Onderzoeksfaciliteiten
De faculteit Bètawetenschappen heeft uitstekende en uitgebreide onderzoeksfaciliteiten voor haar onderzoek.
Veel van de genoemde faciliteiten behoren tot de top van onderzoeksfaciliteiten in Europa en worden voor zowel interne als externe onderzoekers beschikbaar gesteld. Bekijk een overzicht van alle faciliteiten voor onderzoek op de website van Utrecht Science Park.
Ablab eiwitmassaspectrometrie
State of the art massaspectrometrie-service om intacte eiwitten en eiwitcomplexen te analyseren.
Biology Imaging Center
Het Biology Imaging Center biedt voor geavanceerde licht- en fluorescentiemicroscopietechnieken toegang, ondersteuning en training.
Complexity Laboratorium Utrecht (CLUe)
Ondersteunt wetenschappers om concepten en technieken uit Complexity Science te gebruiken en om samenwerking tussen onderzoekers uit verschillende disciplines te stimuleren.
Elektronenmicroscopie Centrum
Het centrum beslaat het hele traject van monsterpreparatie en het verzamelen en analyseren van elektronenmicroscopiedata tot 3D-reconstructietechnieken.
High Performance Computing (HPC)
De HPC-faciliteit is een setup om high-performance rekenkracht te leveren aan alle life sciences onderzoekers op het Utrecht Science Park.
Large-Particle Flow Cytometry Facility
Union Biometrica heeft flowcytometers voor grote deeltjes ontwikkeld om een breder scala aan afmetingen (1 – 1500 µm) aan te kunnen.
Lili's Proto Lab
Een plek om creatieve ideeën te testen en te transformeren naar werkende prototypes.
Motion Capture Lab
De 14 camera's van het Motion Capture Lab maken het mogelijk om driedimensionale menselijke beweging in real-time vast te leggen.
Nationale röntgenkristallografie faciliteit
De Nationale röntgenkristallografie faciliteit stelt kristalstructuren vast voor synthetisch chemici aan universiteiten, instituten en bedrijven.
NMR Large Scale Facility
Nucleaire Magnetische Resonantie heeft de veelzijdigheid om verschillende soorten biomoleculen, processen en levende organismen te karakteriseren.
Onderzoeksfaciliteit voor colloïden, macromoleculen en nanodeeltjes
De faciliteit bevat een groot aantal fysisch-chemische analyse-apparatuur om eigenschappen van colloïden, nanodeeltjes, en macromoleculen zoals eiwitten te bestuderen.
Protein Research Centre
Een expertiseplatform voor eiwitonderzoek dat laboratoriumruimte biedt met toegang tot state-of-the-art apparatuur voor alle onderzoekers binnen life sciences.
Proteins At Work proteomicsfaciliteit
Onderzoek naar innovatieve massaspectrometrische methoden voor efficiënte en gedetailleerde analyses van eiwitten in verhouding tot hun biologische functies.
Semiconductor labs en materialen
Synthese van halfgeleider nanostructuren met gecontroleerde afmetingen en de zelf-assemblage van deze bouwstenen in complexere architecturen.
Teaching & Learning Lab
In het Teaching & Learning Lab (TLL) werken docenten en onderzoekers aan beter onderwijs.
Utrechtse nanobody faciliteit
De Utrechtse nanobody faciliteit biedt technologie voor de functionalisering van nanobodies met behulp van locatiespecifieke conjugatiemethoden van fluoroforen.
Utrecht Advanced In Vitro Models (U-AIM)
Een “alles-in-één faciliteit” waar zeer innovatieve, geavanceerde in vitro-modellen worden ontwikkeld, gevalideerd en gebruikt kunnen worden door onze stakeholders.
Utrecht Phytotron
Verschillende klimaatkamers waarmee de interacties tussen planten en hun omgeving kunnen worden bestudeerd in nauwkeurig contoleerbare klimaatomstandigheden.
Wetenschappelijke instrumentatie
Wetenschappelijke instrumentatie helpt bij de ontwikkeling van nieuwe apparatuur, elektronica, instrumenten en tools. En ook service en onderhoud van de apparatuur.