Werken bij onze faculteit betekent vooral het delen van kennis met collega's, studenten en de maatschappij; mensen met diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. Jij bent de fundamentele schakel tussen onderzoek en onderwijs, tussen faculteiten en collega's, tussen immense datasets en personen. Jij speelt een cruciale rol in onze zoektocht naar manieren om wetenschappelijk onderzoek continu te verbeteren en om nieuwsgierige wetenschappers van de toekomst te stimuleren met inspirerend onderwijs.

Vacatures

Waarom werken bij de faculteit Bètawetenschappen

Dick Kampman, ICT ontwikkelaar Faculteit Betawetenschappen

Om verschillende redenen werken mensen met allerlei achtergronden bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Bieden wij ook de juiste omstandigheden voor jouw toekomstige werkgeluk? Bekijk en lees de verhalen van een aantal van onze collega's om erachter te komen wat hen werkplezier geeft.

Ontmoet meer collega's

Ik werk elke dag met heel veel verschillende mensen en leer van iedereen enorm veel

Spinozapremie voor onderzoek plantenbescherming

Corné Pieterse in een onderzoeksruimte met drie collega's

Bioloog Corné Pieterse ontving dit jaar de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap, de Spinozapremie. De premie bedraagt 2,5 miljoen euro is toegekend door NWO.
Het onderzoeksteam van Pieterse concentreert zich op hoe planten zichzelf beschermen en de rol van mibroben die leven op de wortels van planten. Dit onderwerp wordt steeds belangrijker, omdat jaarlijks meer dan een kwart van alle plantenoogsten verloren gaat door plantenziekten en plagen.

Interview met Corné Pieterse
Climber connected to the rocks

Ontdek Bètawetenschappen

Ontdek de faculteit