© iStockphoto.com/chombosan
16 oktober 2017
? In het Filosofisch Café van 10 oktober 2017 deelde logicus dr. ir. Jan Broersen zijn visie op auto's die zelf keuzes maken.
6 oktober 2017
In dit boek schetst Christian Lange een veelkleurig portret van Mohammed, de profeet van de islam, en geeft antwoord op een aantal prangende vragen.
© iStockphoto.com/kharps
6 oktober 2017
Volgens sommigen duidt islamitisch extremisme erop dat de islam een reformatie nodig heeft. Maar die is al anderhalve eeuw bezig, zegt Joas Wagemakers in het ND
21 september 2017
HEMA heeft bekendgemaakt geslachtsaanduidingen bij kinderkleding af te schaffen. Vijf wetenschappers praten mee over genderneutrale kleding.
© iStockphoto.com/peterhowell
1 september 2017
Ryad en Lange ontvingen een subsidie voor een KNAW colloquium over Digital Humanities en Cultural Analytics in onderzoek naar islam en Arabisch.
29 augustus 2017
Ingrid Robeyns is benoemd tot president van de Human Development and Capability Association (HDCA).
15 augustus 2017
Frans de Waal is zondag Zomergast. De oorsprong van moraal zien we terug in apen, stelt De Waal. Maar filosoof Joep Dohmen plaatst hier kanttekeningen bij.
© iStockphoto.com/Paolo_Toffanin
15 augustus 2017
De Pakistaanse taliban wil via een magazine vrouwen aansporen een actieve strijdersrol aan te nemen. Joas Wagemakers over man-vrouwverhoudingen in De Morgen.
1 augustus 2017
Jewish Love Magic is een monografie door Ortal-Paz Saar, over bovennatuurlijke methoden die door Joden worden gebruikt om liefde, genade of haat te genereren.
Dr. Sem de Maagt en Prof. dr. Ingrid Robeyns
28 juli 2017
In de DUB-rubriek 'Jonge honden, oude rotten' spreken startende en ervaren academici over hun vak. Ditmaal de beurt aan filosofen Ingrid Robeyns en Sem de Maagt
28 juli 2017
Veni-subsidie voor 7 pas gepromoveerde Utrechtse geesteswetenschappers
© iStockphoto.com/dejankrsmanovic
26 juli 2017
Religieuze gebouwen vertellen veel over de veranderende plaats van religie in Europa. Daan Beekers en Pooyan Tamimi Arab leverden bijdragen aan het boek.
30 juni 2017
De tweede lichting studenten die het Humanities Honours Programme heeft gevolgd ontving het certificaat na een feestelijke middag met scriptiepresentaties.
Immanuel Kant (1724–1804) Source: Wikimedia Commons
22 juni 2017
NEMO Kennislink interviewt Peter Sperber over zijn onderzoek naar Kants filosofie en de rol van psychologie daarin, waarop hij recent promoveerde.
Source: Wikimedia Commons/José Luiz Bernardes Ribeiro
22 juni 2017
Ortal-Paz Saar heeft een subsidie ontvangen voor het organiseren van een internationale winterschool getiteld 'Digital Humanities and Jewish Epigraphy'.
21 juni 2017
Artikel in het Parool over hergebruik van kerkgebouwen naar aanleiding van het verschijnen van het boek "Gods huis in de steigers".
Dr. Umar Ryad
20 juni 2017
Voor Café Weltschmerz vertelt islamoloog Amr Ryad in een interview met Hans van der Jagt over de opkomst van de islam in Nederland en het salafisme.
© iStockphoto.com/ollo
16 juni 2017
De weerstand tegen het streng-orthodoxe salafisme groeit. Maar wat is deze islamitische stroming nu precies? Elsevier interviewde Joas Wagemakers hierover.
© iStockphoto.com/middelveld
16 juni 2017
James Kennedy reflecteert in het Reformatorisch Dagblad op de positie van evangelische christenen in de V.S. die zich steeds minder thuis voelen in eigen land.
Dubai skyline © iStockphoto.com/franckreporter
7 juni 2017
Joas Wagemakers sprak in het radioprogramma Nieuws en Co (6 juni 2017) over de rol van Saoedi-Arabië in het wereldwijde terrorisme.