Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

Prof. dr. Christian Lange en prof. dr. Ingrid Robeyns
19 april 2018
Lidmaatschap van de KNAW is in Nederland een groot eerbetoon voor een wetenschappelijke carrière.
KNAW logo met papieren poppetiesketting
19 april 2018
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft acht Utrechtse wetenschappers benoemd tot KNAW-lid.
© iStockphoto.com
13 april 2018
Blog van Daan Beekers, antropoloog en postdoctoraal onderzoeker binnen het project Religious Matters in an Entangled World aan de Universiteit Utrecht.
RSS

Agenda

Church of Pussy Riot Bron: Wikimedia/ericzim
1 mei 2018 19:15 - 22:00
Mariecke van den Berg en Anne-Marie Korte bespreken Elisabeth Ohlsons ‘Ecce Homo’ en ‘Punkgebed’ van Pussy Riot. Waarom zijn deze kunstuitingen controversieel?
8 mei 2018 20:15 - 22:00
Hoe is het mogelijk dat China een nationaal puntensysteem invoert om gedrag te beoordelen? Filosoof Dascha Düring legt het uit.
© iStockphoto.com
18 mei 2018 16:15 - 17:30
Kan een groep collectief verantwoordelijk zijn terwijl geen enkel groepslid individueel verantwoordelijk is? Dat onderzocht Hein Duijf in zijn proefschrift.
RSS