© iStockphoto.com/ryasick
18 april 2017
Daniel Cohnitz, theoretisch filosoof aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar het ontstaan en de gevaren van complottheorieën.
Ezra tijdens het schrijven (Codex Amiatinus). Bron: Wikimedia Commons
13 april 2017
Deze uitgave van Bob Becking is een wetenschappelijk commentaar op de Bijbelboeken Ezra en Nehemia.
Maarten van der Graaff. Bron: Wikimedia Commons/Vera de Kok
11 april 2017
Alumnus Maarten van der Graaff kreeg afgelopen week de tweejaarlijkse J.C. Bloem-poëzieprijs 2017 toegekend voor zijn dichtbundel 'Dood werk'.
Vlag Islamitische Staat. Bron: Wikimedia Commons/VOA
11 april 2017
De hoeveelheid propaganda van IS is sterk gedaald sinds de zomer van 2015. Joas Wagemakers geeft in de Volkskrant (6 april) toelichting over de achtergrond.
7 april 2017
Wetenschappers uit verschillende disciplines brengen de verschillende aspecten in kaart van veranderende, betwiste en omstreden religieuze identiteiten.
© iStockphoto.com/Jorisvo
4 april 2017
Voor de website Sociale Vraagstukken en het Reformatorisch Dagblad ontkracht religiewetenschapper Lucien van Liere het idee dat religie aanzet tot geweld.
De portretten van 122 vrouwelijke hoogleraren worden opgehangen in zaal 1636. Foto Anne-Marie van Gijtenbeek
3 april 2017
Aan de muur van zaal 1636 van het Academiegebouw zijn 122 portretten van vrouwelijke hoogleraren onthuld. 21 daarvan zijn van Geesteswetenschappers.
17 maart 2017
Het Reformatorisch Dagblad (17 maart) plaatste een samenvatting van de lezing 'Het cruciale belang van kunst voor een cultuur' die Rob van Gerwen onlangs gaf.
7 maart 2017
Nog langer dralen met CO2-wetgeving bedreigt zowel de Nederlandse economie als onze hele natie, schrijven vijf hoogleraren in NRC.
3 maart 2017
Jolanda Vanderwal Taylor is zowel visiting scholar als visiting educator. Ze zal bijdragen aan het ontwerpen van de brede bachelorprogramma's TCS en LAS.
Hoe zwaar is licht
3 maart 2017
In het boek 'Hoe zwaar is licht' hebben vier onderzoekers van de Utrechtse faculteit Geesteswetenschappen een vraag beantwoord.
Geert Wilders. Bron: Wikimedia Commons
24 februari 2017
Geert Wilders heeft de 'dreiging' van de islam tot het belangrijkste overkoepelende verkiezingsthema weten te maken.
Prof. dr. Peter van der Veer. Foto Ed van Rijswijk
24 februari 2017
Peter van Veer is vanaf 2017 verbonden aan het departement Filosofie en Religiewetenschap. Hij was sinds 2004 universiteitshoogleraar bij Sociale Wetenschappen.
22 februari 2017
Promovendi Hayat Ahlili en Jorrit Steehouder geven via Faces of Science een inkijkje in hun leven.
© iStockphoto.com/thamerpic
21 februari 2017
In Australië debatteerden een senator en een islamitische activiste met elkaar over de sharia. Islamoloog Joas Wagemakers geeft zijn visie op het debat op NOS.
Universiteit van Nederland
17 februari 2017
13 december 2016 gaven Amr Ryad en Nina ter Laan college bij de Universiteit van Nederland over het thema 'islam'. De colleges zijn nu online terug te kijken.
© iStockphoto.com/BasSlabbers
10 februari 2017
In het ND (7 februari) plaatst Joas Wagemakers de uitspraken van Ruud Koopmans over grote hoeveelheden moslims die geweld zouden accepteren in perspectief.