17 september 2019
Complottheorieën worden meestal weggezet als volslagen ongegrond. Maar hoe irrationeel is het eigenlijk om in een complottheorie te geloven?
11 september 2019
In september verschijnt de essaybundel 'Ondernemen in de open samenleving', onder redactie van o.a. Rutger Claassen en Judith van Erp.
© iStockphoto.com/Rklfoto
9 september 2019
Joas Wagemakers schrijft in het Nederlands Dagblad over het onlangs ingevoerde boerkaverbod.
2 september 2019
Slechts twee van de vijfitg auteurs van het boek Spirituele Oecumene zijn vrouwen. Het kleine aantal vrouwen lokte protest uit.
26 augustus 2019
Tijdens het academisch jaar verblijft Christoph Baumgartner in het Max Weber Center for Advanced Cultural and Social Studies in Erfurt.
20 augustus 2019
Rutger Claassen en Anna Gerbrandy winnen ‘Outstanding Article Award of 2018’ voor hun artikel.
20 augustus 2019
Nederlanders die in eigen land niet naar de kerk gaan, bezoeken er in het buitenland wel vaak een. Hoe kan dat?
Offshore olieraffinaderij © iStockphoto.com
2 augustus 2019
Rutger Claassen en Jan-Koen Sluijs schrijven in de 'NRC' over de plichten van private ondernemingen.
Recep Tayyip Erdoğan. Bron: Wikimedia Commons/R4BIA.com
2 augustus 2019
In het rapport wordt geclaimd dat niet de Gülen-beweging achter de mislukte coup in Turkije zit, maar "hoogstwaarschijnlijk president Erdogan zelf".
Gay Pride Amsterdam © iStockphoto.com/CvE
2 augustus 2019
Mariecke van den Berg spreekt bij 'NPO Radio 1' over de plek van LHBT-mensen binnen de Christelijke gemeenschap.
© iStockphoto.com/Rklfoto
2 augustus 2019
James Kennedy, Linda Duits en Pooyan Tamimi Arab over de praktische en ethische bezwaren omtrent het boerkaverbod.
26 juli 2019
Ingrid Robeyns gaat naar aanleiding van haar boek 'Rijkdom' in gesprek met SP-kamerlid Ronald van Raak.
15 juli 2019
Ingrid Robeyns pleit voor een bovengrens aan rijkdom. Hoeveel ongelijkheid is moreel te rechtvaardigen? Op welk moment is rijk, rijk genoeg?
© iStockphoto.com/Oleg Zabielin
15 juli 2019
Moet je proberen een Syriëganger te begrijpen, of zijn er grenzen aan ons inlevingsvermogen?
12 juli 2019
Op 8 juli promoveerde Marco Derx over het desbetreffende onderwerp.
© iStockphoto.com/ollo
5 juli 2019
Joas Wagemakers schreef in het Reformatorisch Dagblad over de juridische strijd tussen de imam Youssef Arkhouch en burgemeester Marcouch van Arnhem.
28 juni 2019
De drie wereldreligies staan ​​erom bekend dat ze tekst verkiezen boven beeld. Dit boek laat echter zien dat de realiteit complexer is.
24 juni 2019
Eric Ottenheijm vertelt in het Reformatorisch Dagblad over zijn onderzoek naar de parabels van Jezus en rabbijnen uit het vroege jodendom.