“Onze kennis verandert de wereld.”
Gerrit van Meer – Decaan

De Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 5700 studenten en 1400 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse Faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopend wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. Uiteraard werken we in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

Anne-Eva Nieuwelink, Edwin Mooibroek (BNR), Bert Weckhuysen en Katinka Wondergem.
24 mei 2017
Optreden van Bert Weckhuysen in de eerste aflevering van de BNR-podcastserie Captains of Chemistry.
18 mei 2017
Oratie Guido van den Ackerveken honderd jaar na benoeming eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland.
Marc-Etienne Moret
9 mei 2017
Scheikundige Marc-Etienne Moret ontvangt een ERC Starting Grant van 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe katalysatoren met betere eigenschappen.
RSS

Agenda

30
mei
30 mei 2017 10:30 - 11:30
Promotie van Nicholas McCaul
12
jun
12 juni 2017 12:45 - 13:45
Promotie van Wouter Jansen
RSS