Immanuel Kant (1724–1804) Source: Wikimedia Commons
22 juni 2017
NEMO Kennislink interviewt Peter Sperber over zijn onderzoek naar Kants filosofie en de rol van psychologie daarin, waarop hij recent promoveerde.
Source: Wikimedia Commons/José Luiz Bernardes Ribeiro
22 juni 2017
Ortal-Paz Saar heeft een subsidie ontvangen voor het organiseren van een internationale winterschool getiteld 'Digital Humanities and Jewish Epigraphy'.
21 juni 2017
Artikel in het Parool over hergebruik van kerkgebouwen naar aanleiding van het verschijnen van het boek "Gods huis in de steigers".
Dr. Umar Ryad
20 juni 2017
Voor Café Weltschmerz vertelt islamoloog Amr Ryad in een interview met Hans van der Jagt over de opkomst van de islam in Nederland en het salafisme.
© iStockphoto.com/ollo
16 juni 2017
De weerstand tegen het streng-orthodoxe salafisme groeit. Maar wat is deze islamitische stroming nu precies? Elsevier interviewde Joas Wagemakers hierover.
© iStockphoto.com/middelveld
16 juni 2017
James Kennedy reflecteert in het Reformatorisch Dagblad op de positie van evangelische christenen in de V.S. die zich steeds minder thuis voelen in eigen land.
Dubai skyline © iStockphoto.com/franckreporter
7 juni 2017
Joas Wagemakers sprak in het radioprogramma Nieuws en Co (6 juni 2017) over de rol van Saoedi-Arabië in het wereldwijde terrorisme.
© iStockphoto.com/lozan365
2 juni 2017
Het ND bracht verslag uit van het symposium over de omgang tussen moslims en christenen met aandacht voor de bijdragen van Lucien van Liere en Martha Frederiks.
© iStockphoto.com/JannHuizenga
2 juni 2017
Hoe moet Europa reageren op de besluiten van Trump? Ingrid Robeyns ziet het in Trouw (1 juni) niet alleen als bedreiging, maar ook als kans voor Europa.
© iStockphoto.com/danefromspain
2 juni 2017
Moslima’s zijn veel veelzijdiger dan het stereotype van de onderdrukte vrouw, zegt religiewetenschapper Margreet van Es in een interview met Brandpunt+ (24 mei)
© iStockphoto.com/ARSELA
1 juni 2017
Joas Wagemakers stelt in het ND dat gruweldaden in naam van islam niet vereenzelvigd moeten worden met de islam.
31 mei 2017
Discussies over religieuze gebouwen vertellen veel over de veranderende plaats van religie in Europa. Dit boek neemt deze strubbelingen onder de loep.
© iStockphoto.com/Oleg Zabielin
24 mei 2017
Dr. Joas Wagemakers spreekt met Trouw (23 mei 2017) over de ethiek van IS naar aanleiding van de aanslag in Manchester.
Hayat Ahlili MA
11 mei 2017
Hayat Ahlili blogt over haar onderzoek naar een middeleeuwse moslimgeleerde
© iStockphoto.com/hdagli
8 mei 2017
De landelijke onderzoekschool OIKOS krijgt 18,8 miljoen euro van NWO om onderzoek te doen naar succesvolle innovatie.
Prof. dr. Frans Brom
1 mei 2017
Prof. dr. Frans Brom is per 1 mei 2017 benoemd tot hoogleraar Normatieve Aspecten van Wetenschappelijke Beleidsadvisering.
De profeet Mohammed - Mostafa Tutunchiyan (circa 1950, Iran). Nationaal Museum van Wereldculturen, inventarisnummer 7031-33
28 april 2017
Het afbeelden van profeet Mohammed ligt gevoelig onder moslims. Trouw (18 april) interviewde religiewetenschapper Pooyan Tamimi Arab over deze heikele kwestie.
© iStockphoto.com/ryasick
18 april 2017
Daniel Cohnitz, theoretisch filosoof aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar het ontstaan en de gevaren van complottheorieën.
Ezra tijdens het schrijven (Codex Amiatinus). Bron: Wikimedia Commons
13 april 2017
Deze uitgave van Bob Becking is een wetenschappelijk commentaar op de Bijbelboeken Ezra en Nehemia.
Maarten van der Graaff. Bron: Wikimedia Commons/Vera de Kok
11 april 2017
Alumnus Maarten van der Graaff kreeg afgelopen week de tweejaarlijkse J.C. Bloem-poëzieprijs 2017 toegekend voor zijn dichtbundel 'Dood werk'.
Vlag Islamitische Staat. Bron: Wikimedia Commons/VOA
11 april 2017
De hoeveelheid propaganda van IS is sterk gedaald sinds de zomer van 2015. Joas Wagemakers geeft in de Volkskrant (6 april) toelichting over de achtergrond.
7 april 2017
Wetenschappers uit verschillende disciplines brengen de verschillende aspecten in kaart van veranderende, betwiste en omstreden religieuze identiteiten.