Subsidies voor studenten

Studeren is meer dan het verwerven van relevante kennis. Jonge mensen leggen in hun studietijd een basis voor de rest van hun leven. Dankzij donaties van Vrienden en donateurs is er jaarlijks zo’n 80.000 euro beschikbaar voor subsidies voor activiteiten voor en door Utrechtse studenten.

Wil je subsidie aanvragen?

Studie-, sport- en studentenverenigingen én individuele studenten kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten buiten het reguliere studieprogramma om. Denk aan studiereizen, symposia, culturele en sportieve activiteiten en sociaalmaatschappelijke initiatieven.

Vraag subsidie aan

Ben je Studentvriend?

Een van de voorwaarden om subsidie te kunnen aanvragen is dat je zelf Studentvriend bent van het Utrechts Universiteitsfonds. Gelukkig kost dat maar een tientje per jaar en krijg je ook nog een mooie Utrecht University-hoodie als welkomstcadeau! Wees er snel bij, want op = op!

Word Studentvriend

Dien je aanvraag in bij de studentencommissie

De studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds (STUF) behandelt de subsidieaanvragen. Dit jaar bestaat de studentencommissie uit: Rachel Hogewoning, Lotte van Winsen, Elena Rodriguez, Michael Reinders en Laura te Veldhuis. Heb je advies nodig of heb je nog vragen? Elke vrijdagmiddag van 11:00 tot 15:00 uur is er een spreekuur. Kom langs in kamer 0.36 in het Bestuursgebouw op Heidelberglaan 8 of bel 030 – 2539628 of stuur een mail naar stuf@uu.nl.

De studentencommissie

Ben je een eerste generatie student?

Met het Eerste Generatie Fonds stimuleren we studenten die als eerste uit het gezin gaan studeren het maximale uit hun talenten te halen. Door kleine beurzen te verstrekken, door je te inspireren en door je in gesprek te laten gaan met huidige en voormalige eerstegeneratiestudenten.

Meer over het Eerste Generatie Fonds

Heb je al aan crowdfunding gedacht?

De Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds hebben een online crowdfundingsplatform waarop je zélf geld kunt werven voor je project. Wil je graag advies of tips over crowdfunding? De studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds helpt je graag.

Start je eigen crowdfunding

Een aantal fondsen op naam die gelieerd zijn aan het Utrechts Universiteitsfonds bieden ook mogelijkheden om subsidie of financiering aan te vragen.

Bekijk de fondsen op naam
Overzicht van alle aanvraagformulieren