Subsidies voor studenten

Studeren is meer dan het verwerven van relevante kennis. Jonge mensen leggen in hun studietijd een basis voor de rest van hun leven. Dankzij donaties van Vrienden en donateurs is er jaarlijks zo’n 80.000 euro beschikbaar voor subsidies voor activiteiten voor en door Utrechtse studenten. Daarnaast bieden verschillende Fondsen op Naam ook mogelijkheden tot subsidie voor UU-studenten.

Wil je subsidie aanvragen?

Studie-, sport- en studentenverenigingen én individuele studenten kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten buiten het reguliere studieprogramma om. Denk aan studiereizen, symposia, culturele en sportieve activiteiten en sociaalmaatschappelijke initiatieven.

→ Activiteit of initiatief van een studentenorganisatie?

Ga direct naar subsidie aanvragen bij de Studentencommissie (STUF)

→ Ben je een individuele student?

Lees verder op deze pagina voor meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden van de verschillende subsidiemogelijkheden die het Utrechts Universiteitsfonds biedt.

Ben je Studentvriend?

Een van de voorwaarden om subsidie te kunnen aanvragen is dat je zelf Studentvriend bent van het Utrechts Universiteitsfonds. Gelukkig kost dat maar een tientje per jaar en krijg je ook nog een mooie Utrecht University-hoodie als welkomstcadeau! Wees er snel bij, want op = op!

Word Studentvriend

Subsidie voor extracurriculaire activiteiten

Mag je bijvoorbeeld een congres bezoeken om je scriptie te presenteren? De Studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds (STUF) behandelt subsidieaanvragen voor activiteiten van individuele studenten, waarvoor je geen studiepunten krijgt. Elk jaar vormt een nieuwe groep studenten samen STUF. Je kunt het hele collegejaar door zes weken voor je activiteit een aanvraag bij ons indienen. Heb je advies nodig of heb je nog vragen? Elke vrijdagmiddag van 11:00 tot 15:00 uur is er een spreekuur. Kom langs in kamer 0.36 in het Bestuursgebouw op Heidelberglaan 8, bel 030 – 253 9628 of mail naar stuf@uu.nl.

Subsidie via STUF

Subsidie voor student support

Studenten van de Universiteit Utrecht kunnen in het subsidieportaal een aanvraag indienen. Er zijn twee typen aanvragen (funding programs) waar studenten voor in aanmerking komen: student support aanvragen en overige subsidieaanvragen.

Let op: het subsidieportaal is op dit moment alleen nog in het Engels beschikbaar. Je mag je documentatie wel in het Nederlands aanleveren.

Hoe werkt de portal?

  1. Ga naar de portal
  2. Onder ‘Funding Programs’ kies je het funding program waarvoor jij een aanvraag wil doen. De start en end date geven aan binnen welke periode je je aanvraag kan indienen.
  3. Klik op het funding program waar je een aanvraag voor wil doen en klik op ‘apply’. Als je voor de eerste keer het portal gebruikt, wordt er een account voor je aangemaakt.
  4. Je krijgt een automatisch mailtje (kijk ook in je spam) om een wachtwoord in te stellen.
  5. Daarna kun je inloggen en onder het kopje ‘my applications’ je aanvraag terugvinden en verder indienen.

Funding Program: Student support

Dit zijn aanvragen voor studenten die naar het buitenland willen reizen voor hun studie of financiële steun kunnen gebruiken om hun studie te bekostigen.

Aanvraagperiodes en deadlines

In de onderstaande tabel vind je de aankomende aanvraagperiodes voor een student support aanvraag, inclusief de beschikbare fondsen waar een aanvraag voor kan worden ingediend. Let op: fondsen hebben verschillende criteria voor aanvragen, lees de pagina van het fonds waar je je aanvraag voor wil indienen goed door en zorg ervoor dat de criteria in je aanvraag verwerkt zijn.

Student support (subsidies voor UU-studenten)

Voor studiebeurzen, reisbeurzen buiten het curriculum en andere financiële steun.

Fonds

Datum portal open

Deadline indienen

Uiterste besluitdatum

Genmab Jan van de Winkel Fund10 juni 202410 juli 202426 juli 2024
 
Eerste Generatie Fonds2 september 202413 september 202410 oktober 2024
RechtOpLeren Fonds
Thijs Pollmann reisbeurzen
Aanvragenportal

Funding Program: Other funding requests (Overige subsidieaanvragen)

Heb je een goed initiatief ten behoeve van het studentenleven of de academische gemeenschap, dan kun je hiervoor ook een subsidieaanvraag indienen.

Aanvraagperiodes en deadlines

In de onderstaande tabel vind je de aankomende aanvraagperiodes voor overige subsidieaanvragen (other funding requests), inclusief de beschikbare fondsen waar een aanvraag voor kan worden ingediend. Let op: fondsen hebben verschillende criteria voor aanvragen, lees de pagina van het fonds waar je je aanvraag voor wil indienen goed door en zorg ervoor dat de criteria in je aanvraag verwerkt zijn.

Fonds

Datum portal open

Deadline indienen

Uiterste besluitdatum

Van Oostrom subsidies (Vrienden van de Utrechtse Geesteswetenschappen)

1 november 2024

15 november 2024

9 december 2024

Aanvragenportal

Heb je al aan crowdfunding gedacht?

De Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds hebben een online crowdfundingsplatform waarop je zélf geld kunt werven voor je project. Wil je graag advies of tips over crowdfunding? De studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds helpt je graag.

Start je eigen crowdfunding