Yvoor Fonds

Doel: stimuleren van internationale ontwikkeling van ambitieuze Utrechtse studenten door stimuleren buitenlandervaringen
Opgericht door: mr. Yvonne van Rooy, voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht van 2004 tot met 2012

Bijdragen aan dit fonds? Dat kan bijvoorbeeld door een eenmalige gift over te maken of door periodiek te schenken. Of klik op de doneerbutton om direct te doneren via Tikkie.

Informatie over hoe te doneren
Doneer direct via Tikkie

Het Yvoor Fonds stelt aanmoedigingsbeurzen beschikbaar waarmee studenten een kort studieverblijf in het buitenland kunnen realiseren, bijvoorbeeld als deelnemer aan een Summerschool. Dit fonds op naam is opgericht door mr. Yvonne van Rooy.

Van Rooy studeerde rechten in Utrecht en keerde in 2004 terug als voorzitter van het College van Bestuur. Daarvoor was ze onder meer staatssecretaris van Economische Zaken en lid van het Europees Parlement namens het CDA.

Wie komen in aanmerking voor een beurs?

Studenten van (gezelligheids)verenigingen die binnen of buiten hun vereniging maatschappelijk actief zijn, bijvoorbeeld in besturen of commissies. De cursus die de student in het buitenland volgt, ligt bij voorkeur buiten de eigen discipline, bijvoorbeeld een taalcursus. Op deze manier wordt de student uitgedaagd zijn of haar horizon te verbreden.

In mijn loopbaan heb ik veel profijt gehad van de kansen die ik tijdens mijn studie heb gehad om in het buitenland te studeren. Deze ervaringen en impact gun ik de huidige generatie ook. Bovendien vind ik het belangrijk dat studenten zich ook in de breedte ontwikkelen en niet alleen in de diepte.

Yvonne van Rooy