19 november 2019
Op 16 november was Ingrid Robeyns te gast bij Jort Kelder op NPO Radio 1, die haar ondervroeg over welvaart en macht.
12 november 2019
Dr. Pooyan Tamimi Arab schreef op Wetenschap.nu over de genuanceerde kwestie van wijnconsumptie in de islamitische wereld.
12 november 2019
Afgelopen maand publiceerde Brill "Among Digitized Manuscripts. Philology, Codicology, Paleography in a Digital World" door dr. Cornelis van Lit.
31 oktober 2019
Op 30 oktober analyseerde Christian Lange in De Groene Amsterdammer de gevangenisbrieven van Mohammed B.
28 oktober 2019
In dit boek grijpen 30 religiewetenschappers recente en bekende gebeurtenissen aan om te laten zien hoe relevant goede kennis van religie is.
24 oktober 2019
Prof. dr. ir. Jan Broersen in de Wijsneuzen podcast van Trouw over of en hoe wij systemen het verschil tussen goed en kwaad kunnen aanleren.
Bron: Flickr/Julia Hawkins
21 oktober 2019
Op 17 oktober schreef Ingrid Robeyns in Trouw over de protesten die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.
Whanganui River © iStockphoto.com
10 oktober 2019
Matthias Kramm heeft dit jaar de Kuklys-prijs gewonnen voor zijn paper over de capability approach en de Whanganui rivier.
9 oktober 2019
De Universiteit Utrecht gaat de aankomende vier jaar ruim drie miljoen euro extra investeren in onderwijs en onderzoek rond kunstmatige intelligentie.
30 september 2019
"Het kabinet heeft een volstrekt gebrek aan visie op de wetenschap", meent Birgit Meyer in de NRC.
23 september 2019
Sander Werkhoven pleitte afgelopen week in de Volkskrant voor een open discussie over ADHD.
23 september 2019
De theorie van Ingrid Robeyns, genaamd limitarisme, wordt in The Gurdian aangehaald om het probleem van extreme rijkdom aan te kaarten.
23 september 2019
Op 1 augustus hield James Kennedy een lezing over de Amerikaanse Bible Belt. In een nagesprek gaat hij verder in op dit fenomeen.
17 september 2019
Complottheorieën worden meestal weggezet als volslagen ongegrond. Maar hoe irrationeel is het eigenlijk om in een complottheorie te geloven?
11 september 2019
In september verschijnt de essaybundel 'Ondernemen in de open samenleving', onder redactie van Rutger Claassen en Judith van Erp.
© iStockphoto.com/Rklfoto
9 september 2019
Joas Wagemakers schrijft in het Nederlands Dagblad over het onlangs ingevoerde boerkaverbod.
2 september 2019
Slechts twee van de vijfitg auteurs van het boek Spirituele Oecumene zijn vrouwen. Het kleine aantal vrouwen lokte protest uit.
26 augustus 2019
Tijdens het academisch jaar verblijft Christoph Baumgartner in het Max Weber Center for Advanced Cultural and Social Studies in Erfurt.
20 augustus 2019
Rutger Claassen en Anna Gerbrandy winnen ‘Outstanding Article Award of 2018’ voor hun artikel.
20 augustus 2019
Nederlanders die in eigen land niet naar de kerk gaan, bezoeken er in het buitenland wel vaak een. Hoe kan dat?
Offshore olieraffinaderij © iStockphoto.com
2 augustus 2019
Rutger Claassen en Jan-Koen Sluijs schrijven in de 'NRC' over de plichten van private ondernemingen.
Recep Tayyip Erdoğan. Bron: Wikimedia Commons/R4BIA.com
2 augustus 2019
In het rapport wordt geclaimd dat niet de Gülen-beweging achter de mislukte coup in Turkije zit, maar "hoogstwaarschijnlijk president Erdogan zelf".
Gay Pride Amsterdam © iStockphoto.com/CvE
2 augustus 2019
Mariecke van den Berg spreekt bij 'NPO Radio 1' over de plek van LHBT-mensen binnen de Christelijke gemeenschap.
© iStockphoto.com/Rklfoto
2 augustus 2019
James Kennedy, Linda Duits en Pooyan Tamimi Arab over de praktische en ethische bezwaren omtrent het boerkaverbod.
26 juli 2019
Ingrid Robeyns gaat naar aanleiding van haar boek 'Rijkdom' in gesprek met SP-kamerlid Ronald van Raak.
15 juli 2019
Ingrid Robeyns pleit voor een bovengrens aan rijkdom. Hoeveel ongelijkheid is moreel te rechtvaardigen? Op welk moment is rijk, rijk genoeg?