Het departement Economie (Utrecht University School of Economics, U.S.E.) benadert economische vraagstukken vanuit a real-world-perspective. Dit wil zeggen met een sterke focus op de complexe sociaal-economische realiteit: menselijk gedrag is niet altijd rationeel en markten zijn niet altijd in evenwicht. Instituties zijn belangrijk voor het begrijpen van economische dynamiek, net als de dimensies van tijd en plaats. Daardoor zoekt U.S.E. altijd de verbinding met andere disciplines in het onderzoek en onderwijs.

Onderzoek

Het economisch onderzoek in Utrecht richt zich met name op maatschappelijke thema's rondom de arbeidsmarkt van de toekomst, gedrag en besluitvorming, ondernemerschap, duurzame financiering en duurzaamheid & economische ontwikkeling. Onderzoeksuitkomsten worden bekend gemaakt via onze Seminar Series, Discussion Papers en workshops.

Onderwijs

Ons economie-onderwijs is uitsluitend Engelstalig. Eenderde van de studenten en een kwart van de staf is internationaal. U.S.E. biedt een brede bachelor Economics and Business Economics aan en diverse specialistische masterprogramma's.

Contact

Bekijk het overzicht met onze medewerkers of stel uw vraag via contact.

Nieuws

Johan Willem (Wim) Beyen
12 oktober 2017
Prof. dr. Hakan Yilmaz verzorgt de jaarlijkse Johan Willem Beyen-lezing. Hij zal spreken over de relaties tussen de EU en Turkije.
Portret hoogleraar Joop Schippers
11 oktober 2017
Het regeerakkoord is gepresenteerd. Hoogleraar Arbeidsmarkt Joop Schippers is positief, maar plaatst ook kritische kanttekeningen.
20 september 2017
Majed Nabod is de winnaar van de Master's Thesis Award 2017 van de Utrecht University School of Economics.
RSS

Agenda

31
okt
31 oktober 2017 11:00 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker: Flavia Coda Moscarola (Collegio Carlo Alberto, Turin).
2
nov
2 november 2017 19:30 - 21:30
De eerste van drie lezingen in TivoliVredenburg over de toekomst van ons werk, met hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers.
3
nov
3 november 2017 15:45 - 18:30
Lezing door prof. dr. Hakan Yilmaz (Bogazici Universiteit, Istanbul) over “EU-Turkey Relations: Mental Maps and Political Interests”.
RSS