Bestuur en directie

Het bestuur van het Utrechts Universiteitsfonds wordt gevormd door alumni van de Universiteit Utrecht, met daarnaast een lid van het College van Bestuur en een hoogleraar. Bestuursleden verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en ontvangen geen bezoldiging.

Mr. Lodewijk Hijmans van den Bergh, voorzitter

Lodewijk Hijmans vd Bergh

Lodewijk Hijmans van den Bergh (1963) is alumnus Nederlands Recht (1982-1988). Hij is commissaris bij ING, Heineken en Hal Holding. Lange tijd was hij partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij na zijn studie zijn carrière als advocaat was begonnen. Tevens is hij voormalig lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Ahold N.V.

Mr. Maurice Unck, vice-voorzitter

Maurice Unck (1974) is alumnus Nederlands Recht. Sinds 2024 is Maurice Unck directeur van Mail Nederland, het postbedrijf van PostNL. Hiervoor werkte hij als Algemeen Directeur/CEO van vervoersbedrijf RET. Hij heeft een lange staat van dienst in de OV-sector, onder andere als lid van de Raad van Bestuur van NS. Tijdens zijn loopbaan deed hij vervolgstudies aan INSEAD en Nyenrode Business Universiteit.

Naast zijn hoofdfunctie is Unck actief in verschillende toezichthoudende rollen, waaronder vice voorzitter van de Raad van toezicht Albeda College (MBO), lid van de Raad van toezicht Franciscus Gasthuis & Vlietland en lid van de Raad van Commissarissen Reisinformatiegroep 9292. 

Mr. Ernestine Schimmelpenninck

Ernestine Schimmelpenninck portret

Ernestine Schimmelpenninck (1962) is alumnus Rechtsgeleerdheid. Zij is directeur vermogensbeheer bij Fair Capital Partners. Ze werkt vanuit de overtuiging dat bewust en verantwoord investeren nodig zijn om een betere toekomst mogelijk te maken. Ze startte haar carrière bij ABN AMRO en werkte daarna onder meer voor Rabobank, Schretlen & Co, IBS Capital Management en consultancybureau KplusV. Ze was eerder bestuurslid bij Stichting Haëlla Vermogensbeheer.

Prof. dr. José van Dijck

José van Dijck

Prof. dr. José van Dijck (1960) is universiteitshoogleraar Media en digitale samenleving aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek gaat over media, sociale media en mediatechnologieën. Van Dijck studeerde literatuurwetenschap en Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1985) en promoveerde in 1992 aan de Universiteit van Californië, San Diego (UCSD). In 2001 werd ze benoemd tot hoogleraar aan de UvA. Van 2015 tot 2018 was ze president van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW). Van Dijck bekleedt diverse nevenfuncties. Zo is ze columnist van Het Financieele Dagblad en voorzitter van het bestuur van Stichting De Groene Amsterdammer.

Prof. dr. Anton Pijpers

Anton Pijpers

Anton Pijpers (1958) is sinds 1 oktober 2017 voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

Na zijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht werkte Pijpers als dierenarts. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht en werd in 1993 benoemd tot hoogleraar. Tussen 2000 en 2009 verliet hij de universiteit en was hij algemeen directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren. In 2009 keerde hij terug als decaan van de faculteit Diergeneeskunde. In 2014 werd hij vice-voorzitter van het College van Bestuur. 

Drs. Paul Stamsnijder

Paul Stamsnijder

Paul Stamsnijder (1968) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij is oprichter en managing partner van de Reputatiegroep, een strategisch corporate communicatiebureau. Hij adviseert bestuurders, toezichthouders en (communicatie)directeuren in strategische veranderingen en samenwerkingstrajecten. Daarnaast is hij actief als toezichthouder in de zorg. Hij schreef diverse boeken, onder meer over stakeholdermanagement. Naast zijn werk bij de Reputatiegroep is Stamsnijder actief in diverse raden van toezicht, onder meer van het Liliane Fonds en de Kwadrantgroep. Ook is hij voorzitter van de reünistenvereniging van het Utrechtsch Studenten Corps.

Directie: Margot van Sluis-Barten, MSc

Margot van Sluis-Barten

Margot van Sluis-Barten is directeur van het Utrechts Universiteitsfonds en tevens hoofd Relatiemanagement van de Universiteit Utrecht. De directeur en de medewerkers van het bureau van het Utrechts Universiteitsfonds zijn in dienst van de Universiteit Utrecht. Op hen is de CAO van de vereniging van Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten van toepassing.