Bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht willen we de wereld om ons heen begrijpen. We moedigen jou aan om ideeën en inzichten uit te wisselen met onderzoekers, docenten en studenten, zodat we samen wereldwijde wetenschappelijke uitdagingen kunnen aangaan.

Krijg jij een kick van het verbeteren van fundamentele kennis? Kom dan ook werken in een van onze departementen: wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, informatica of farmaceutische wetenschappen. Hoe moeilijk de vraagstukken ook zijn, collega's en professionele hulp zijn altijd dichtbij, evenals onze infrastructuur van wereldklasse.Door middel van interdisciplinair onderzoek en inspirerend onderwijs breng jij toekomstige innovaties dichterbij. In 2023 zijn er door onze groei 126 nieuwe collega's aangesteld. Sluit jij je dit jaar ook bij ons aan?

Bekijk onze actuele vacatures

Zo werken we aan een betere wereld

 • Aukje Mantel-Teeuwisse, Wim Goettsch, Francine Brinkhuis, Lourens Bloem

  Geen bewezen toegevoegde waarde veel kankermedicijnen EU

  Bij 41 procent van de 458 evaluaties waren de resultaten negatief: voor deze medicijnen kon geen toegevoegde waarde vastgesteld worden. Dit leek vooral zo te zijn bij medicijnen die werden goedgekeurd via versnelde toelatingsprocedures, ook wel expedited pathways genoemd.
  Onderzoek naar meerwaarde versneld toegelaten medicijnen
 • Roadmap naar een fossielvrije raffinaderij in 2050

  In een visionair artikel in Nature presenteren twee Scheikundigen een roadmap naar een volledig klimaatneutrale raffinaderij. “We waren benieuwd wat er nodig is voor een fossielvrije raffinaderij en zijn daarbij uitgegaan van het uiterste.”
  Hoe is dit mogelijk?
 • Het team dat meewerkt aan FLOW

  23 miljoen euro voor onderzoek naar eiwitten

  Het team van wetenschappers in het project FLOW gaat voor het eerst precies in kaart brengen hoe bepaalde eiwitten worden begeleid in de cel om uiteindelijk het lot van die eiwitten bepalen. Dat kan vervolgens leiden tot nieuwe therapieën voor ziektes als Parkinson en cystic fibrose.
  Interdisciplinaire benadering
 • Universitair docent en onderzoeker bij het AI & Mobility Lab Marcel van Kooten Niekerk is ook buschauffeur

  Kunstmatige Intelligentie in het OV

  In het AI & Mobility Lab werken bijvoorbeeld onderzoekers van de universiteit samen met specialisten aan innovatieve AI-technieken om het openbaar vervoer robuuster en toekomstbestendig te maken. Van Kooten Niekerk begeleidt studenten bij hun afstudeer- en promotieonderzoek.
  Buschauffeur en universitair docent

Onze mensen

Heb je interesse in een carrière bij de faculteit Bètawetenschappen? We zijn er van overtuigd dat collega's met verschillende vaardigheden en achtergronden onze teams versterken.