Bert Weckhuysen
21 april 2017
Weckhuysen zal de prijs volgende maand in ontvangst nemen tijdens het International Symposium on Acid-Base Catalysis in Rio de Janeiro.
prof. Guus Velders
20 april 2017
TIME Magazine heeft bijzonder hoogleraar Guus Velders verkozen tot één van de honderd invloedrijkste personen ter wereld.
Photo collage of plastic fragments found in the Arctic Ocean. Photo: Andres Cozar.
19 april 2017
In de Noordelijke IJszee bevindt zich verrassend veel plasticafval, zeker in vergelijking met het lage inwoneraantal van het gebied.
Artist impression of transport in a neuron (NastPlas TM)
19 april 2017
Celbiologen van de Universiteit Utrecht ontdekten een eiwit dat een cruciale ‘verkeersregelaar’ is voor het transport van belangrijke moleculen in zenuwcellen
Viktor Blåsjö
18 april 2017
Een publicatie van wiskundige en mathematisch historicus Viktor Blåsjö is opgenomen in ‘The Best Writing on Mathematics 2016’ van Princeton University Press
applied data science
11 april 2017
De databerg groeit. Met die groei wordt de vraag om data te kunnen analyseren groter. Tijd voor een nieuw focusgebied: Applied Data Science.
5 april 2017
Het RIVM heeft Guus Velders benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Luchtkwaliteit en klimaatinteracties' aan de Universiteit Utrecht
1 april 2017
Afstudeeronderzoek dat oplossing biedt voor complexe rangeerproblematiek bij NedTrain wint Vliegenthart Scriptieprijs 2016.
Icebergs near Ililissat, Greenland. Photo by Mark Garten, UN Photo.
31 maart 2017
IJskappen smelten sneller door verzadiging sneeuwlaag met bevroren smeltwater, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Nature Communications.
Vlaggen van de Universiteit Utrecht.
21 maart 2017
In twee korte filmpjes vertellen bioloog Mike Boxem en scheikundige Friedrich Förster over het onderzoek waarvoor ze een Vici-subsidie ontvingen