De Gezondheidszaak #3: Unheard Voices

Fotograaf: Bram Wildschut

Dakloos zijn, tast fundamentele rechten aan. Het betekent vaak geen veilig thuis, geen plek om te schuilen en te rusten, geen toegang tot gezond eten en geen toegang tot gezondheidszorg. Dat heeft grote invloed op de levens van mensen: daklozen leven gemiddeld 14-16 jaar korter dan mensen met een (t)huis. 

Waar: Leeszaal west, Rotterdam
Wanneer: Woensdagavond 3 april, 19:30-21:30
Aanmeldlink: https://forms.gle/8BTezpePUuVpNWVQ6

Nederland is het vierde rijkste land op aarde. Dat we dit als medemensen toelaten, valt niet te rechtvaardigen. Des te meer, omdat dakloosheid je overkomt, vaak als gevolg van een reeks aan ongeluk en onrechtvaardigheid. Degene om wie het gaat, kan simpelweg niet kiezen zich uit armoede of dakloosheid te onttrekken. 

De Gezondheidszaak gelooft dat het anders kan en staat voor een zorgzame samenleving waar iedereen gezond en in welzijn kan leven. Op 3 april onderzoeken we hoe we dit kunnen realiseren. Sluit je aan, draag bij en onderzoek met ons: Wat betekent het recht op gezondheid? 

Denk, doe en spreek mee op 3 april! Dit doe je samen met onze sprekers:

  • Max de Boer is ervaringsdeskundige

  • Marlieke Ridder is huisarts en straatdokter bij Straatzorg Rotterdam en het Stedelijk Daklozen Team

  • Rudolf Kampers is socratisch gespreksleider, voorzitter van de Counterphase Foundation en  lerarenopleider (filosoferen met kinderen) aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam (pabo)

  • Ishmail Kamara is een Rotterdamse dichter

De Gezondheidszaak strijdt in samenwerking met Universities Allied for Essential Medicines - Netherlands (UAEM-NL), People's Health Movement Nederland, Van Hier Naar [...] en Kenniscentrum Global Health (KCGH) voor een zorgzame samenleving voor iedereen.