18 mei 2017
Oratie Guido van den Ackerveken honderd jaar na benoeming eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland.
Marc-Etienne Moret
9 mei 2017
Scheikundige Marc-Etienne Moret ontvangt een ERC Starting Grant van 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe katalysatoren met betere eigenschappen.
Onderzoeker Ingmar Swart, rechts, in het lab
25 april 2017
Utrechtse natuurkundigen bedachten een ‘quantum simulator’ om theoretische voorspellingen over een hele nieuwe klasse van materialen te onderzoeken.
DNA (blue) in a spindle, the protein ASPM is located at the ‘poles’ (yellow)
24 april 2017
Publicatie in Nature Cell Biology over nieuw moleculair inzicht in de ontwikkelingsstoornis microcephalie
Bert Weckhuysen
21 april 2017
Weckhuysen zal de prijs volgende maand in ontvangst nemen tijdens het International Symposium on Acid-Base Catalysis in Rio de Janeiro.
prof. Guus Velders
20 april 2017
TIME Magazine heeft bijzonder hoogleraar Guus Velders verkozen tot één van de honderd invloedrijkste personen ter wereld.
Photo collage of plastic fragments found in the Arctic Ocean. Photo: Andres Cozar.
19 april 2017
In de Noordelijke IJszee bevindt zich verrassend veel plasticafval, zeker in vergelijking met het lage inwoneraantal van het gebied.
Artist impression of transport in a neuron (NastPlas TM)
19 april 2017
Celbiologen van de Universiteit Utrecht ontdekten een eiwit dat een cruciale ‘verkeersregelaar’ is voor het transport van belangrijke moleculen in zenuwcellen
Viktor Blåsjö
18 april 2017
Een publicatie van wiskundige en mathematisch historicus Viktor Blåsjö is opgenomen in ‘The Best Writing on Mathematics 2016’ van Princeton University Press
applied data science
11 april 2017
De databerg groeit. Met die groei wordt de vraag om data te kunnen analyseren groter. Tijd voor een nieuw focusgebied: Applied Data Science.