Stel zelf een fonds op naam in

alumni-MinderhoudfondsOndertekening_385x257

Het Utrechts Universiteitsfonds heeft verschillende fondsen op naam die zijn opgericht door onze donateurs. Aan deze fondsen op naam kun je doneren of juist subsidie aanvragen.

Wat is een fonds op naam?

Kortgezegd is een fonds op naam 'een goed doel binnen een bestaand fonds'. 

Als u zelf een fonds op naam instelt, bepaalt u de naam, de doelstelling en startdatum van het fonds. De toekenning, administratie en verantwoording van de bestedingen uit het fonds besteedt u hiermee uit aan het Utrechts Universiteitsfonds. In het FinanciĆ«le Jaarverslag worden fondsen op naam en bestedingen daaruit apart vermeld. Zo vormt uw fonds een apart en zichtbaar onderdeel van het Utrechts Universiteitsfonds.

Nalatenschap en schenken bij leven

U kunt ook een fonds op naam oprichten door middel van een nalatenschap. Een prachtige manier om een zeer persoonlijke invulling aan uw nalatenschap te geven. Een combinatie van een schenking bij leven en een nalatenschap is ook mogelijk. Regelmatig wordt een fonds op naam bij leven ingesteld dat na overlijden wordt aangevuld vanuit de nalatenschap. Zo kan een fonds op naam ook als u op dit moment nog niet het minimumbedrag van 50.000 euro wilt doneren, toch een interessante mogelijkheid zijn. En heeft u bij leven al plezier van (de bestedingen van) uw fonds.

Meer info over nalaten

Voor meer informatie en persoonlijk advies kunt u contact opnemen met: