Jaaroverzicht en jaarrekeningen

2022

Cover van jaarverslag met tekst: Jaaroverzicht 2022 Utrechts Universiteitsfonds

In 2022 waren de pandemie en bijbehorende maatregelen nog voelbaar in onze activiteiten. Het liep nog geen storm op fysieke activiteiten, maar ondertussen merkten we wel een enorme steun en trouw van onze donateurs. We zijn hier ontzettend dankbaar voor.

Helaas kenmerkte 2022 zich ook door de oorlog die sinds februari van dat jaar in Oekraïne woedt. Dankzij alle giften die wij hebben mogen ontvangen, kunnen wij wetenschappers en studenten ondersteunen. Zo ook onze studenten die door de oorlog in acute financiële problemen zijn geraakt, zij worden geholpen vanuit het Noodfonds voor studenten.

In dit Jaaroverzicht nemen we u verder mee in een onderzoek dat mede mogelijk gemaakt wordt door donaties. Het project Horse-Power van de faculteit Diergeneeskunde onderzoekt de impact van interactie tussen paarden en veteranen met PTSS, en de invloed op beiden. In het jaar in cijfers zien we onder andere dat onze alumni ruim €193.000 doneerden aan de vier projecten van de Doorgevencampagne van 2022: Onderzoek naar biodiversiteit in de Botanische Tuinen, Gratis onderwijs voor vluchteling-studenten, Het Utrechts Universiteitsfonds beurzenprogramma en One-Health onderzoek.

Lees het complete Jaaroverzicht 2022. Als u eerdere jaarverslagen wilt ontvangen, neem dan contact met ons op.

Lees het Jaaroverzicht 2022

Beleggingsstatuut Utrechts Universiteitsfonds

Download het Beleggingsstatuut

Investment Charter Utrecht University Fund

Download het beleggingsstatuut in het Engels