Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

19 september 2019
Gewassen hebben nog steeds de genen die nodig zijn om overstromingen te overleven. Ze kunnen ze alleen niet meer activeren, zoals rijst dat wel kan.
Hans Oerlemans maakt aantekeningen op een gletsjer. Foto: Astrid Van Wesenbeeck
18 september 2019
De IGS benadrukt de belangrijke bijdrage van prof. Hans Oerlemans aan de onderzoeksgemeenschap op het gebied van gletsjers
Hanne Borgers
17 september 2019
Farmaciestudent Hanne Borgers won het NK-Consultvoering. Hiermee is ze de beste apotheker-student in het helpen van patiënten.
RSS

Agenda

23
sep
24
sep
24 september 2019 10:30 - 11:30
Promotie Marciel Pereira Mendes
25
sep
25 september 2019 10:30 - 11:30
Promotie Jasmijn Baaijens
RSS
Faculty of Science Utrecht University