Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Working Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

UtrechtInc. Student Validation
23 januari 2020
UtrechtInc begeleidt studenten die hun studie willen combineren met hun eigen startup.
Prof. Dr. Erik Stam
23 januari 2020
Erik Stam, hoogleraar Strategy, Organization & Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht schreef mee aan rapport commissie Borstlap over arbeidsmarkt.
Annelies Huygen, bijzonder hoogleraar Ordening van energiemarkten
22 januari 2020
Aan de Universiteit Uytrecht zal Annelies Huygen zal energiemarkten onderzoeken vanuit een multidisciplinair juridisch-economisch perspectief.
RSS

Agenda

17 - 31
dec jan
17 december 2019 16:00 - 31 januari 2020 19:00
United under a Red Umbrella is tot medio januari 2020 te zien in de hal van het universiteitsgebouw Janskerkhof 2-3.
30
jan
30 januari 2020 15:00 - 20:00
De masterclass Entrepreneurial Ecosystems laat regionale leiders welvaart in de regio stimuleren.
19
feb
19 februari 2020 09:00 - 18:00
De conferentie heeft als thema artificial intelligence en wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. Sprekers oa. James Bessen, Vili Lehdonvirta.
RSS