Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

© iStockphoto.com
19 november 2019
Op 16 november was Ingrid Robeyns te gast bij Jort Kelder op NPO Radio 1, die haar ondervroeg over welvaart en macht.
© iStockphoto.com
12 november 2019
Dr. Pooyan Tamimi Arab schreef op Wetenschap.nu over de genuanceerde kwestie van wijnconsumptie in de islamitische wereld.
12 november 2019
Afgelopen maand publiceerde Brill "Among Digitized Manuscripts. Philology, Codicology, Paleography in a Digital World" door dr. Cornelis van Lit.
RSS

Agenda

De Bartholomeusnacht (1572). Bron: Wikimedia/Musée cantonal des Beaux-Arts
28 november 2019 10:00 - 29 november 2019 16:00
Op 28 en 29 november vindt er een seminar plaats over 'dingen' binnen conflict, gezien vanuit religiewetenschap.
 jock+scott / photocase.com
3 december 2019 20:15 - 22:00
Volgens filosoof Naomi Kloosterboer zijn onze gedachten en emoties meer dan het gevolg van een proces in ons brein. Hoe moeten we ze dan wél begrijpen?
Prof. dr. Mauro Bonazzi. Foto: Ed van Rijswijk
4 december 2019 16:15 - 18:15
Op 4 december geeft prof. dr. Mauro Bonazzi zijn oratie als facultair hoogleraar Geschiedenis van de antieke en middeleeuwse wijsbegeerte.
RSS