Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

John Robinson at 2018 Pathways to Sustainability conference
25 juni 2019
Samenwerken met stakeholders is de sleutel om een duurzamere samenleving te bereiken. Maar hoe kun je dit goed doen? Interview met gasthoogleraar John Robinson.
24 juni 2019
De Utrecht University Award for Excellence in Pharmaceutical Research is dit jaar toegekend aan Hans-Georg Eichler van Europees Geneesmiddelenagentschap EMA.
19 juni 2019
Universiteit Utrecht krijgt een van de best uitgeruste microscopen van Nederland op het gebied van materiaalkunde.
RSS

Agenda

26
jun
26 juni 2019 14:30 - 15:30
Promotie Tom van der Zanden
1
jul
1 juli 2019 12:45 - 13:45
Promotie Gerard Wagenaar
RSS
Faculty of Science Utrecht University