Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

20 januari 2020
Extreme zeespiegelstanden zullen deze eeuw vaker voorkomen, en zijn zowel afhankelijk van CO2-emissie als van de Antarctische ijskap.
14 januari 2020
Leren over de evolutie van menselijk gedrag door naar vogels te kijken? Het lijkt vergezocht, maar kan informatiever zijn dan naar apen kijken.
Dries van Oosten
10 januari 2020
NWO heeft een subsidie toegekend voor een project over optische schade aan halfgeleiders.
RSS

Agenda

22
jan
22 januari 2020 12:45 - 13:45
Promotie van J.G.W. Hartman, MSc.
23
jan
23 januari 2020 15:15 - 16:45
Alex Telea en Michael Behrisch zullen dieper ingaan op “Visual Analytics” tijdens het eerste seminar van de nieuwe Driven by Data seminarserie.
RSS
Faculty of Science Utrecht University