Nalaten aan de wetenschap

Wat is belangrijk in het leven?

Wie zijn je dierbaar, wat zijn je idealen? Vaak, als mensen wat ouder worden, kijken ze terug op het leven en komen dit soort vragen langs. Herken je dat? Misschien denk je wel eens terug aan je studietijd bij de Universiteit Utrecht, aan wat die jaren je gebracht hebben. Kennis, wijsheid, levenservaring? De start van een loopbaan, vrienden voor het leven? Het zijn jaren vol ervaringen en herinneringen. Jaren die het verschil maken in en voor mensenlevens.

We krijgen ieder jaar weer vragen over nalaten. Vragen die over van alles gaan. Praten over het geven van geld na je dood is geen dagelijkse kost, daarom maken we tijd voor persoonlijk contact.

Nog altijd werkt de UU er hard aan om het verschil te blijven maken. Nieuwe generaties UU’ers werken aan een betere toekomst. Of het nou gaat om geneeskundig onderzoek of oplossingen voor het herstel van de biodiversiteit. Het is belangrijk onderzoek. En daarom helpt het Utrechts Universiteitsfonds onderwijs en onderzoek en steunen we studenten en het studentenleven. Hierbij zijn de bijdragen van onze donateurs onmisbaar.

Help en maak blijvend het verschil

Eén van de manieren van doneren is door het Utrechts Universiteitsfonds op te nemen in je testament. Draag je de UU een warm hart toe en denk je wel eens na over nalaten aan de wetenschap, welke bestemming zou je mee willen geven? Wat vind je belangrijk?

Wat als hij de circulaire economie op gang brengt?

Ralph Temmink

Dr. Ralph Temmink is ecoloog en Universitair Docent bij de Universiteit Utrecht. In 2023 won hij de Agnites Vrolikprijs, die bestaat dankzij een nalatenschap aan het Utrechts Universiteitsfonds. In een interview vertelt hij over zijn onderzoek en wat de steun van de prijs betekent. “Het geeft mij voldoening als mijn onderzoek impact heeft gemaakt.”

Onderzoek gesteund vanuit een nalatenschap