Voordelen en kortingen

Alumni-ubbinnenstad27_385x257
Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Universiteitsbibliotheek

Vriendenpashouders maken gratis gebruik van de bibliotheekcollecties en van alle algemeen toegankelijke voorzieningen in de bibliotheek.* Op vertoon van de Vriendenpas en een geldig legitimatiebewijs, krijgt u een lenerspas t.w.v. €50,- van de UB met een login code. Hiermee kunt u fysiek materiaal lenen. Om toegang te krijgen tot de digitale collecties heeft u een gast-Solis-id nodig. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Universiteitsbibliotheek.

*Helaas is het niet mogelijk om vanuit huis toegang te krijgen tot de bibliotheekcollecties omdat de uitgeverslicenties van de UB dit niet toelaten.

Universiteitsbibliotheek Utrecht
Heidelberglaan 3 (Utrecht Science Park) / Drift 27 (binnenstad)
Telefoon: (030) 253 6115
E-mail: bibliotheek@uu.nl
Website: www.uu.nl/bibliotheek

Ook tijdens tentamenperioden collectie raadplegen
Tijdens de tentamenperioden zijn studieplekken voorbehouden aan studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. De overige bibliotheekdiensten blijven beschikbaar voor alle bezoekers en dus ook voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds. U kunt zich melden bij de servicebalie in de bibliotheek wanneer u de collectie wilt raadplegen. Met de lenerspas - gratis voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds - kunt u ook tijdens tentamenperioden items lenen. Bekijk de website van de Universiteitsbibliotheek voor actuele informatie over tentamenperiodes.

Alumni-ohra_385x257
OHRA

OHRA

Het Utrechts Universiteitsfonds heeft met OHRA een collectief contract afgesloten dat volop mogelijkheden biedt, voor zowel auto- als zorgverzekering.

Nieuwsgierig?

Kijk op de website van OHRA, of bel (026) 4004040. Hier vindt u uitgebreide informatie over de OHRA Autoverzekering, Zorgverzekering, de aanvullende zorgverzekeringen en de collectieve voordelen. Studentvrienden kunnen terecht op de website met korting voor UU-studenten.

Trouwe klant?

Bent u al bij OHRA verzekerd? Dan bent en blijft u goed verzekerd. Ook u profiteert van de nieuwe Meegroeiservice én de collectiviteitsvoordelen.
Wijzigingen kunt u eenvoudig zelf doorvoeren via MijnOhra.

SUAS

SUAS

SUAS is onderdeel van Schouten & Nelissen en is sinds 1980 het toonaangevende opleidings- en adviesbureau voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Met de website SUAS.nl wordt het startsein gegeven voor een nieuw merk waarmee iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf verder te ontplooien. SUAS verandert op die manier mee met de maatschappij, de arbeidsmarkt en de subsidiemogelijkheden. Hierdoor is in de afgelopen jaren de vraag naar praktijkcursussen en geaccrediteerde opleidingen verveelvoudigd.

Alumni-activehrm_385x257
Active HRM

De PITstop van Active HRM

Weet je eigenlijk niet goed wat je wilt? Loop je vast in je baan? Heb je het gevoel niet toe te komen aan de dingen die je echt wilt doen? Heb je het gevoel geleefd te worden?

De PITstop helpt je hierbij. Het geeft meer inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil. Door meer inzicht te hebben in je Persoonlijkheid (P), Interesses (I) en Talenten (T) wordt de basis gelegd om uiteindelijk een belangrijke keuze te maken die bij je past.

Voor Vrienden wordt de PITstop aangeboden voor 249 euro (incl. BTW).

Zie de website voor meer informatie over de PITstop en Active HRM.

Alumni-topselectgroep_385x257
Topselect Groep

Topselect Groep

Loopbaanadvies bij Topselect Groep

Voor afgestudeerden van de Universiteit Utrecht die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan heeft Topselect een begeleidingstraject samengesteld. Doel is inzicht te krijgen welk soort baan bij je past en je te faciliteren bij het zoeken naar deze baan. Houders van een Vriendenpas krijgen 10% korting op een persoonlijkheidstest, beroepskeuzetest, job- en Loopbaancoaching en e-coaching.

Voor meer informatie zie de website van Topselect of mail naar info@topselectgroep.nl o.v.v. alumnipas UU.

GORTcoaching
GORTcoaching

GORTcoaching

GORTcoaching is een coachbureau gespecialiseerd in loopbaanadvies, stress & burnout, ondernemersvragen en persoonlijke ontwikkeling. GORTcoaching is ontstaan uit liefde voor het vak en gegroeid door tevreden klanten die voor een eerlijke prijs een inspirerend coachtraject hebben doorlopen. 

Om onze samenwerking met het Utrechts Universiteitsfonds (U-fonds) te vieren, krijgen alle Vrienden van het U-fonds 30 minuten korting op een coachtraject (ter waarde van €49,50 inclusief btw). Plan eerst een gratis oriëntatiegesprek zodat je zeker weet dat je de coach kiest die het beste bij je past. De korting wordt vervolgens verrekend bij het tweede vervolggesprek.

Bekijk de website voor meer informatie.

