Fonds Hofvijverkring

Doel: bevorderen Utrechts wetenschappelijk onderzoek en toekennen onderwijsbeurzen aan specifieke onderwerpen
Opgericht door: alumni uit Den Haag en regio

Bijdragen aan dit fonds? Dat kan bijvoorbeeld door een eenmalige gift over te maken of door periodiek te schenken. Of klik op de doneerbutton om direct te doneren via Tikkie.

Informatie over hoe te doneren
Doneer direct via Tikkie

Een aantal alumni uit Den Haag en omstreken nam in 2014 het initiatief om een geefkring op te richten met als doel het Utrechts wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te ondersteunen. Inmiddels bestaat de Hofvijverkring uit meer dan 50 leden. Sinds de oprichting heeft het fonds ruim 150.000 euro bijgedragen aan Utrechts wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidies?

Projecten over actuele thema’s die behoefte hebben aan additionele financiering om grotere impact te realiseren. De leden van de kring zijn nauw betrokken bij de selectie van de onderwerpen die worden voorgedragen voor hun steun.

De Hofvijverkring steunt het programma Regeneratieve Geneeskunde. Dit programma heeft de komst van zeven visiting scientists mogelijk gemaakt. Zij deden onderzoek naar de regeneratie van weefsels voor botten en gewrichten, hart en vaten, nieren en lever en voor de transplantatie van stamcellen.

Daarnaast steunt de Hofvijverkring ook talentvolle promovendi die onderzoek doen naar maatschappelijk relevante thema’s. Zij komen in aanmerking voor een Hofvijverkring fellowship.