Samenwerken

De filosofen en religiewetenschappers van de Universiteit Utrecht worden bij vele sociale, politieke en economische vraagstukken ingezet als adviseurs, onderzoekers of docenten. Filosofen verhelderen de structuur bij projecten en brengen assumpties in kaart, omdat zij de vragen stellen waar anderen aan voorbij gaan. Zoek je een betrouwbare en objectieve bron over religie in heden en verleden? Dan zijn onze religiewetenschappers beschikbaar. Zowel filosofen als religiewetenschappers geven regelmatig lezingen over hun projecten, verzorgen trainingen voor professionals en nemen plaats in adviescommissies en klankbordgroepen.

Utrechts Filosofisch Café

Elke maand vindt in Utrecht het Filosofisch Café plaats, in Café De Tussentijd op Janskerkhof 24. Filosofen van Nederlandse en soms internationale universiteiten vertellen in het Filosofisch Café over hun onderzoek en gaan in gesprek met de aanwezigen. Onderwerpen variëren van vrije wil tot melancholie en van technologie tot klimaatethiek.

Utrecht Religie Forum

Het Utrecht Religie Forum organiseert lezingen, debatavonden en panelgesprekken voor een breed publiek. In deze laagdrempelige lezingen vertellen onze religiewetenschappers over hun recente onderzoeksresultaten, met thema's die reiken van de islam tot boeddhisme, van Zimbabwe tot Zweden, van antropologisch veldwerk tot scripturale studies: er komt van alles voorbij. Wilt u een thema voordragen voor een van onze debatavonden of zoekt u een workshop of cursus op maat, neem dan contact op met Erik Meinema (e.h.meinema@uu.nl).

In de media

Utrechtse filosofen en religiewetenschappers leveren regelmatig bijdragen over actuele onderwerpen aan kranten, tijdschriften, televisie- en radioprogramma’s en blogs (o.a. Bij Nader InzienSociale VraagstukkenCrooked TimberReligious MattersUtrecht Religie ForumBeyond Sharia).