Hieronder vindt u een selectie van recente boeken. Kijk voor meer publicaties op de persoonlijke pagina's van onze medewerkers.

Hoe zwaar is licht
3 maart 2017
In het boek 'Hoe zwaar is licht' hebben vier onderzoekers van de Utrechtse faculteit Geesteswetenschappen een vraag beantwoord.
Bron: The British Society for Middle Eastern Studies
8 december 2016
"´Paradise and Hell in Islamic Traditions´ is quite simply a scholarly masterpiece, a path-breaking and fascinating piece of research"
21 november 2016
Een bibliografische geschiedenis van alles dat is geschreven over de relaties in Noord en Oost Europa in de periode 1600-1700.
31 oktober 2016
In dit boek onderzoeken wetenschappers uit verschillende disciplines kwesties omtrent identiteit en religie die mensen ondervinden bij migratiedynamiek.
© iStockphoto.com/Alija
28 oktober 2016
Marco Derks en David Bos waren gastredacteuren van het tijdschrift Religie & Samenleving en stelden een themanummer samen over God, seks en politiek.
4 oktober 2016
Joas Wagemakers laat de diversiteit onder quietistische salafi's in Jordanië zien in ideologische en politieke kwesties, met name hun relatie met de staat.
Boek 'Maar zie, ik heb lief! Eros in kunst en religie'
9 september 2016
Johan Goud onderzoekt het begrip 'eros', dat een hoofdmotief vormt in kunst en religie.
28 juli 2016
Birgit Meyer en Maruška Svašek publiceerden de bundel 'Creativity in Transition: Politics and Aesthetics of Cultural Production Across the Globe'.
Bootvluchtelingen © iStockphoto.com/jcarillet
5 juli 2016
In het tweede deel van de reeks Ethische annotaties zet het Ethiek Instituut uiteen welke morele verantwoordelijkheden de EU heeft tegenover vluchtelingen.
22 juni 2016
Dit themanummer is gebaseerd op het Europese onderzoeksproject 'Iconic Religion', waarin Birgit Meyer een van de hoofdonderzoekers is.
Boek 'Moderne filosofen over kunst'
14 april 2016
Rob van Gerwen laat in dit boek zien hoe de discussie over de aard en het belang van de kunst sinds de 18e eeuw verschuift.
7 maart 2016
In hun nieuwe boek onderzoeken Gerhard Bos en Marcus Düwell onze morele verantwoordelijkheden met betrekking tot de mensenrechten van toekomstige generaties.
23 februari 2016
Het boek 'The end of animal life: a start for ethical debate' bespreekt de ethische theorie en praktijk bij het doden van dieren.
Boek 'Paradise and Hell in Islamic Traditions'
10 december 2015
In zijn nieuwe boek behandelt Christian Lange de Islamitische tradities van denken over het hiernamaals.
© iStockphoto.com/Jirsak
7 december 2015
In de nieuwe reeks 'Ethische annotaties' deelt het Ethiek Instituut wetenschappelijke inzichten over actuele onderwerpen met een breed publiek.
18 oktober 2015
In haar nieuwe boek onderzoekt Birgit Meyer Ghanese videocultuur in relatie tot het Christendom.
5 oktober 2015
Deze bundel onder redactie van Christian Lange is de eerste omvangrijke analyse van hellevoorstellingen in de islam.
24 september 2015
'Muslime im Zwischenkriegseuropa' door Mehdi Sajid, en 'Muslims in Interwar Europe' door Bekim Agai, Umar Ryad en Mehdi Sajid (red.).
18 september 2015
Een bundel ter ere van Bob Becking over onbevooroordeelde studie van de bijbel.
18 september 2015
In dit boek gaat Bob Becking na waarom dit fabeldier tot op de dag van vandaag zo tot de verbeelding spreekt.

Pagina's

RSS