Bij de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht willen we de wereld om ons heen begrijpen. We moedigen onze onderzoekers, docenten en studenten aan om ideeën en inzichten uit te wisselen, zodat we samen wereldwijde wetenschappelijke uitdagingen kunnen aangaan.

We krijgen een kick van het verbeteren van fundamenteel onderzoek op basis van onze expertise in zes departementen: wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, informatica en farmaceutische wetenschappen. Hoe moeilijk de uitdagingen ook zijn, collega's en hulp zijn altijd dichtbij, evenals onze infrastructuur van wereldklasse. Met interdisciplinair onderzoek en inspirerend onderwijs brengen we toekomstige innovaties dichterbij. Door onze groei begroetten we in 2022 414 nieuwe collega’s. Dit zijn onze actuele vacatures.

Zo werken we aan een betere wereld

 • Twee studenten aan het werk in een scheikundelaboratorium

  Instituut voor Sustainable and Circular Chemistry

  Vanuit een sterke scheikundige basis zoekt het ISCC samenwerkingen buiten de chemie om zo bij te dragen aan de duurzaamheidstransitie, met een focus op onderzoek naar moleculen en materialen voor circulariteit.
  Toekomst vereist nieuwe benadering scheikunde
 • Serena Di Palma UU Docenttalent van het Jaar

  Serena is universitair docent Farmacie en vindt het belangrijk om activerend onderwijs te geven, studenten de ruimte geven om fouten te laten maken en hen vaardigheden te leren die toepasbaar zijn in diverse situaties.
  Waarom Serena docenttalent van het jaar is
 • visual report of the breakout session Materials and Energy in 2060

  Materialen en energie in 2060

  We voerden vijf dialogen over materiaal- en energie-uitdagingen, zoals mondiale grondstoffen, duurzame energie en materialen, en de noodzaak van radicale en duurzame transformaties in de samenleving.
  Vijf dialogen over materialen en energie (Engelse taal)
 • trains leaving from and arriving at the railway station in The Hague

  AI Labs

  De AI Labs werken samen met publieke en private organisaties evenals andere kennisinstellingen aan maatschappelijke vraagstukken zoals gezond leven, mobiliteit en duurzaamheid. Op deze manier delen we kennis werken we aan oplossingen met gebruik van AI en Data Science.
  AI Labs werken aan diverse thema's

Onze mensen

Heb je interesse in een carrière bij de faculteit Bètawetenschappen? We zijn er van overtuigd dat collega's met verschillende vaardigheden en achtergronden onze teams versterken.