Minderhoud Fonds

Doel: verlenen beurzen voor prestigieuze studieprojecten of stages van U.V.S.V./N.V.V.S.U.-leden
Opgericht door: het bestuur van de U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Bijdragen aan dit fonds? Dat kan bijvoorbeeld door een eenmalige gift over te maken of door periodiek te schenken. Of klik op de doneerbutton om direct te doneren via Tikkie.

Informatie over hoe te doneren
Doneer direct via Tikkie

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. wil met het Minderhoud Fonds haar leden ondersteunen in hun ontwikkeling en ontplooiing in het kader van hun studie en inspelen op de steeds meer carrièregerichte (studenten)cultuur. Het Minderhoud Fonds is gefinancierd vanuit de nalatenschap van mevrouw Minderhoud, een reüniste van de U.V.S.V., die in 1935 haar studie in Utrecht begon.

Na haar overlijden liet in 2010 liet zij een aanzienlijk bedrag na aan de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Door middel van het fonds heeft het bestuur van de vereniging een passende bestemming gevonden die aansluit bij de –zeker voor haar tijd – ambitieuze carrière van mevrouw Minderhoud. Ook streeft de vereniging ernaar om niet alleen gezelligheid en bestuurs- of organisatorische ervaring te bieden aan de leden, maar hen ook in hun studie te stimuleren.

Wie komen in aanmerking voor beurzen?

Leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. kunnen een aanvraag indienen voor een beurs voor het uitvoeren van een ambitieus en excellent project of stage in het kader van hun studie.