Bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht willen we de wereld om ons heen begrijpen. We moedigen onze onderzoekers, docenten en studenten aan om ideeën en inzichten uit te wisselen, zodat we samen wereldwijde wetenschappelijke uitdagingen kunnen aangaan.

We krijgen een kick van het verbeteren van fundamentele kennis op basis van ons werk in zes departementen: wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, informatica en farmaceutische wetenschappen. Hoe moeilijk de vraagstukken ook zijn, collega's en professionele hulp zijn altijd dichtbij, evenals onze infrastructuur van wereldklasse. Met interdisciplinair onderzoek en inspirerend onderwijs brengen we toekomstige innovaties dichterbij. Door onze groei begroetten we in 2023 126 nieuwe collega’s.

Bekijk onze actuele vacatures

Zo werken we aan een betere wereld

 • Aukje Mantel-Teeuwisse, Wim Goettsch, Francine Brinkhuis, Lourens Bloem

  Geen bewezen toegevoegde waarde veel kankermedicijnen EU

  Bij 41 procent van de 458 evaluaties waren de resultaten negatief: voor deze medicijnen kon geen toegevoegde waarde vastgesteld worden. Dit leek vooral zo te zijn bij medicijnen die werden goedgekeurd via versnelde toelatingsprocedures, ook wel expedited pathways genoemd.
  Onderzoek naar meerwaarde versneld toegelaten medicijnen
 • Veel potentie om methaanuitstoot energiesector EU te verminderen

  De olie-industrie in Roemenië heeft een enorm potentieel voor vermindering van methaanuitstoot. De Roemeense olie-industrie stootte in 2019 net zoveel methaan uit als alle andere olie-industrieën in Europa samen.
  Welke gasbronnen kunnen aangepakt worden?
 • NPEC-opening Universiteit Utrecht

  Hightech plantenlab NPEC in Utrecht

  In dit lab kunnen onderzoekers volledig automatisch de groei en ontwikkeling van duizenden planten volgen. Tegelijkertijd kunnen ze er extreem nauwkeurig in kaart brengen wat de invloed is van ziekteverwekkers, gunstige micro-organismen en andere factoren.
  NPEC: samenwerking UU en WUR
 • Minister Paul knipt de Möbiusband door om het Expertisepunt te openen

  Netwerkfunctie centraal bij nieuw Expertisepunt Rekenen-Wiskunde

  Met een toewijzing van 2,9 miljoen euro voor een periode van vijf jaar geeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een duidelijk signaal af over het belang van het versterken van reken- en wiskundeonderwijs voor leerlingen van alle schoolniveaus in Nederland.
  Versterking landelijk reken- en wiskundeonderwijs

Onze mensen

Heb je interesse in een carrière bij de faculteit Bètawetenschappen? We zijn er van overtuigd dat collega's met verschillende vaardigheden en achtergronden onze teams versterken.