Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

Sport and Society call seed money 2020-2022
12 november 2019
Sport & Society wil onderzoeksprogramma's subsidiëren naar ‘criminele ondermijning van sportclubs’ en naar ‘riskant spel’.
UUMUN in Oxford 2019
11 november 2019
Met vijftien individuele prijzen, een nieuw record voor UUMUN en de Universiteit Utrecht, was dit van één van de beste delegaties van OxiMUN 2019.
8 november 2019
De video van de Professor F. de Vries lezing met Esther Duflo, winnaar van de Nobelprijs voor de economie, staat nu online.
RSS

Agenda

30
jan
30 januari 2020 15:00 - 20:00
De masterclass Entrepreneurial Ecosystems laat regionale leiders welvaart in de regio stimuleren.
19
feb
19 februari 2020 09:00 - 18:00
Er wordt een grote Future of Work conferentie gehouden aan de Universiteit Utrecht, georganiseerd door studievereniging ECU '92 en de Future of Work hub.
28
mrt
28 maart 2020
Op dé terugkomdag van het jaar voor alumni gaat het deze keer over de natuur.
RSS