Bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht willen we de wereld om ons heen begrijpen. We moedigen onze onderzoekers, docenten en studenten aan om ideeën en inzichten uit te wisselen, zodat we samen wereldwijde wetenschappelijke uitdagingen kunnen aangaan.

We krijgen een kick van het verbeteren van fundamentele kennis op basis van ons werk in zes departementen: wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, informatica en farmaceutische wetenschappen. Hoe moeilijk de vraagstukken ook zijn, collega's en professionale hulp zijn altijd dichtbij, evenals onze infrastructuur van wereldklasse. Met interdisciplinair onderzoek en inspirerend onderwijs brengen we toekomstige innovaties dichterbij. Door onze groei begroetten we in 2022 414 nieuwe collega’s. Dit zijn onze actuele vacatures.

Zo werken we aan een betere wereld

  • Weingarth group

    Nieuw antibioticum uit microbiële ‘donkere materie’

    Een gloednieuw, krachtig antibioticum, afkomstig van bacteriën die voorheen niet bestudeerd konden worden, genaamd Clovibactine, lijkt in staat te zijn om schadelijke bacteriën en zelfs multiresistente 'superbugs' te bestrijden.
    Publicatie door team science ten voeten uit
  • visual report of the breakout session Materials and Energy in 2060

    Materialen en energie in 2060

    We voerden vijf dialogen over materiaal- en energie-uitdagingen, zoals mondiale grondstoffen, duurzame energie en materialen, en de noodzaak van radicale en duurzame transformaties in de samenleving.
    Vijf dialogen over materialen en energie (Engelse taal)
  • Guido van den Ackerveken met planten in lab

    CropXR van start

    Zowel de kennisinstellingen als de veredelingsbedrijven en groene sector voelen zich verbonden om bij te dragen aan onze missie: gewassen ontwikkelen die weerbaarder, duurzamer en beter bestand zijn tegen klimaatverandering.
    CropXR van start dankzij NWO-bijdrage 15 miljoen euro
  • Hologram-model geeft inkijkje in periode voor de oerknal

    Een nieuw natuurkundig model kan helpen om meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen rondom de geboorte van het heelal, door principes van holografie en snaartheorie te combineren.
    Schat aan informatie in kleinste elementaire deeltjes

Onze mensen

Heb je interesse in een carrière bij de faculteit Bètawetenschappen? We zijn er van overtuigd dat collega's met verschillende vaardigheden en achtergronden onze teams versterken.