Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

Duikers en bouwvakkers installeren het plastic op het geraamte van de walvis
14 januari 2019
De Skyscraper walvis, die door de Universiteit Utrecht hierheen is gehaald, vraagt aandacht voor het afvalprobleem van plastic in zeeën en rivieren.
Juridisch Spreekuur Gedetineerden met Anne-Wil-Dijkstra (jurylid)
10 januari 2019
Jury beloont studenten en medewerkers van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, die via hun studie en werk impact hebben op de maatschappij.
Uber chauffeur in auto
11 december 2018
Twee onderzoekers van de Universiteit Utrecht en een Britse collega hebben onderzocht hoe Uber en AirBnB in Nederland, het VK en Egypte regelgeving beïnvloeden.
RSS

Agenda

21
jan
21 januari 2019 14:00 - 18:00
In hoeverre bieden "smart data" een concurrentievoordeel of juist een belemmering voor concurrentie en welke rol zou mededingingsrecht moeten spelen?
24
jan
24 januari 2019 13:30 - 17:30
Deze conferentie is een initiatief van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie en de Hub ‘Future of Work’ van de Universiteit Utrecht.
29
jan
29 januari 2019 11:00 - 12:30
U.S.E. seminar met Yusuf Emre Akgündüz, econoom bij de centrale bank van Turkije en voormalig promovendus aan de Universiteit Utrecht.
RSS