18 januari 2019
Het Financieele Dagblad noemt Baarslag als een van de vijftig veelbelovende, jonge, ondernemende talenten die niet ouder zijn dan 35 jaar.
Nationaal Politielab AI
15 januari 2019
Het lab is dé plek waar jonge wetenschappers de komende jaren onderzoek doen naar manieren waarop kunstmatige intelligentie politiewerk kan ondersteunen.
NWO logo English
15 januari 2019
Jacobse ontvangt de beurs van NWO om twee jaar onderzoek te doen aan de Berkeley-universiteit in Californië (VS).
14 januari 2019
Oratie prof. dr. Kirsten ten Tusscher
11 januari 2019
Kobalt als chemische katalysator bij de omzetting van aardgas verlaagt de kooldioxide-uitstoot in een deel van de reactie van 50 procent naar bijna nul.
8 januari 2019
Erik van Sebille, deskundige op het gebied van plastic soep en oceaanstromingen, en Niko Wanders, droogte-expert, hebben beiden de UU-Publiprijs gewonnen.
zeegras op de zeebodem met zonneschijn
2 januari 2019
Zeegras is zó goed in het voorkomen van erosie op tropische stranden, dat het de regelmatige, dure zandsuppleties overbodig kan maken.
21 december 2018
Het eiwit dat ervoor zorgt dat planten ’s winters niet bloeien, helpt hen ook te overleven tijdens overstromingen.
Sanli Faez
21 december 2018
nanoCET, een apparaat dat nanodeeltjes in oplossing kan herkennen, heeft een NWO Take-off subsidie gekregen. Het is ontwikkeld door UU-natuurkundige Sanli Faez.
20 december 2018
Het onderzoek van Reijers is gericht op business process management, data analytics en conceptual modeling.