Vormen van samenwerking

We zetten ons in voor de verbinding tussen wetenschap en samenleving. Hierbij stellen we onze expertise graag beschikbaar aan de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke partners.

Gezamenlijk onderzoek

Samenwerking tussen onderzoekers van de faculteit Bètawetenschappen en andere organisaties kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

  • We delen onze expertise en data met die van wetenschappers van andere onderzoeksorganisaties.
  • We ontwikkelen samen met onderzoekers uit het bedrijfsleven technologische innovaties.
  • We werken samen met de overheid aan belangrijke, complexe vraagstukken.
  • We brengen samen met maatschappelijke organisaties in kaart welke toekomstige behoeftes we in onze samenleving kunnen verwachten.

Wij geven de samenwerkingen met deze partners vorm via grote consortia, één-op-één projecten, contractonderzoek, stages van onze studenten en case-studies in onderwijsprojecten.

Stage

Een stage is een laagdrempelige vorm van samenwerking waarbij één of meer van onze studenten bij, of met, een externe partij aan de slag gaan met een kennisvraag. Ze worden hierbij bijgestaan door een senior onderzoeker. Bekijk deze pagina voor meer informatie over stages bij de Universiteit Utrecht.

Vacatures voor bètastudenten

Utrecht University Career Services biedt werkgevers de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel aan te maken en vacatures te plaatsen die geschikt zijn voor studenten. Er is ook een mogelijkheid voor werkgevers om vacatures te plaatsen zonder een bedrijfsprofiel. Neem contact op met de Science Career Officer voor meer informatie.

Contact

Interesse in een samenwerking met de faculteit Bètawetenschappen? Neem dan contact op met ons Research Support Office (science.rso@uu.nl).