Nalaten

Geef om wetenschap voor een betere toekomst

Ook als u er zelf niet meer bent, kunt u veel betekenen voor volgende generaties en bijdragen aan een betere toekomst. Door na te laten aan de wetenschap kunnen nieuwe generaties studenten en onderzoekers aan de Universiteit Utrecht zich ontwikkelen, om zo op hun beurt een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Iedere bijdrage, groot of klein, is zeer welkom. Wij vertellen u er graag meer over.

“Door bij leven een deel van mijn vermogen te bestemmen voor dit doel, beleef ik er zelf nog plezier aan”

Alumnus Peter Koeze

Spreekuur nalaten

Overweegt u een goed doel op te nemen in uw testament? Omdat u wilt bijdragen aan een betere wereld? Met uw erfenis kunt u iets betekenen voor toekomstige generaties. Het Utrechts Universiteitsfonds helpen u er graag bij. Zodat u uw nalatenschap goed kunt regelen.

Elke week op vrijdag van 15:00 uur tot 16:00 uur is er ons ‘spreekuur nalaten’. Telefonisch of via videobellen beantwoordt Robbert Jan Feunekes of Margot van Sluis-Barten al uw vragen. Wat komt er kijken bij nalaten aan een goed doel? Aan welke universitaire doelen kan ik bijdragen? Het spreekuur is wekelijks. U hoeft zich alleen even vooraf aan te melden via rm.secretariaat@uu.nl of 030-2538025.

Ik meld me aan voor het nalaten-spreekuur

Hoe kan ik nalaten?

Nalaten aan niet-familieleden, bijvoorbeeld aan het Utrechts Universiteitsfonds, kan alleen via een notaris en is mogelijk via een legaat of erfenis.

Meer informatie over legaat of erfstelling

Nalaten-folder

Wilt u meer informatie ontvangen over nalaten aan het Utrechts Universiteitsfonds? Vraag onze nalaten-folder aan door uw adresgegevens te mailen naar ufonds@uu.nl

In deze folder staan alle mogelijkheden rondom nalaten en voorbeelden van donateurs die al een nalatenschap hebben ingesteld.

Vraag de nalaten-folder aan

Wat gebeurt er met uw bijdrage?

Als u geeft om wetenschap en wetenschappelijk onderwijs en om die reden nalaat aan het Utrechts Universiteitsfonds, wat gebeurt er dan met uw bijdrage? Er zijn meerdere bestemmingen mogelijk:

U kunt in hoge mate zelf bepalen welke invulling u wilt geven aan deze (combinatie van) doelen. In een persoonlijk gesprek zoeken wij graag samen met u uit hoe de wensen voor uw nalatenschap optimaal tot hun recht kunnen komen.