Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

© iStockphoto.com/chombosan
16 oktober 2017
? In het Filosofisch Café van 10 oktober 2017 deelde logicus dr. ir. Jan Broersen zijn visie op auto's die zelf keuzes maken.
6 oktober 2017
In dit boek schetst Christian Lange een veelkleurig portret van Mohammed, de profeet van de islam, en geeft antwoord op een aantal prangende vragen.
© iStockphoto.com/kharps
6 oktober 2017
Volgens sommigen duidt islamitisch extremisme erop dat de islam een reformatie nodig heeft. Maar die is al anderhalve eeuw bezig, zegt Joas Wagemakers in het ND
RSS

Agenda

© iStockphoto.com/Egypix
19 oktober 2017 09:30 - 20 oktober 2017 17:00
Ter gelegenheid van het jubileum van het Nederlands Genootschap voor Godsdienstwetenschap reflecteren religiewetenschappers op verleden en toekomst van het veld
© iStockphoto.com/Nilvarda
26 oktober 2017 18:00 - 28 oktober 2017 14:00
De conferentie is gerelateerd aan het project Contested Privates: the oppositional pairing of religion and homosexuality in public debates in the Netherlands
Abuja Central Mosque. Photo: Murtala Ibrahim
30 oktober 2017 12:45 - 13:45
Op 30 oktober 2017 verdedigt Murtala Ibrahim zijn proefschrift.
RSS