© iStockphoto.com/erhui1979
20 mei 2019
Sem de Maagt wint de Legatum Stolpianum prijs voor zijn proefschrift over de rechtvaardiging van morele uitspraken.
9 mei 2019
Ingrid Robeyns schreef een essay, getiteld 'For a EU-wide tax on air travel to fight climate change', voor het Twelve Stars-project.
Amman Jordanië © iStockphoto.com
9 mei 2019
Op 7 mei 2019 was Joas Wagemakers te gast bij Bureau Buitenland om te spreken over de recente stappen van Jordanië op het wereldtoneel.
9 mei 2019
Een gesprek met Mariëtte van den Hoven en Catrin Finkenauer over Three Identical Strangers en ethiek binnen de wetenschap.
9 mei 2019
Ingrid Robeyns toont in een essay in Trouw de noodzaak grote rijkdom en klimaatethiek te verzoenen.
Foto: Ivar Pel
6 mei 2019
Herman Philipse sprak in Trouw over de vrijheid van het onderwijs in Nederland.
Israëlische controlepost © iStockphoto.com/ichinterlang
6 mei 2019
Joas Wagemakers sprak op 25 april in het Nederlands Dagblad over de populariteit van islamitische politiek in moslimlanden.
2 mei 2019
Op 2 mei verscheen een opiniestuk van Ingrid Robeyns op SocialeVraagstukken.nl.
© iStockphoto.com/baona
23 april 2019
Ingrid Robeyns pleit in de Volkskrant voor een eerlijke verdeling tussen arm en rijk
Prof. dr. Rosalie Iemhoff
12 april 2019
Prof. Dr. Rosalie Iemhoff is per 1 maart 2019 benoemd tot hoogleraar Formeel Redeneren.
5 april 2019
Onlangs is het boek 'Como as coisas importam. Uma abordagem material da religião. Textes de Birgit Meyer.' verschenen bij UFRGS Editora.
1 april 2019
'Rijkdom' werd 27 maart gepubliceerd bij uitgeverij Prometheus.
Bloemen geplaatst op het hek van de Masjid Al Noor Moskee in Christchurch na de terroristische aanslag. Bron: Wikimedia/James Dann
1 april 2019
Lucien van Liere schrijft op Socialevraagstukken.nl over de narratieve dimensie van terreur.
18 maart 2019
In Rijkdom herleest Ingrid Robeyns Aristoteles en laat ze zien dat er grenzen zijn aan hoeveel ongelijkheid een maatschappij kan verdragen.
13 maart 2019
Volgens hoogleraar Jan Broersen kunnen wij geen verantwoordelijkheid geven aan technologie en algoritmes om fake news te bestrijden.
25 februari 2019
In februari 2019 verscheen het nieuwe boek van Maarten van Buuren, 'Spinoza. Zijn filosofie in vijftig sleutelwoorden'.
Prof. dr. Rutger Claassen. Foto: Ed van Rijswijk
25 februari 2019
Rutger Claassen is per 1 december 2018 benoemd tot hoogleraar Politieke Filosofie en Economische Ethiek
11 februari 2019
Afgelopen week reageerden Utrechtse geesteswetenschappers in de media op de klimaatdemonstratie in Den Haag.
31 januari 2019
Op 29 januari verscheen een artikel in De Volkskrant waarin Lucien van Liere reageert op Harvard-onderzoek over religie en conflict.
31 januari 2019
Op 25 januari verscheen een opiniestuk van Joas Wagemakers in Nederlands Dagblad.
15 januari 2019
Net verschenen: Basisboek Filosofie & Geschiedenis van de Gezondheidszorg
14 januari 2019
Op 12 januari verscheen het essay 'Iedereen rijk! De schimmige beloften van het basisinkomen' van Ingrid Robeyns op Trouw.nl.
7 januari 2019
Joas Wagemakers op NOS.nl over de beschikbaarheid van boeken van radicale moslims in de gevangenis.
18 december 2018
Ingrid Robeyns pleit in de Annotatie niet voor of tegen een basisinkomen, maar wil wel dat we het debat op een grondige manier voeren.
17 december 2018
In september 2018 verscheen het boek 'Mohammed en de Late Oudheid', onder redactie van o.a. Floris van den Eijnde.
Matthias Kramm
14 december 2018
Matthias Kramm heeft de Denis Goulet Memorial Prize 2018 gewonnen voor zijn paper 'Capability and Habit'.
6 december 2018
In de tv-serie 'Food for Thought' gaan filosofen en studenten in discussie met elkaar. Jeroen Hopster schreef een boek naar aanleiding van de serie.
6 december 2018
Op 28 november 2018 verscheen het boek 'Food for Thought: Wereldfilosofie aan de keukentafel.' van Jeroen Hopster bij uitgeverij Ten Have.
Prof. dr. Iris van der Tuin. Foto: Ed van Rijswijk
6 december 2018
Op 5 december 2018 sprak Iris van der Tuin bij 'NPO radio 1' over de vraag of de bubbel waar wetenschappers inzitten invloed heeft op hun onderzoek.
6 december 2018
Gezocht: papers voor de Annual Meeting van de History of Science Society 2019 te Utrecht.
3 december 2018
Afgelopen week verscheen bij Seagull Books 'Lions', een vertaling door Kári Driscoll van Hans Blumenberg's 'Löwen'.
29 november 2018
In juli verscheen 'Debunking Arguments in Ethics', een boek van Hanno Sauer bij Cambridge University Press.
29 november 2018
In november 2018 en januari 2019 organiseren Yara Al Salman, Mariëtte van den Hoven en Dick Timmer de masterclass 'Nieren te koop?'.
Bron: still reportage 'Voodoo Maffia' brandpuntplus.kro-ncrv.nl
26 november 2018
Brandpunt Plus interviewde Birgit Meyer over de invloed van voodoo in Nigeriaanse mensenhandel.
15 november 2018
Birgit Meyer schreef een opiniestuk op NRC over het belang van discussie over de nadelen van 'open access' in de wetenschap.
8 november 2018
Op 5 oktober is het boek 'Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen' van Rob van Gerwen verschenen.
5 november 2018
Afgelopen maand verscheen het boek 'Capabilities in a Just Society', waarin dr. Rutger Claassen de vraag stelt wanneer een samenleving rechtvaardig is.
1 november 2018
Op 1 november verscheen een artikel in De Telegraaf waarin prof. dr. Daniel Cohnitz vertelt over het gevaar van complotdenken.
Leiden © iStockphoto.com/pidjoe
17 oktober 2018
Trouw sprak met hoogleraar James Kennedy over de relatie tussen religieuze organisaties en de overheid in Nederland.