Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

© iStockphoto.com/Oleg Zabielin
24 mei 2017
Dr. Joas Wagemakers spreekt met Trouw (23 mei 2017) over de ethiek van IS naar aanleiding van de aanslag in Manchester.
Hayat Ahlili MA
11 mei 2017
Hayat Ahlili blogt over haar onderzoek naar een middeleeuwse moslimgeleerde
© iStockphoto.com/hdagli
8 mei 2017
De landelijke onderzoekschool OIKOS krijgt 18,8 miljoen euro van NWO om onderzoek te doen naar succesvolle innovatie.
RSS

Agenda

© RachidH
2 juni 2017 13:15 - 17:15
Het symposium vindt plaats op 2 juni en verkent de samenlevingsvormen tussen christenen en moslims in het publieke domein.
Immanuel Kant (1724–1804) Source: Wikimedia Commons
21 juni 2017 12:45 - 14:00
In zijn proefschrift bestudeert Peter Sperber de vroege receptie (ca. 1800) van Kants filosofie, waarin psychologie een belangrijke rol speelde.
© iStockphoto.com/jcarillet
27 juni 2017 20:00
Op dinsdag 27 juni zal Joas Wagemakers een lezing houden voor het Utrecht Religie Forum over achtergronden en de rituele praktijk van het salafisme.
RSS