Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

8 november 2018
Op 5 oktober is het boek 'Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen' van Rob van Gerwen verschenen.
5 november 2018
Afgelopen maand verscheen het boek 'Capabilities in a Just Society', waarin dr. Rutger Claassen de vraag stelt wanneer een samenleving rechtvaardig is.
© iStockphoto.com
1 november 2018
Op 1 november verscheen een artikel in De Telegraaf waarin prof. dr. Daniel Cohnitz vertelt over het gevaar van complotdenken.
RSS

Agenda

Foto: Ivar Pel
20 november 2018 14:30 - 15:30
Op 20 november verdedigt Edwin van der Zande zijn proefschrift 'Life Orientation for Professionals'.
20 november 2018 15:30 - 17:00
Jip van Besouw (Vrije universiteit Brussel) en Teun Tieleman (Universiteit Utrecht) zijn sprekers.
Relieken, Armreliquarium met reliek van H. Lucia. Bron: catharijneconvent.nl
29 november 2018 14:00 - 15:00
Op 29 november geeft dr. Janneke Raaijmakers een lezing over middeleeuwse relieken naar aanleiding van de tentoonstelling 'Relieken'.
RSS