Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

21 februari 2020
De Europese Commissie heeft een Marie Curie-beurs toegekend aan vijf wetenschappers voor onderzoek aan de Utrechtse bètafaculteit.
NWO Logo
20 februari 2020
De NWO heeft Vici-beurzen toegekend aan zes onderzoekers van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en het Hubrecht Institute
Dog reading newspaper on toilet
19 februari 2020
Menselijke doses medicijnen worden gebaseerd op diermodellen. Mensen zijn dan wel dieren, maar zijn dieren ook menselijk genoeg?
RSS

Agenda

26
feb
26 februari 2020 12:45 - 13:45
Promotie van P. Koukos MSc (Bètawetenschappen / NMR Spectroscopy).
26
feb
26 februari 2020 14:30 - 15:30
Promotie van I.A. Gagarinov BSc (Bètawetenschappen / Chemical Biology and Drug Discovery).
26
feb
26 februari 2020 16:15 - 17:15
Promotie van F. Cattafi MSc (Bètawetenschappen / Fundamental Mathematics).
RSS
Faculty of Science Utrecht University