Hoe werkt PETscan?

Wij hebben een gemakkelijk aankliksysteem ontwikkeld waarmee u de diagnoses van uw patiënten kunt vastleggen. Uitgaande van het orgaansysteem en de anatomische locatie van het probleem, kan de diagnose zover als mogelijk worden aangeklikt in slechts enkele seconden. Ook het ras kan worden aangeklikt via een complete lijst die samen met de Raad van Beheer is opgesteld. Het is niet nodig de einddiagnose altijd te maken. U klikt niet verder dan u kunt komen.

Demo-versie

Klik op onderstaande afbeelding voor een demoversie van PETscan 2.0 met een uitgebreide diagnoselijst en diagnostische ondersteuning voor in de praktijk. Onderstaande demoversie laat de diagnoseboom voor de hond zien, die van de kat is bij de demoversie niet zichtbaar.

Handleiding

U vindt de handleiding door te klikken op onderstaande afbeelding.

Handleiding PETscan

In onderstaande video toont een dierenarts het gebruik van PETscan (versie 1) in Viva 3.0 van Corilus:

Als veel praktijken met PETscan werken, kunnen epidemiologische gegevens grootschalig worden geanalyseerd vanuit de centrale PETscan database. Als een orgaansysteem of ziekte vaker wordt gemeld bij een bepaald ras dan bij kruisingen, weten wij dat het om een erfelijke aanleg gaat. Zulke meldingen worden verder geanalyseerd in de PETscan database en specialistische databases (b.v. UKG, VPDC, Gezondheidsdienst). Deze objectieve data maken het mogelijk vast te stellen welke ziekten per ras in Nederland belangrijk zijn en bestreden moeten worden. De resultaten krijgt u als deelnemende praktijk als feedback terug. Zie ook onder: Wat heeft uw praktijk er zelf aan?

Om goede vergelijkingen te kunnen maken is het belangrijk dat niet alleen de diagnose, maar ook het ras altijd op dezelfde manier wordt vastgelegd. Alle in Nederland voorkomende rassen zijn in een aankliklijst met hun officiële benaming beschikbaar. U kunt het ras snel vinden in een zoekscherm waarin u met enkele letters alle spaniëls vindt als u b.v. “spa” of “sp” invult. Met één klik ligt het ras daarna vast. Het registratiesysteem herkent daarna de naam in de het praktijksysteem en koppelt automatisch het juiste ras in de aankliklijst voor andere individuen.

Als u uw diagnoses met het aankliksysteem van PETscan gaat vastleggen zult u zien dat dit in enkele muisklikken gebeurt en snel en gebruiksvriendelijk is. Goede populatiegegevens kunnen alleen worden verkregen als u al uw patiënten invoert. Als het alleen een controle of vaccinatie betreft kan dit met “geen bijzonderheden”.