De Utrecht University School of Economics (U.S.E.) wil bijdragen aan een economie waarin mensen floreren. We verrijken de economie met andere disciplines om problemen beter te kunnen oplossen en kansen te zien, zowel vanuit het perspectief van het bedrijfsleven als vanuit de overheid. Wetenschappelijk sterk en maatschappelijk relevant. The real world perspective.

• Gedicht voor Alex Brenninkmeijer

Achtergrond
      Tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor Alex Brenninkmeijer op 12 mei in de Janskerk droeg rechtswetenschapper en dichter Hanneke van Eijken een speciaal voor Alex geschreven gedicht voor.
    • Gedragsregels voor bedrijven om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen mogen nog scherper

Nieuws
      Onderzoekers van het Sustainable Finance Lab (SFL) adviseren de nieuwe Code Corporate Governance aan te scherpen. De vernieuwde Code moet grote Nederlandse bedrijven helpen om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals sociale ongelijkheid en klimaatverandering.
    • Urban NBS Day 2022

Nieuws
      Praktijkervaring en ideeën delen over het integreren van Nature Based Solutions (NBS) in Nederlandse steden - op 31 mei in Utrecht.
    RSS Meer nieuws
  • Agenda

• 23 mei

REBO Impact Night 2022

tot
      Tijdens de REBO Impact Night 2022 gaan wetenschappers, staf, studenten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in gesprek over vrijheid, tolerantie en mensenrechten.
    • 24 mei

SG: Hoe onderwereld en bovenwereld verstrengeld raken

tot
      Waar komt het geld dat verdiend wordt met drugshandel terecht? Heeft Nederland een witwasprobleem? Met o.a. econoom dr. Joras Ferwerda.
    • 31 mei

Urban NBS Day 2022