Subsidies voor onderzoekers

Ben je onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en werk je aan een project waarvoor je extra financiële middelen wilt werven? Als medewerker van de Universiteit Utrecht kan je in het subsidieportaal een subsidieaanvraag indienen voor je onderzoek of project. Er zijn drie typen aanvragen (funding programs) waar medewerkers voor in aanmerking komen: research & education aanvragen, research visit aanvragen en overige subsidieaanvragen.

Research visit aanvragen

Dit zijn aanvragen die je kunt doen als je als onderzoeker financiële middelen nodig hebt om naar het buitenland te reizen voor je onderzoek of project.

Aanvraagperiodes en deadlines

In de onderstaande tabel staan de aankomende aanvraagperiodes, inclusief de beschikbare fondsen waar een aanvraag voor kan worden ingediend. Let op: fondsen hebben verschillende criteria voor aanvragen, lees de pagina van het fonds waar je de aanvraag voor wilt indienen goed door en zorg ervoor dat de criteria in de aanvraag verwerkt zijn.

Fonds

Datum portal open

Deadline indienen

Uiterste besluitdatum

Global South Impact Fund

1 mei 2024

15 mei 2024

7 juni 2024

Swaantje Mondt Fonds
Hans de Bruijn Fonds
Aanvragenportal

Funding program: Research & education

Dit zijn aanvragen die je kunt doen om wetenschappelijk onderzoek te faciliteren, denk aan het inhuren van onderzoekers, materiaalkosten of het organiseren van een congres.

Aanvraagperiodes en deadlines

In de onderstaande tabel staan de aankomende aanvraagperiodes, inclusief de beschikbare fondsen waar een aanvraag voor kan worden ingediend. Let op: fondsen hebben verschillende criteria voor aanvragen, lees de pagina van het fonds waar je een aanvraag voor wilt indienen goed door en zorg ervoor dat de criteria in de aanvraag verwerkt zijn.

Research & education aanvragen (voor UU-medewerkers inclusief PhDs)

Voor het faciliteren/ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit.

Fonds

Datum portal open

Deadline indienen

Uiterste besluitdatum

 

2 september 2024

13 september 2024

10 oktober 2024

Aanvragenportal

Overige subsidieaanvragen

Heb jij een goed initiatief ten behoeve van het studentenleven of de academische gemeenschap, dan kun je hiervoor ook een algemene subsidieaanvraag indienen.

Aanvraagperiodes en deadlines

In de onderstaande tabel staan de aankomende aanvraagperiodes voor een subsidieaanvraag in de categorie ‘overig’ (other funding requests), inclusief de beschikbare fondsen waar een aanvraag voor kan worden ingediend. Let op: fondsen hebben verschillende criteria voor aanvragen, lees de pagina van het fonds waar je de aanvraag voor wilt indienen goed door en zorg ervoor dat de criteria in de aanvraag verwerkt zijn.

Fonds

Datum portal open

Deadline indienen

Uiterste besluitdatum

Van Oostrom subsidies (Vrienden van de Utrechtse Geesteswetenschappen)

1 november 2024

15 november 2024

9 december 2024

Aanvragenportal

Advies van onze fondsenwervers

Naast het verstrekken van subsidies kan het Utrechts Universiteitsfonds ook helpen bij fondsenwerving anders dan via de reguliere academische geldstromen. Bijvoorbeeld door het adviseren bij en doen van subsidie-aanvragen bij andere vermogensfondsen of door het begeleiden van fondsenwerving bij bedrijven.

Contactgegevens fondsenwervers