Adres & route

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn te vinden op het Utrecht Science Park, in het hart van de Universiteitscampus op ongeveer 5 km vanaf het centrum van Utrecht. De Tuinen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Adres

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Budapestlaan 17
3584 CD  Utrecht

Fiets

Utrecht is verkozen als beste fietsstad ter wereld. De Tuinen liggen op ongeveer 5 km van het centrum van Utrecht en zijn oa. vanaf Utrecht Centraal Station goed met een (OV) fiets bereikbaar. Natuurlijk zijn de Tuinen ook prima op te nemen in een wat langere fietstocht in de prachtige omgeving van Utrecht. Wil je een fietstocht plannen? Dat kan oa. via de fietsrouteplanner van de fietsersbond. Kom je op een elektrische fiets? Hou er graag rekening mee dat het bij ons helaas nog niet mogelijk is de fiets op te laden.

Openbaar vervoer

Reis je via Utrecht Centraal Station? Neem tram 20, 21 of 22 tot halte halte Padualaan, of bus 28 tot halte Botanische Tuinen. Let op, de tram rijdt niet in het weekend. Kijk voor het reizen met het openbaar vervoer via andere locaties op 9292.nl.

Auto

In de omgeving van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekend en op feestdagen gratis en doordeweeks (tussen 7 en 18 uur) betaald toegankelijk zijn. (€0,90 per 30 minuten)

  • Tegenover de ingang van de Tuinen ligt 'Parkeerterrein Budapestlaan' met zijn ingang aan de Princetonlaan.
  • Schuin tegenover de ingang van de Tuinen ligt 'Parkeerterrein Padualaan' met zijn ingang aan de Leuvenlaan.
  • Achter de Tuinen ligt 'Parkeerterrein Olympos' met zijn ingang aan Uppsalalaan.

Je kunt je auto ook parkeren bij P+R Utrecht Science Park. Je kunt hier een combikaartje aanschaffen voor het parkeren en het reizen met openbaar vervoer in de stad. Je kunt bij deze P+R overigens ook OV-fietsen huren.

© Google Maps