botu-rijstonderzoek-1
15 november 2019
De Utrechtse plantenwetenschapper Ronald Pierik was in de Filipijnen voor veldexperimenten met rijst.
logo NWO
8 november 2019
Het consortium ontvangt 5,4 miljoen euro. Sanli Faez (Natuurkunde) leidt een van de zes projecten in het consortium.
beta-meeldauw
6 november 2019
Utrechtse plantenwetenschappers en bioinformatici krijgen bijna 1 miljoen euro toegekend voor een onderzoeksproject naar de ziekteverwekker van spinazie.
beta-logo-Ema
6 november 2019
Utrechtse onderzoekers coördineren vier studies in opdracht van het Europees Geneesmiddelen Agentschap naar medicijngebruik tijdens de zwangerschap.
Dong Nguyen
5 november 2019
In haar Veni-project onderzoekt ze hoe computers de sociale aspecten van taalgebruik kunnen leren met neurale netwerken.
4 november 2019
De politie gaat definitief het flitsen van bellers en appers achter het stuur invoeren. De pilot voor de techniek is ontwikkeld met de Universiteit Utrecht.
29 oktober 2019
Het Max-Planck-Institut für Kohlenforschung in Mülheim (Duitsland) heeft professor Bert Weckhuysen de jaarlijkse Karl Ziegler Lectureship Award toegekend.
Blue stained arabidopsis seedlings
24 oktober 2019
Utrechtse onderzoekers hebben ontdekt dat goedaardige microben op de wortels van planten het immuunsysteem van de plant onderdrukken.
Rens Voesenek
21 oktober 2019
Prof. dr. Rens Voesenek over het menu van morgen
21 oktober 2019
Muurschildering toont Buys Ballot (1817-1890), hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, die in 1845 als allereerste het dopplereffect experimenteel aantoonde.