en vluchtelingen zelf vertellen over de rol van sportactiviteiten in het leven van vluchtelingen.
4
okt
4 oktober 2017 17:00 - 21:30
Tijdens de Master's Open Day van de Universiteit Utrecht geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting.
10
okt
10 oktober 2017 18:00 - 21:00
Op 10 oktober 2017 organiseert Executive onderwijs Recht, Economie, Bestuur en Organisatie een voorlichtingsavond voor professionals.
20
nov
20 november 2017 10:30 - 11:30
Op maandag 20 november om 10.30 uur verdedigt Michael Pfiffner MBA zijn proefschrift.

Pagina's

RSS