Plant-microbe interactions
24 mei 2018
Planten verweren zich tegen ziekteverwekkende bacteriën en schimmels rond de wortels door zelf een afweerstof uit te scheiden.
24 mei 2018
Met de nieuwe onderzoeksfaciliteit NPEC kunnen plantenwetenschappers uit Utrecht en Wageningen de groei van planten systematischer dan ooit bestuderen.
Joost Snijder
23 mei 2018
Voor onder meer zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht, krijgt Joost Snijder de Heineken Young Scientists Award - Medical/Biomedical Sciences
Pillen in blisterverpakking
7 mei 2018
Gegevens uit de dagelijkse klinische praktijk en ervaringen van patiënten moeten meer invloed krijgen op geneesmiddelvergoeding, stelt promovendus Amr Makady.
Tania Morán Luengo and Stefan Rüdiger from Utrecht University
3 mei 2018
Onderzoek van Tania Morán Luengo, Stefan Rüdiger en collega's levert een verrassende doorbraak in het begrijpen van de werking van de Hsp70-Hsp90 chaperonnes
Schematische weergave van een virus die zijn 'prooi' injecteert
3 mei 2018
De manier waarop sommige virussen hun DNA in een bacterie of andere soorten cellen injecteren blijkt simpeler gedacht, ontdekte Willem Kegel
Het basiskamp van de gletsjeronderzoekers op de locatie van zomerse smeltmeren. (© Nick Gillett)
2 mei 2018
Meren van smeltwater ontstaan niet alleen in de zomer, ontdekte de Utrechtse gletsjeronderzoeker Peter Kuipers Munneke. De oorzaak: warme wind.
Kasper van Gelderen, genomineerd Wetenschapstalent 2018
30 april 2018
Moleculair plantenbioloog Kasper van Gelderen van de Universiteit Utrecht is genomineerd voor de verkiezing van het Wetenschapstalent 2018
25 april 2018
De ontwikkelde web-app heet 'Ter Info' en helpt om terrorisme op een duidelijke, feitelijke en verbindende manier met leerlingen te bespreken.
KNAW logo met papieren poppetiesketting
19 april 2018
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft acht Utrechtse wetenschappers benoemd tot KNAW-lid.