Elektronenmicroscopie Centrum

Het Elektronenmicroscopie Centrum van de Universiteit Utrecht is gewijd aan de ontwikkeling en toepassing van elektronenmicroscopiemethodieken voor de levenswetenschappen, aardwetenschappen en materiaalwetenschappen. Het beslaat het gehele spectrum van het prepareren van monsters, het opnemen en analyseren van elektronenmicroscopie-data, en het uitvoeren van driedimensionale reconstructies.

De infrastructuur bestaat uit verscheidene transmissie elektronenmicroscopen (TEM) en rasterelektronenmicroscopen (SEM), met een groot assortiment aan functionaliteiten, zoals bright-field en dark-field STEM, elektronendiffractie, 2D EDX chemische elementanalyse, en (cryo-) elektronentomografie. Verder zijn er diverse bijzondere specimen-houders aanwezig voor het uitvoeren van experimenten in de elektronenmicroscoop, inclusief cryo-, verhittings- en vloeistofcel-houders.

Voor onderzoek in de levenswetenschappen is in de faciliteit is ook apparatuur aanwezig om monsters te prepareren met behoud van ultrastructuren (inclusief cryo-fixatie, vries-substitutie, en hoge-druk invriezen van monsters), immunokleuring, serieel snijden en hoge resolutie elektronentomografie om de driedimensionale structuur van cellen, weefsels, en eiwitcomplexen te bestuderen.

Bekijk onze Geavanceerde Elektronenmicroscopen.

Geïnteresseerd in samenwerking?

Neem contact met ons op.