• Departementen en afdelingen

  3 departementen en 12 afdelingen telt onze faculteit. Elke afdeling zet zich in voor hoogwaardig onderwijs en onderzoek dat aansluit bij actuele maatschappelijke vraagstukken.
  Onze afdelingen
 • Een gezonde balans tussen werk en privé is een privilege

  Steeds meer mensen combineren betaald werk met de zorg voor een zieke naaste en dreigen zo vast te lopen in niet één, maar twee systemen: de sociale zekerheid én de medische wereld.
  Dat moet beter, vindt Mara Yerkes
 • Veranderen van school of opleiding: Intransition onderzoek

  De middelbare schooladviezen: moet het stelsel op de schop?

  Onderwijskundig adviseur Claudy Oomen op NPO Radio 1 over hoe je het juiste middelbare schooladvies bepaalt en op welk moment. Luister naar dit, en andere radiofragmenten.
  Het juiste middelbare schooladvies
 • Draag jij bij aan een betere wereld?

  Zonder deelnemers kunnen wij geen onderzoek doen. Voor verschillende onderzoeken zijn wij op zoek naar respondenten.
  Doe mee aan onderzoek
 • Nieuws

  RSS meer nieuws
 • Agenda

  • 27 mei

   Seminar 'Online Collections of Social Movements for Justice and Sustainability'

   tot
   Bottom-up Initiatives for Societal Change organiseert een seminar over online collecties van bewegingen voor gerechtigheid en duurzaamheid onder leiding van onze Universiteit Utrecht collega Flor Avelino. Bethany Wilson, Alexandra Follador, Anestis Amanatidis en Flor Avelino zullen de resultaten van hun door Bottom-up Initiatives for Societal Change gesponsorde project presenteren.
  • 28 mei

   Open sessie over democratie

   tot
   Onderzoeksnetwerk Institutions for Open Societies (IOS) nodigt iedereen met een interesse in democratie en vooral early career onderzoekers uit voor dinsdag 28 mei. In deze bijeenkomst willen we voortbouwen op de huidige discussies en een open ruimte bieden om te werken aan gezamenlijke initiatieven en samenwerking tussen verschillende IOS platforms en daarbuiten.
  • 4 jun

   De Grote Europashow

   tot
   Futures of Democracy, een Institutions for Open Societies' Platform nodigt UU studenten en medewerkers uit om op dinsdag 4 juni Europa en de Europese politiek te verkennen. Op een humorvolle, interactieve manier stomen De Kiesmannen iedereen klaar voor de aankomende Europese Verkiezingen. Waarom is dit belangrijk én leuk? Kom het zelf meemaken!
  RSS meer agenda
Volg de faculteit Sociale Wetenschappen op LinkedIN