Maatschappelijk betrokken onderwijs en onderzoek

Het departement Filosofie en Religiewetenschap is de thuisbasis van wetenschappers op het terrein van filosofie en religiewetenschap, alsmede van de School Liberal Arts. Daarnaast huisvest het departement het Ethiek Instituut. De onderzoekers bestuderen een breed scala aan onderwerpen: van wijsbegeerte tot christendom, islam en andere religieuze en seculiere tradities.

Binnen het departement is er een sterke focus op onderzoek. De medewerkers streven ernaar omvangrijke samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere onderzoekers uit andere disciplines en met het publieke domein. Deze nadruk op interdisciplinair en maatschappelijk betrokken onderzoek vindt ook zijn weerslag in de hoge kwaliteit van de onderwijsprogramma’s van het departement.

De onderzoekers en docenten van het departement zijn te vinden op Janskerkhof 13A, midden in het historische centrum van Utrecht. Kijk bij Contact voor verdere adres- en contactinformatie.

Nieuws

24 juni 2019
Eric Ottenheijm vertelt in het Reformatorisch Dagblad over zijn onderzoek naar de parabels van Jezus en rabbijnen uit het vroege jodendom.
© iStockphoto.com/stockstudioX
20 juni 2019
Marcus Düwell spreek zich uit over de vraag of we morele plichten hebben ten opzichte van toekomstige generaties om iets aan klimaatverandering te doen.
Vlag Universiteit Utrecht
27 mei 2019
De Universiteit Utrecht heeft vier zogeheten focusgebieden aangewezen waarin in totaal €1,6 miljoen wordt geïnvesteerd.
RSS

Agenda

© iStockphoto.com
24 juni 2019 - 26 juni 2019
Ter afsluiting van het parabelproject wordt de internationale slotconferentie 'Power of Parables: Narrating Religion in Late Antiquity' georganiseerd.
Steven Anderson
25 juni 2019 14:30 - 17:00
De Universiteit Utrecht en het Netwerk Recht en Religie een studiemiddag over de juridische toelaatbaarheid van het weren van haatpredikers.
Sol Lumen, artwork by Yvette Mattern, photo by Ivar Pel
8 juli 2019 16:15 - 17:15
Op 8 juli 2019 verdedigt Marco Derks zijn proefschrift over de beeldvorming over homoseksualiteit en christelijke religie in hedendaagse publieke debatten.
RSS