UU Kankercentrum voor Dieren

Het UU Kankercentrum voor Dieren is gespecialiseerd in de behandeling van tumoren bij honden en katten. Bij ons werken specialisten en onderzoekers uit verschillende disciplines samen. Daarbij staat het belang en de kwaliteit van leven van onze patiënten centraal. Het team van het Kankercentrum staat voor u klaar voor advies of om te kijken of er verdere behandeling mogelijk is.

Wij bieden patiënten en hun eigenaren diverse en unieke behandelmogelijkheden. Wij vervullen dan ook een voortrekkersrol op het gebied van de oncologie.

Advies inwinnen

U kunt natuurlijk altijd met ons overleggen over de mogelijkheden voor uw patiënt. U kunt daarvoor bellen naar 0900-5437854. Dit nummer is alleen voor dierenartsen, niet voor eigenaren.

Patiënt doorverwijzen

Eigenaren zijn van harte welkom met hun hond of kat bij het UU Kankercentrum voor Dieren. Om het bezoek goed te laten verlopen is de volgende informatie belangrijk of handig voor u om te weten.

Verwijsbrief

Voor een bezoek aan UU Kankercentrum voor Dieren heeft uw cliënt een verwijsbrief van u nodig, met daarin de ziektegeschiedenis van het dier. Het is erg prettig als u deze brief alvast aan ons stuurt zodat de ziektegeschiedenis voorafgaand aan het bezoek bij ons bekend is.

Een afspraak maken

Wij werken uitsluitend op afspraak. U (of uw cliënt) kunt  voor een afspraak bellen naar de patiëntenadministratie, 030 - 253 9411.

U kunt uw eigenaren doorverwijzen naar www.diergeneeskunde.nl voor uitgebreide informatie over het Kankercentrum en wat zij van een bezoek kunnen verwachten.

Een hond met eigenaar tijdens een poligesprek bij het UU Kankercentrum voor Dieren.
Help mee in het onderzoek naar kanker bij dieren

Bij het UU kankercentrum worden verschillende onderzoeken gedaan. Doel van dit onderzoek is bij te dragen aan betere patiëntenzorg. Vanuit het onderzoek in het centrum zijn er veel nationale en internationale samenwerkingsverbanden.

Al deze onderzoeken vinden plaats bij patiënten. Lees meer over de lopende onderzoeken en mogelijkheden tot deelname.

Het Team

Medisch oncologen

Prof. dr. E. Teske, Europees specialist Oncologie Gezelschapsdieren, hoofd van het UU Kankercentrum voor Dieren
Dr. M.M.J.M. Zandvliet, Europees specialist Interne Geneeskunde Gezelschapsdieren en Oncologie Gezelschapsdieren

Chirurgisch oncologen

Dr. S.A. van Nimwegen, Europees specialist Chirurgie Gezelschapsdieren
Drs. B.A.W. Brocks, Europees specialist Chirurgie Gezelschapsdieren

Diagnostische Beeldvorming

Dr. S.A.E.B. Boroffka, Europees specialist Radiologie

Pathologie

Dr. G.C.M. Grinwis, Nederlands specialist Pathologie