Nieuws

Een van de stukken Durvillaea-zeewier die vorig jaar op een Antarctisch strand werden aangetroffen (King George Island, 2017). Foto: Erasmo Macaya
16 juli 2018
Het Antarctische ecosysteem is kwetsbaarder dan gedacht, blijkt uit een onverwachte vondst van oceaanonderzoekers.
Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
16 juli 2018
Vijf veelbelovende onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen hebben van NWO een Veni-subsidie toegekend gekregen.
Prof. Ferdi Engels
11 juli 2018
Met deze nieuwe leerstoel onderstreept de Universiteit Utrecht de ambitie van een diverse en inclusieve universiteit.
UMCU medewerkers praten met een patiënte
11 juli 2018
Aan het landelijke project ‘MijnEigenOnderzoek’ met prof. Aletta Kraneveld en prof. Alex Schönhuth van de Universiteit Utrecht, is 2,6 miljoen euro toegekend
André Mischke
10 juli 2018
Het Institute of Physics is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke vereniging die zich inzet voor de natuurkunde.
Emma Luitjens, Georgios Agkavanakis, Yurhan Kwee, Janin Herkrath, Rushi Sanjeev Mehta, Franco Grosso Giordano
9 juli 2018
Zes studenten Bio-Inspired Innovation van de Universiteit Utrecht zijn doorgedrongen tot de finale van de internationale Biomimicry Design Challenge
Cover van Nature Plants met de eerste twee varens waarvan het genoom is bepaald
4 juli 2018
Voor het eerst is het genoom van varens in kaart gebracht, waaronder dat van het supersnel groeiende varentje Azolla
3 juli 2018
De derde nieuwe Informatica-hoogleraar die dit jaar aan de Universiteit Utrecht werd benoemd is Gabriele Keller.
Albert Heck
3 juli 2018
Albert Heck krijgt deze zomer zowel de prestigieuze Sir Hans Krebs Medal als de Thomson Medal Award voor zijn werk in de biochemie en de massaspectometrie.
21 juni 2018
Utrechtse biologen ontrafelden het systeem waarmee planten herstellen van een overstroming. Als het water weg is, ervaren planten nog steeds ernstige stress.