Onze levendige community
Team science is cruciaal in het streven naar baanbrekend, interdisciplinair onderzoek en inspirerend onderwijs. Houd jij er van om samen te werken en stevige open dialogen te voeren? Dat moedigen we aan, net als jouw nieuwsgierigheid en nieuwe initiatieven, gebaseerd op wetenschappelijke en fundamentele inzichten.
Feiten en cijfers
1707 mensen werken bij onze faculteit. In 2023 begonnen 331 nieuwe collega’s bij ons, met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar.
68 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in onze faculteit. 83 collega’s komen uit Duitsland, 55 zijn Italiaans en 35 zijn van Spaanse afkomst.
66% van onze collega’s heeft een aanstelling van 1 fte. 29% werkt part-time en heeft een dienstverband tussen 0,2 en 0,8 fte.
Impact
Wil je het effect van jouw werk buiten de academische wereld vergroten? Er is praktische en financiële ondersteuning voor de beste ideeën. Hieronder zie je een paar van onze IMPACT projecten.
Student op School (SOS)
Dit project koppelt Bachelorstudenten aan middelbare scholen in de regio Utrecht. Het doel is het enthousiasmeren van studenten voor het onderwijs, en het verlichten van het lerarentekort in het werkveld. Studenten ondersteunen (examen)leerlingen bij het inhalen van achterstanden, begeleiden bij profielwerkstukken en ondersteunen docenten met een hoge werkdruk. Hierdoor doen ze ervaring op in het onderwijsveld.
u-Crowds
Wat zijn de effecten van specifieke maatregelen op de doorstroming? Informaticus Roland Geraerts en zijn start-up u-Crowds onderzochten dit voor de Nederlandse verkiezingen. Uit de simulaties blijkt dat stemmen meer tijd kost, maar dat de totale vertraging beheersbaar is.
Wetenschappelijke muurschilderingen
Hoeveel Utrechters weten van de baanbrekende ontdekkingen in hun stad? En dat die gedaan zijn door mensen die door dezelfde straten liepen als zij? Om die ontdekkingen meer bekendheid te geven, verschijnen in Utrecht muurschilderingen over deze wetenschappelijke ontdekkingen.
Het project is opgezet door Utrechtse natuurkundigen Sander Kempkes en Ingmar Swart.
Alles over plastic soep
Om bewustzijn te creëren over alle aspecten van plastic soep is een website gebouwd voor iedereen die werkt aan een werkstuk voor school, of een presentatie wil geven over plastic vervuiling in de oceaan. Op de site wordt alles uitgelegd over 'plastic soep': van het ontstaan ervan tot oplossingen voor een plasticvrije oceaan. Alle inhoud van de website is gebaseerd op wetenschappelijke artikelen.
Erik van Sebille en Aike Vonk zijn de oprichters van deze website.