Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

13 september 2018
In juli 2018 verscheen het boek 'Sense and Essence. Heritage and the Cultural Production of the Real', samengesteld door Birgit Meyer en Mattijs van de Port.
© iStockphoto.com
12 september 2018
Zijn er grenzen aan rijkdom? En zo ja, wordt rijkdom als een probleem gezien door Nederlanders?
6 september 2018
Dit boek verkent ecologische duurzaamheid als een kwestie van mensenrechten en onderzoekt wat onze verantwoordelijkheden op lange termijn kunnen zijn.
RSS

Agenda

Image A - John Schuster. Image B - Descartes’ on Novae and Variable star formation Principles, III, arts. 105-114
25 september 2018 15:30 - 17:00
Op 25 september houdt John A. Schuster een lezing tijdens het Descartes Centre History of Science colloquium.
© iStockphoto.com/MilosMalinic
27 september 2018 09:00 - 28 september 2018 17:00
De conferentie wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het Max Planck Institute for the Study of Religious and Ethnic Diversity.
9 oktober 2018 20:15 - 22:00
De wereld hangt van toevalligheden aan elkaar. Jeroen Hopster neemt je mee in zijn denken over toeval, onvermijdelijkheid en de schoonheid daarvan.
RSS