Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

© iStockphoto.com
16 mei 2018
Donald Trump stapte vorige week namens de VS uit de Iran-deal. Wat betekent dit voor de gewone bevolking van Iran?
© iStockphoto.com/BraunS
26 april 2018
Op het rapport van de Onderwijsinspectie volgt een weinig constructieve discussie, zegt Saro Lozano Parra. Terwijl er juist energie en samenwerking nodig is.
Prof. dr. Christian Lange en prof. dr. Ingrid Robeyns
19 april 2018
Lidmaatschap van de KNAW is in Nederland een groot eerbetoon voor een wetenschappelijke carrière.
RSS

Agenda

30 mei 2018 08:30 - 31 mei 2018 13:00
Op 30 en 31 mei vindt het jaarlijkse Dutch Seminar in Early Modern Philosophy plaats in Utrecht.
Scots International Church in Rotterdam. Bron: still YouTube
6 juni 2018 16:15 - 17:30
In zijn proefschrift onderzoekt Robert Calvert nieuwe manieren om migrantenkerken of internationale kerken te beschrijven en te begrijpen.
© iStockphoto.com
11 juni 2018 10:30 - 11:45
Wilbert van Saane laat zien dat de relatie tussen Indonesische en Nederlandse protestanten gekenmerkt wordt door moeizame groei in gelijkheid en wederkerigheid.
RSS