Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 5700 studenten en 1400 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Photonic crystal chip
24 februari 2017
Een nieuwe manier om variaties in nanofotonische circuits te compenseren leidt wellicht tot energiezuinigere datacentra en computerapparatuur.
Mallard / wilde eend
22 februari 2017
Overwinterende Wilde Eenden leveren een belangrijke bijdrage aan het verbinden van versnipperde plantenpopulaties door zaden te verspreiden.
Transmission Electron Microscopy (TEM) image of colloidal (Zn,Cd)Te/CdSe heteronanowires grown in solution in Donega Lab
20 februari 2017
Celso de Mello Donega ontvangt NWO TOP-subsidie
RSS

Agenda

6
mrt
6 maart 2017 14:30 - 15:30
Promovenda Anna Abbadessa ontwikkelde en testte biomaterialen om kraakbeen te herstellen.
8
mrt
8 maart 2017 14:30 - 15:30
Verica Ivanovska beschrijft in haar proefschrift recente ontwikkelingen in de wetgeving rondom de registratie van medicijnen voor kinderen.
10
mrt
10 maart 2017 12:45 - 13:45
Promotie: J.J.F. Verhoef
RSS

Faculteit Bètawetenschappen