Foto- en filmshoots

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vormen een prachtig decor voor uiteenlopende foto- en filmshoots. Lees hieronder de mogelijkheden en algemene voorwaarden.

Fotograferen en filmen voor privégebruik

Bruidspaar in de Rotstuin

Filmen en fotograferen voor privégebruik is toegestaan in de Botanische Tuinen. De Tuinen worden jaarlijks door vele bruidsparen bezocht voor prachtige trouw- en verlovingsreportages. Hou wel rekening met onze algemene voorwaarden voor fotograferen en filmen. We controleren op de naleving ervan, dus bekijk de voorwaarden goed vóór je bezoek.

Public Relations

Wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen Edwin Pos wijst naar een plant in de Tropische kassen en vertelt daarover terwijl hij wordt geinterview en gefilmd voor het televisieprogramma Vroege Vogels.
Directeur Edwin Pos bij 'Vroege Vogels'

Natuurlijk werken we graag mee aan (journalistieke) producties over de Botanische Tuinen, onze historie, de collectie, het onderzoek en onderwijs dat hier plaatsvindt.

We denken graag met je mee over interviews met onze collega's of opnamen in de Tuinen. Neem contact met ons op via e-mailadres
communicatie.botanischetuinen@uu.nl. Vermeld in je e-mail zoveel mogelijk informatie over je wensen, de voorkeursdatum en tijden, en uiteraard je contactgegevens

Commerciële fotografie en film

Video FC Utrecht

Wil je de Botanische Tuinen gebruiken als decor voor mode-, product- en/of andere commerciële shoots? Dat kan! Hier zijn wel kosten aan verbonden. We stellen graag een offerte voor je op. De hoogte is afhankelijk van je wensen, maar hou rekening met een bedrag vanaf € 500,-.

Interesse? Laat het ons weten via botanische.tuinen@uu.nl. Vermeld in je e-mail zoveel mogelijk informatie over de gewenste shoot, de voorkeursdatum en tijden en uiteraard je contactgegevens.