Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 5900 studenten en 1400 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Plant-microbe interactions
24 mei 2018
Planten verweren zich tegen ziekteverwekkende bacteriën en schimmels rond de wortels door zelf een afweerstof uit te scheiden.
24 mei 2018
Met de nieuwe onderzoeksfaciliteit NPEC kunnen plantenwetenschappers uit Utrecht en Wageningen de groei van planten systematischer dan ooit bestuderen.
Joost Snijder
23 mei 2018
Voor onder meer zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht, krijgt Joost Snijder de Heineken Young Scientists Award - Medical/Biomedical Sciences
RSS

Agenda

30
mei
30 mei 2018 12:45 - 13:45
Promotie Michele Fedecostante
30
mei
30 mei 2018 14:30 - 15:30
Promotie Marcel van Kooten Niekerk
RSS
Faculty of Science Utrecht University