Alumni-parnassoscultuurcentrum_385x257
Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos Cultuurcentrum is hét cultuurcentrum van Universiteit Utrecht. Alumni van de UU in het bezit van een Vriendenpas kunnen met korting deelnemen aan een cursus bij Parnassos (tariefgroep 2). Het cursusaanbod van Parnassos is groot en gevarieerd: beeldende kunst, muziek, dans, theater en fotografie maar ook grafische vormgeving, algemene muziekleer, yoga en breien.

Maar er is méér te doen bij Parnassos! Naast het vaste cursusaanbod verzorgt Parnassos ook workshops op maat, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeestje. In de binnenstad kun je gebruik maken van repetitieruimtes en 's avonds kun je in de bar terecht voor een drankje. Er zijn regelmatig live-concerten in de bar.

Kijk voor de actuele openingstijden, het uitgebreide cursusaanbod, de agenda en overige informatie op de website

tekstlogo: Sportcentrum Olympos Utrecht
Sportcentrum Olympos Utrecht

Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos is het sportcentrum van de Universiteit Utrecht en heeft het breedste sportaanbod van de provincie Utrecht. Met de speciale OlymPas heb je vrijwel onbeperkt en flexibel toegang tot ruim 40 verschillende sporten.

Zo kun je met de OlymPas onbeperkt:

  • vrij trainen in de Olympos fitness, inclusief persoonlijk schema, core strength en circuittraining;
  • vrij trainen in de tweede fitness- en krachtsportlocatie Kratistos (in de P+R naast Olympos);
  • deelnemen aan alle groepslessen (zoals yoga, pilates, spinning, bootcamp enz, ruim 65 lessen per week);
  • vrij squashen, vrij tennissen;
  • kennismaken met klimmen, je klimvaardigheidsbewijs halen en vrij klimmen op buitenklimwand Kalymnos;
  • deelnemen aan cursussen (zoals hardlopen, squash, volleybal, tennis, krachttraining, etc);
  • deelnemen aan de voetbalcompetities, tennis- en squashladder;
  • last minute accommodatie huren.   

Alumni van de UU kunnen de OlymPas met korting (tarief B) aanschaffen op vertoon van een geldige Vriendenpas en een legitimatiebewijs. De OlymPas kost dan €270,- per jaar of €27,- per maand. 

Bekijk de website van Olympos voor meer informatie over de OlymPas en actuele roosters.

Alumni-georeizen_385x257
Stichting Georeizen

Alumnireizen bij Stichting Georeizen

Stichting Geowetenschappelijke Activiteiten - kortweg Georeizen - biedt Vrienden van het U-fonds interessante korting op nog interessantere reizen! Een unieke kans om een bijzondere reis te maken en tegelijkertijd andere alumni te ontmoeten.

Onder begeleiding van (oud) Aardwetenschappers bezoekt u geologisch interessante gebieden in binnen- en buitenland waar je als 'gewone' toerist vaak niet komt. Daarnaast zijn er inspirerende dagexcursies in Nederland en vlak over de grens. De kortingsregeling verschilt per reis en kunt u op onze website opvragen via Contact.

Lees verder over alumnireizen.

Alumni-facultyclubhelios_385x257
Faculty Club Helios

Faculty Club Helios

De Faculty Club, de Huiskamer van de Universiteit Utrecht, telt meer dan 2.000 leden, allemaal medewerkers en afgestudeerden van de universiteit. Vriendenpashouders (die niet in dienst zijn van de universiteit) betalen jaarlijks geen 65, maar 45 euro.

Als lid van de Faculty Club kunt u met uw gasten lunchen, dineren, borrelen, vergaderen of genieten van een lezing of wijnproeverij. Tevens biedt het lidmaatschap toegang tot de Faculty Clubs van Amsterdam, Leiden, Twente en verschillende clubs in onder andere het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Mail voor meer informatie naar drs. Sandy van Heerde via s.vanheerde@uu.nl of bekijk de website.

Alumni-universiteitsmuseumutrecht_385x257
Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum

Vriendenpashouders hebben op vertoon van de pas gratis toegang tot het Universiteitsmuseum en de daaraan verbonden prachtige Oude Hortus (de voormalige botanische tuin van de universiteit).

Bovendien heeft het Universiteitsmuseum een aantal keer per jaar een speciale alumni-aanbieding.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Universiteitsmuseum.

Bekijk de website van het Universiteitsmuseum.

Alumni-botanischetuinenutrecht_385x257
Botanische Tuinen Utrecht

Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen in De Uithof zijn voor Vrienden (op vertoon van de Vriendenpas) gratis toegankelijk.

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Budapestlaan 17, De Uithof, Utrecht
Telefoon (030) 253 1826

Bekijk de website van de Botanische Tuinen.

Alumni-usko27_385x257
Utrechts Studenten Koor en Orkest

Utrechtse muziekgezelschappen

Utrecht kent vele studenten muziekgezelschappen. Het Utrechtsch Studenten Concert, closeharmony koor Dekoor, het Utrechts Blazers Ensemble, strijkorkest Zoroaster en het Utrechts Studenten Koor en Orkest werken mee aan de Vriendenpas. Op vertoon van uw pas kunt u tegen gereduceerd tarief de uitvoeringen van deze gezelschappen bijwonen.

Kijk voor de afzonderlijke programma's en reserveringsmogelijkheden op de websites van:

Het Utrechtsch Studenten Concert
Closeharmony Dekoor
Het Utrechts Blazers Ensemble
Strijkorkest Zoroaster
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest