Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

© iStockphoto.com
10 december 2019
Op 26 november schreef Fergus Green een opiniestuk voor de Australische Financial Review over 'Australia's dirty great secret': fossiele brandstoffen.
logo european research council
10 december 2019
De European Research Council heeft de nieuwe ERC Consolidator Grants uitgereikt: de Universiteit Utrecht krijgt zes van deze beurzen, het UMC Utrecht één.
Prof. dr. Rutger Claassen. Foto: Ed van Rijswijk
10 december 2019
Met een ERC Consolidator Grant is een bedrag van twee miljoen euro per stuk gemoeid, waarmee een onderzoeksgroep vijf jaar lang onderzoek kan doen.
RSS

Agenda

17 december 2019 15:30 - 19:00
Op 17 december is de speciale kersteditie van het Descartes Centre Colloquium gevuld met acht praatjes.
© iStockphoto.com
7 januari 2020 19:30 - 21:30
Ingrid Robeyns verzorgt op 7 en 14 januari 2020 een cursus met als thema “Is extreme rijkdom onwenselijk, en zo ja, waarom?”.
© iStockphoto.com
14 januari 2020 19:30 - 21:30
Ingrid Robeyns verzorgt op 7 en 14 januari 2020 een cursus met als thema “Is extreme rijkdom onwenselijk, en zo ja, waarom?”.
RSS