Noodfonds voor studenten in acute nood

Steun Utrechts studenten uit Oekraïne, Rusland en Belarus

Wil je iets doen voor studenten in nood? Het Utrechts Universiteitsfonds zet haar Noodfonds in voor studenten die getroffen zijn door oorlog, politieke situatie in het thuisland, ziekte of gewoon door heel veel pech. Daardoor kunnen zij in acute financiële problemen komen waardoor ze niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De universiteit helpt en steunt hen waar mogelijk, met een bescheiden bijdrage waarmee in de eerste acute financiële nood voorzien kan worden. De hulp van onze academische gemeenschap hebben we daarbij hard nodig. Doneren aan het Noodfonds kan via het crowdfundingsplatform van de universiteit.

Academische gemeenschap is solidair

Deze studenten maken deel uit van onze academische gemeenschap en mogen niet de dupe worden van beslissingen in het thuisland of andere onvoorziene omstandigheden. Vele studenten, alumni en vrienden van onze universiteit droegen al bij, honderden donaties kwamen al binnen. “Ik hoop dat deze donatie een klein beetje helpt en ik leef mee met al de studenten, medewerkers en hun families die de gevolgen van deze vreselijke oorlog ondervinden”, schrijft een van hen. Een ander: “It will be better tomorrow, don't give up.” Help ook mee en doneer.

Het Utrechts Universiteitsfonds

Stichting Utrechts Universiteitsfonds, opgericht door alumni, werft en beheert filantropische giften voor de universiteit, onderzoek en onderwijs. Meer informatie uu.nl/doneren.

Doneer aan het noodfonds

Hieronder vind je antwoorden op vragen rond het Noodfonds.