Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

demonstranten voor gelijke rechten
15 mei 2018
Linda Senden, Belle Derks, Rosemarie Buikema en Maarten Goos gaan hun kennis delen met het bedrijfsleven en beleidsmakers in engagement groups van de OESO.
14 mei 2018
Wetenschappers hebben al veel aspecten onderzocht van digitale innovatie op de werkvloer, maar er blijven nog veel vragen leven, aldus professor Maarten Goos.
Erik Stam
2 mei 2018
Erik Stam, hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap is benoemd tot hoofd van de Utrecht University School of Economics per 1 september 2018.
RSS

Agenda

28
mei
28 mei 2018 11:00 - 12:30
Seminar met Andrew Jones, Universiteit van York. Hij onderzoekt en publiceert op het gebied van micro-econometrie en gezondheidseconomie.
5
jun
5 juni 2018 11:00 - 12:30
Institutions and Innovation: Evidence from Chinese Cities.
12
jun
12 juni 2018 11:00 - 12:30
U.S.E. Seminar met Gaaitzen de Vries, van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn expertises zijn internationale economie en ontwikkelingseconomie.
RSS