Utrecht University School of Economics (U.S.E.)

Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

Melissa Marijnen  and Tijs Markusse
24 februari 2017
Professional Rebel en UtrechtInc delen hun ervaringen in het Dragons' Den panel van de executive masterclass Business Model & Bottom-up innovation.
Societal Impact Award
12 januari 2017
Lees meer over de winnaars van de Maatschappelijke Impact Prijs 2016 van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
© iStockphoto.com/olaser
20 december 2016
Dit blijkt uit de Brede Welvaartsindicator, die inzicht geeft in de ontwikkeling van brede welvaart in Nederland.
Commissie Ottow
12 december 2016
De toetsingsprocedure naar geschiktheid- en betrouwbaarheid van bestuurders en commissarissen in de financiële sector moet transparanter uitgevoerd worden.
RSS

Agenda

2
mrt
2 maart 2017 18:00 - 21:00
Voorafgaand aan de verkiezingen, op 15 maart, is dit het moment het huidige functioneren van de (Nederlandse) democratie te analyseren.
4
mrt
4 maart 2017 10:00 - 16:00
Open dag met informatie over alle bacheloropleidingen en honoursprogramma's.
7
mrt
7 maart 2017 11:00 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker: Stefano Eusepi (Federal Reserve Bank of New York).
9
mrt
9 maart 2017 12:00 - 13:00
U.S.E. Internal Seminar met spreker: Coen Rigtering
RSS

Departement Economie