Hoe werkt PETscan?

PETscan werkt via uw Praktijk Management Software (PMS). Het is beschikbaar in IDEXX Animana, Vetsware, VIVA Veterinary en Provet Cloud. Hieronder volgt de algemene informatie over hoe PETscan werkt. Onderaan de pagina vindt u ook de meest gestelde vragen. Animana heeft in hun Knowledge Base een artikel over hoe het invoeren van PETscan in zijn werk gaat in Animana, deze vindt u hier.

Automatische doorgave van patiëntgegevens

De algemene gegevens van uw patiënt worden automatisch uit uw patiëntenkaart ingelezen. Deze hoeft u dus niet handmatig in te voeren. Deze gegevens zijn:

  • Chipnummer
  • Gewicht
  • Ras
  • Geslacht
  • Gesteriliseerd/gecastreerd
  • Geboortedatum
  • Datum bezoek

NB: het chipnummer komt gecodeerd aan bij de database van het ECGG, hiermee is de privacy van uw klanten volledig gewaarborgd.

Zelf invullen: Diagnose (en ras)

U voert als diagnose ofwel de specifieke einddiagnose in, ofwel hoe ver u komt in uw diagnostische pad. Hierdoor kunt u altijd een diagnose invoeren, ook als een eigenaar geen verdere diagnostiek wil.

U kunt op twee manieren bij de diagnose komen:

  1. Opzoeken in de diagnoseboom. De diagnoseboom is gestructureerd op orgaansysteem en anatomische locatie van het probleem.
  2. Met gebruik van het zoekveld.

Daarnaast is het goed om het ras te checken, indien dit eenmaal voor een patiënt is gedaan wordt het ras van de patiënt ook opgeslagen in het systeem. De complete rassenlijst is opgesteld met behulp van de Raad van Beheer van de Kynologie. Heeft u vragen over de rassenlijst, of mist u een ras? Neem dan contact op met het ECGG: ECGG@uu.nl.

NB: Elk bezoek van een dierenarts moet geregistreerd worden. Betreft dit een vaccinatie, controlebezoek, verbandwissel o.i.d.: voer dan Geen Bijzonderheden in. Ook deze gegevens zijn essentieel voor betrouwbare data-analyse.

Frequently Asked Questions (FAQ) over het gebruik van PETscan

PETscan RassenRadar

Scoringsformulier kortsnuitige honden

Contact opnemen