Werken bij onze faculteit betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. Jij bent de fundamentele schakel tussen onderzoek en onderwijs, tussen faculteiten en collega's, tussen immense datasets en personen. Jij speelt een cruciale rol in onze zoektocht naar manieren om wetenschappelijk onderzoek continu te verbeteren en om nieuwsgierige wetenschappers van de toekomst te stimuleren met inspirerend onderwijs.

Spinozapremie voor onderzoek plantenbescherming

Corné Pieterse in een onderzoeksruimte met drie collega's

Bioloog Corné Pieterse ontving dit jaar de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap, de Spinozapremie. De premie bedraagt 2,5 miljoen euro is toegekend door NWO.
Het onderzoeksteam van Pieterse concentreert zich op hoe planten zichzelf beschermen en de rol van mibroben die leven op de wortels van planten. Dit onderwerp wordt steeds belangrijker, omdat jaarlijks meer dan een kwart van alle plantenoogsten verloren gaat door plantenziekten en plagen.

Interview met Corné Pieterse

Ik werk elke dag met heel veel verschillende mensen en leer van iedereen enorm veel

Ontmoet collega's

Dick Kampman, ICT ontwikkelaar Faculteit Betawetenschappen