Plastic soep
22 maart 2019
Op Wereldwaterdag besteden we extra aandacht van een van de grote bedreigingen voor onze oceanen: plastic. Hoe staat het eigenlijk met jouw kennis daarover?
19 maart 2019
Het onderzoeksprogramma ontvangt 1,4 miljoen euro als extra bijdrage voor onderzoek naar klimaatverandering in het verleden.
19 maart 2019
Op UniStem Day maakten 80 leerlingen van de bovenbouw VWO kennis met stamcelonderzoek van de Universiteit Utrecht, het UMCU en het Hubrecht Instituut .
Europese Unie - © iStockphoto.com/dem10
18 maart 2019
De consortia die nog in de running zijn, hebben nu elk een miljoen euro toegekend gekregen om gedetailleerde plannen uit te werken.
11 maart 2019
Utrechtse onderzoekers publiceren vandaag in Nature Catalysis een Perspective-artikel over de stand van zaken van ‘Power to Methane’.
8 maart 2019
Yannis Velegrakis is per 1 maart benoemd tot hoogleraar bij het departement Informatica, op de leerstoel ‘Very Large Data Management’.
7 maart 2019
Een delegatie Nederlandse pool- en zeeonderzoekers ondertekende een intentieovereenkomst voor samenwerking met het Alfred Wegener Instituut in Bremerhaven.
7 maart 2019
Philippe Delandmeter en Ramon Oord namen deel aan een wetenschappelijke cruise van strategisch partner NIOZ.
6 maart 2019
Een particulier fonds geeft eiwitchemicus Stefan Rüdiger 250.000 euro voor fundamenteel onderzoek aan de ziekte van Huntington.
Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
26 februari 2019
Natuurkundige Rembert Duine ontvangt 1,5 miljoen euro van NWO voor het project 'Vloeibare elektronica'.