Foto- en filmshoots

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vormen een prachtig decor voor uiteenlopende foto- en filmshoots. Lees hieronder de mogelijkheden en algemene voorwaarden.

Fotograferen en filmen voor privégebruik

Bruidspaar in de Rotstuin

Het filmen en fotograferen voor privégebruik is toegestaan in de Botanische Tuinen. De Tuinen worden jaarlijks door vele bruidsparen bezocht voor prachtige trouw- en verlovingsreportages. Er gelden algemene voorwaarden waar op wordt gecontroleerd. Neem deze voorwaarden voor het bezoek graag zorgvuldig door.

Public Relations

Wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen Edwin Pos wijst naar een plant in de Tropische kassen en vertelt daarover terwijl hij wordt geinterview en gefilmd voor het televisieprogramma Vroege Vogels.
Directeur Edwin Pos bij 'Vroege Vogels'

Wij staan open voor (journalistieke) producties waarin de Botanische Tuinen centraal staan en een inhoudelijke rol spelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om medewerkers te interviewen over de collectie en historie en/of te filmen wanneer zij aan het werk zijn in de Tuinen. Bij interesse graag contact opnemen met onze communicatiemedewerkers via communicatie.botanischetuinen@uu.nl. Vermeld in je e-mail zoveel mogelijk informatie over de gewenste productie, voorkeursdatum en tijden en uiteraard je contactgegevens.

Commerciële fotografie en film

Video FC Utrecht

Vanaf 1 september 2023 is het mogelijk om de Botanische Tuinen te gebruiken als decor voor mode-, product- en/of andere commerciële shoots. Houd rekening met een tarief vanaf €500,-, afhankelijk van je wensen. Wij stellen graag een passende offerte voor je op. Bij interesse dien je contact op te nemen met ons secretariaat via botanische.tuinen@uu.nl. Vermeld in je e-mail zoveel mogelijk informatie over de gewenste shoot, de voorkeursdatum en tijden en uiteraard je contactgegevens.