Over ons

Internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 7400 studenten en rond de 1600 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland. Het aanbod aan onderzoeksexpertises is zeer breed: Wiskunde, Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Sterrenkunde, Informatica en Farmacie.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschapsgebieden. Onder de onderzoekers binnen onze faculteiten bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Fundamentele kennis, maatschappelijk relevant

De faculteit Bètawetenschappen hecht grote waarde aan de verbinding met de maatschappij. Voor het onderwijs betekent dit dat we onze studenten zowel wetenschappelijke kennis als vaardigheden bijbrengen en dat we ze goed voorbereiden op de (steeds) veranderende arbeidsmarkt. Ons onderzoek is georganiseerd rond maatschappelijk relevante thema's die zijn vertaald naar grensverleggende onderzoeksvragen. Onze wetenschappers werken daardoor op fundamenteel niveau aan oplossingen voor complexe maatschappelijke problemen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. In onze visie vormt fundamenteel onderzoek, direct of indirect, altijd de motor voor toekomstige veranderingen.