Feiten en Cijfers 2018

Hier zijn een aantal van de laatste feiten en cijfers over de faculteit Bètawetenschappen te vinden. Tenzij anders vermeld, zijn de cijfers per 1 januari 2018.

74 different nationalities worked for the Faculty of Science in 2017

Organisatie

De faculteit Bètawetenschappen heeft 6 departementen, 11 onderzoeksinstituten en 5 schools. Op de Organisatiepagina is meer informatie over de organisatie te vinden. Wij hebben 1262 fte medewerkers en 905 daarvan is wetenschappelijk personeel, inclusief ongeveer 392 PhD-kandidaten. De faculteit is internationaal; begin 2018 hadden we personeel met 74 nationaliteiten.

Onderwijs

We hebben 7 Bacheloropleidingen en 16 Masteropleidingen. In 2017 hadden we 6267 studenten in totaal en de studentenaantallen nemen over de afgelopen jaren geleidelijk toe.

Onderzoek

Ons onderzoek heeft drie hoofdonderwerpen: life sciences, sustainability en complex systems. Bekijk ook ons meer gedetailleerde onderzoeksprofiel.

Faculty of Science Grants and Awards 2010-2017

De wetenschappers van onze faculteit krijgen internationaal erkenning. We zijn er trots op om een Nobelprijswinnaar, 7 Spinozaprijswinnaars en vele ERC grant winnaars in huis te hebben. In 2017 hadden we 1592 wetenschappelijke publicaties en 128 proefschriften.

In eerdere jaren maakten we een Jaarbeeld over elk jaar. Bekijk onze jaarbeelden.