Agnites Vrolikprijs

Erik van Sebille ontvangt de derde Agnites Vrolikprijs
Erik van Sebille ontvangt de Agnites Vrolikprijs uit handen van Lodewijk Hijmans van den Bergh

De Agnites Vrolikprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Utrechts Universiteitsfonds om te laten zien dat de impact van UU-onderzoek belangrijk is en wordt beloond. Er is een geldbedrag van € 50.000,- aan verbonden, bestemd voor extra curriculair onderzoek. De Agnites Vrolikprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. De derde Agnites Vrolikprijs werd uitgereikt tijdens de Opening van het Academisch jaar op 31 augustus 2020.

Nalaten aan de universiteit

Dat is mogelijk gemaakt door de nalatenschap van alumna mevr. Cobi de Bree. In de huidige sterk veranderende samenleving worden particuliere bijdragen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs belangrijker. Steeds vaker kiezen alumni, (oud-)medewerkers of andere betrokkenen ervoor om (een deel van) hun nalatenschap aan een universitair doel toe te kennen. Zo ontving de Universiteit Utrecht ook in 2018 een grote nalatenschap.

Agnites Vrolikprijs

Dr. Agnites Vrolik studeerde wis- en natuurkunde aan de UU en promoveerde hier ook, in 1836. Van 1854 tot 1858 was hij minister van Financiën. Hij was de eerste voorzitter van het Utrechts Universiteitsfonds.