Wat is PETscan?

Centrale registratie van diagnoses

PETscan werkt door middel van de registratie van gestelde diagnoses in uw eigen patiëntenkaart. Dit gebeurt door middel van het aanklikken van de diagnose in een diagnoseboom. Deze diagnoseboom is opgesteld door specialisten en is zo compleet mogelijk. Via uw PMS-leverancier (Idexx Animana, Vetsware, VIVA Vetsware B.V.) wordt deze gestelde diagnose doorgegeven aan de centrale database van het ECGG.

Informatie voor de dierenarts

PETscan is niet alleen het registreren van diagnoses, het bevat ook informatie voor de dierenarts. Zoals u in onderstaande afbeelding kan zien, krijgt de dierenarts informatie over de diagnoses. De specialisten van de gezelschapsdierenkliniek van de Universiteit Utrecht, geven via PETscan informatie over diagnostiek en raspredisposities. Deze informatie wordt jaarlijks geüpdatet. Zodra er incidentiecijfers bekend zijn van aandoeningen, worden deze ook verwerkt in PETscan.

Hoe ziet dit eruit?

PETscan is ingebouwd in uw PMS systeem, en als u zich aanmeldt via het ECGG, wordt deze module voor u geactiveerd. In bovenstaande afbeelding kunt u zien hoe PETscan eruit ziet. Momenteel kan u zich aanmelden voor PETscan als uw praktijk werkt met Animana, Vetsware of VIVA 3 Online. Indien u interesse heeft, maar een ander softwaresysteem heeft, horen wij dit graag. Bij interesse kunnen wij namelijk ook een samenwerking starten met andere praktijkmanagementsoftware leveranciers. U kunt contact met ons opnemen via ecgg@uu.nl.