Faculteit Bètawetenschappen

“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 5700 studenten en 1400 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Nathaniel Martin
20 januari 2017
Nathaniel Martin (Farmaceutische Wetenschappen) ontvangt een ZonMw-subsidie van 500.000 euro voor onderzoek naar resistente Gram-negatieve bacteriën.
10 januari 2017
“We hopen op nieuwe fysica”, aldus de onderzoekers. “Onze plannen zijn eigenlijk ambitieuzer dan wat het budget toelaat.”
Rembert Duine
20 december 2016
Theoretisch natuurkundige Rembert Duine krijgt de prestigieuze ERC Consolidator Grant voor zijn onderzoek.
RSS

Agenda

23
jan
23 januari 2017 10:30 - 11:30
Promovenda Yujuan Du onderzocht het moleculaire netwerk van redundante genen die de positie en uitgroei van zijwortels controleren
23
jan
23 januari 2017 16:15 - 17:15
Giuseppe Soligno deed onderzoek naar deeltjes op het grensvlak tussen vloeistoffen.
25
jan
25 januari 2017 14:30 - 15:30
Promovendus Erik Oude Blenke ontwikkelde lipide nanodeeltjes om toepassing van siRNA in menselijke patiënten mogelijk te maken
RSS

Faculteit Bètawetenschappen