Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Lustrum

In september viert de Utrecht University School of Economics haar 15-jarig bestaan. Beleef het met ons mee!

Nieuws

Kate Raworth
11 juli 2018
Het Social Entrepreneurship Festival 2018 koppelde nieuwe manieren van economisch denken aan innovatieve bedrijfsmodellen en sociale en milieudoelen.
10 juli 2018
Hoogleraar Global Economic Challenges wil onder meer de kwaliteit van de vroegschoolse educatie voor kleuters uit arme families verbeteren.
Emma Luitjens, Georgios Agkavanakis, Yurhan Kwee, Janin Herkrath, Rushi Sanjeev Mehta, Franco Grosso Giordano
9 juli 2018
Zes studenten Bio-Inspired Innovation van de Universiteit Utrecht zijn doorgedrongen tot de finale van de internationale Biomimicry Design Challenge
RSS

Agenda

4
sep
4 september 2018 16:15 - 17:15
Maarten Goos, geeft zijn inaugurele rede als professor Economie en Instituties aan de Universiteit Utrecht.
5
sep
5 september 2018 20:00 - 21:30
Is onze maatschappij individualistisch, en de sociale cohesie tanende? Econoom prof. Paul de Beer ontwart feiten en meningen. Was het vroeger beter?
14
sep
14 september 2018 15:00 - 18:00
De financiële crisis heeft ons wereldbeeld voorgoed veranderd. Coen Teulings maakt, samen met experts, een haarscherpe analyse.
RSS