Hoe kan sensordata gebruikt worden binnen vragenlijstonderzoek? Hoe kunnen we data van verschillende bronnen samenvoegen? Zijn Bayesiaanse statistische modellen beter dan klassieke modellen? Hoe kunnen we de gezondheidszorg verbeteren met behulp van "big data"? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die de afdeling Methoden & Statistiek met haar onderzoek probeert te beantwoorden. De afdeling verzorgt onderwijs binnen de hele Universiteit Utrecht op het gebied van methoden en statistiek en applied data science en biedt een groot aantal cursussen aan tijdens de Summer school. Niet alleen onderzoekers en studenten kunnen bij de afdeling terecht voor training en ondersteuning, ze verzorgt ook consultatie voor bedrijven, de overheid en onderzoekers uit de hele wereld.

 • Nieuws

  • RePair-tool

   Nieuws
   Interview met Valeria Bonapersona over de open-source tool die zij ontwikkelde die bestaande onderzoeksgegevens gebruikt om het aantal dierproeven te verminderen.
  • The International Conference on Multilevel Analysis

   Nieuws
   SAVE THE DATE and Call for Abstracts. The conference will be held on April 12-13, 2022.
  • Citizen Science. Hoe awesome is dat?

   Nieuws
   [interview] Wilt u weten waarom Peter Lugtig studenten vroeg om een inventarisatie van van alle burgerwetenschapsprojecten? Lees het hier.
  • RC33 Conferentie

   Nieuws
   De RC33 (Research Committee of Methodology & Logistics) conferentie van de International Sociological Association vindt plaats online van 7-10 september 2021.
  RSS