Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Lustrum

In september viert de Utrecht University School of Economics haar 15-jarig bestaan. Beleef het met ons mee!

Nieuws

Tweede Kamer van het Nederlandse parlement
21 september 2018
Econoom Victor van Kommer en politicoloog Barbara Vis geven commentaar op het meest omstreden plan uit de begroting.
Teaching environment Governance Lab Utrecht
20 september 2018
Raad van Toezicht Universiteit Utrecht bekijkt bij UtrechtInc, Utrecht Holdings en het Centre for Entrepreneurship hoe de UU ondernemerschap ondersteunt.
Suzanne, Yvette en Johanneke
17 september 2018
Johanneke en Suzanne schreven voor hun master Onderwijswetenschappen hun scriptie over ondernemerschap en hoe ondernemers leren van hun sociale netwerk.
RSS

Agenda

26
sep
26 september 2018 10:00 - 19:30
Topsprekers uit de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven delen hun kennis en er zijn workshops die wetenschap en praktijk combineren.
2
okt
2 oktober 2018 09:00 - 17:00
De keynote speaker van dit jaar is Nir Vulkan (Oxford University). Onderwerpen zijn onder meer: ​​equity crowdfunding en peer-to-business kredietverlening.
2
okt
2 oktober 2018 11:00 - 12:30
Save the date: U.S.E Seminar Toegepaste Economie op 2 oktober, spreker volgt.
RSS