Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

botu-rijstonderzoek-1
15 november 2019
De Utrechtse plantenwetenschapper Ronald Pierik was in de Filipijnen voor veldexperimenten met rijst.
logo NWO
8 november 2019
Het consortium ontvangt 5,4 miljoen euro. Sanli Faez (Natuurkunde) leidt een van de zes projecten in het consortium.
beta-meeldauw
6 november 2019
Utrechtse plantenwetenschappers en bioinformatici krijgen bijna 1 miljoen euro toegekend voor een onderzoeksproject naar de ziekteverwekker van spinazie.
RSS

Agenda

18 - 19
nov
18 november 2019 10:00 - 19 november 2019 13:30
The Bac-Vactory consortium is a partnership of six Dutch universities, university medical centers and pharmaceutical and biotech companies.
18
nov
18 november 2019 16:15 - 17:15
Oratie van prof. E. Mastrobattista over Biologische Geneesmiddelen: Over Duurzaam Doseren en Dokteren met DNA.
RSS
Faculty of Science Utrecht University